تاریخ : 6. خرداد 1394 - 8:53   |   کد مطلب: 18747
لک لک طاس شمالی یک پرنده نادر و رو به انقراض است که احتمالا برای ادامه حیات خود باید منتظر فتوای رهبران مذهبی داعش باشد.

کورنگ؛ پس از تصرف پالمیرا توسط نیروهای داعش مهمترین نگرانی که از سوی رسانه های بین المللی پیگیری شده است، پیرامون میراث تاریخی این شهر باستانی است. اخیرا سازمان های حامی محیط زیست نیز برای سرنوشت پرنده ای کمیاب در سوریه ابراز نگرانی کرده اند.

نیروهای پلیس عراق پیش از این اعلام کرده بودند که تروریست‌های داعش از شیوه‌های مختلفی برای جلوگیری از پیشروی نیروهای عراقی استفاده می‌کنند؛ که یکی از این شیوه‌ها، بمبگذاری حیوانات است.

پیش از این نیز  سخنگوی اطلاع رسانی پلیس دیالی گزارش داده بود: واحد خنثی سازی مواد منفجره، چاشنی ۶ بمب کارگذاشته شده در بدن حیوانات مرده را خنثی کردند. این چاشنی ها را گروههای مسلح برای مانع تراشی در مسیر پیشروی نیروهای امنیتی در جاده های کشاورزی شمال منطقه المقدادیه رها کرده بودند.

داعش و محیط زیست

با وجود کشتارها و تخریب های گسترده توسط داعش در سوریه و عراق و همچنین رویکرد بی رحمانه آنها به حیوانات، محیط زیست و میراث فرهنگی، نگرانی هایی درباره سرنوشت لک لک طاس شمالی دارند؛ تا جایی که مقامات سوری جایزه ۱۰۰۰ دلاری برای نشان دادن محل اختفای یکی از این پرندگان در نظر گرفته اند.

گروه کوچکی از این پرنده ها که قبلا تصور می شد کاملا منقرض شده باشند، در سال ۲۰۰۲ در نزدیکی پالمیرا کشف شدند. اما اکنون سه پرنده ای که قبلا تحت محافظت بودند با فرار نگهبانشان به حال خود رها شده اند و مشخص نیست چه برسرشان آمده است.

پرنده نادر

 این جایزه ۱۰۰۰ دلاری برای یافتن پرنده چهارم است. گفته می شود این پرنده مسیر مهاجرت این پرندگان به اتیوپی را می شناسد و سه همنوع دیگرش بدون او نمی توانند آزاد شوند. این پرنده مهم که «زنوبیا» نام دارد همچنان امید فعالان محیط زیست به حساب می آید.

 پیش از حمله داعش این پرنده ها تحت محافظت قرار داشته اند، اما تعداد آنها به چهار عدد کاهش یافته است. و امسال تنها زنوبیا توانسته از کوچ زمستانی به محل خودش بازگردد.

گروه داعش مدعی است در موارد مختلف، بر اساس فتوای یک شورای مذهبی ـ که در راس این گروه است ـ عمل می کند. و تخریب آثار باستانی، قبور و بناهای مقدس در عراق و سوریه بر اساس فتوای این شورا صورت گرفته است.

به نظر نمی رسد این شورا که شورای فتوا نامیده می شود دارای دغدغه های محیط زیستی باشد. سابقه رفتار داعش با حیوانات در گذشته، امید برای یافت شدن این پرنده کمیاب را کاهش داده است.

/مهر

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت