کورنگ: اكنلو، روستايي انگار جدا از شيرينسو با طبيعت بكر و زيبايش سالهاست كه ميل و اشتياق گردشگري را برانگيخته است، اما همچنان از نبود امكانات رنج ميبرد. امكاناتي كه حتي در بخشهاي زيرساختي و عمران روستا بيشتر آشكار است. اما حالا فرزندي برآمده از اين خاك قصد اداي دين به موطن خود را دارد و ميخواهد اكنلوي زيبا را از محروميت و مظلوميت درآورد و دسترنج خود را صرف ارتقاي اقتصادي و عمراني آن كند كه حاصل آن برجسته شدن نام اين روستاي خوشآبوهوا در استان و شايد در كشور است.
عليمراد رستميکیا اهل قهوردعليا، كه حدود 25 سال پيش همراه خانوادهاش به تهران عزيمت كرد و هنگام فوت پدرش و دفن وی به اين روستا بازگشت، متوجه شد كه ميتواند سرمايهگذاريهايي كه در تهران انجام ميدهد را در اين روستا انجام دهد. در همايش سرمايهگذاري 2 سال پيش بود كه قرار شد كارخانه صنايع تبديلي و برخي سرمايهگذاريهاي ديگر را در اين استان راهاندازي كند و بيش از هزار و 600 نفر از اهالي شهرستان كبودراهنگ، شيرينسو و گلتپه، اكنلو و زادگاه خودش روستاي قهورد عليا را مشغول به كار كند. اما اكنون و پس از گذشت 2 سال، اين سرمايهگذار بومي ابراز نارضايتي ميكند كه طبق صحبتهايي كه با وي براي سرمايهگذاري در استان انجام شده است اما تاكنون اين كارخانه و گلخانهاش كه اكنون بايد در مرحله اجرا باشد هنوز مجوزهاي آن صادر نشده و وي بايد به دنبال دريافت آنها از 32دستگاه استان به صورت جداگانه، باشد تا بتواند استعلام بگـــيرد.
اين در حالي است كه استاندار همدان آن زمان گفت با تشكيل پنجره واحد، سرمايهگذاران ميتوانند در طول يك روز مجوزها را بگيرند. هرچند طي دورهاي در فامنين يكي از سرمايهگذاران توانست در عرض همين مدت كم مجوزهايش را اخذ كند اما به تعويق افتادن كارهاي اين سرمايهگذار نشان ميدهد اين مشكل هنوز حل نشده و آنطور كه بايد كار انجام نميشود. ولي نبايد فراموش كنيم كه اين مشكل كوچكي به حساب نميآيد و موجب ميشود سرمايهگذاران به استانهاي ديگر بـــروند.
طبق گفتههاي اين سرمايهگذار بومي تملك حدود 18 هزارمتر زمين براي گلخانه و 5/15 هكتار براي كارخانه صنايع تبديلي انجام شده و در حال حاضر در مرحله استعلام از 32 دستگاه است كه مشخص شود زمينهاي آن جزو اوقاف، زمينهاي ملي، ارگانهاي ديگر و... نباشد.
رستميكيا كه در هنگام بازديد خبرنگاران از روستاي اكنلو بخش شيرينسو به صورت اتفاقي آنجا حضور داشت به دعوت خبرنگاران، در بين آنان حاضر شد و به آنها گفت: از فرداي روزي كه مجوزها صادر شوند مشغول به كار خواهم شد.
وي درباره ميزان سرمايهگذاريش در استان هم افزود: تا مجوزها را ندهند نميتوانم ميزان آن را مشخص كنم ولي محدوديتي از اين بابت ندارم.
اما رستميكيا در ادامه صحبتهايش خواستار حمايت بيشتر مسئولان استان شد و گفت: پيش بردن اين حجم كاري حمايت 100درصد مسئولان را نياز دارد، هرچند كه تا به حال كارها خوب پيش رفته است ولي انتظار من بيش از اينها بود؛ چون صحبتهايي كه 2 سال پيش با ما انجام شدموجب شد احساس كنم كه بايد تاكنون كارگاهم افتتاح شده باشد.
وي درباره پنجره واحدي كه با تشكيل آن قرار شد نمايندگان ادارات مرتبط در اين مركز مستقر شوند تا در راستاي تسهيل كار سرمايهگذار، امور استعلام سرمايهگذاران را انجام دهند، بیان کرد: البته در برخي مواقع بروكراسيهاي اداري درست است و حتي استاندار هم به تنهايي نميتواند اين قانونها را تغيير دهد هر چند كه ايشان تلاش زيادي در اين زمينه ميكند ولي تا ساير دستگاهها هم به درستي همكاري نكنند نميتوان كاري كرد.
رستميكيا افزود: براي سرمايهگذاريهايم در استان، قرار است از 32 دستگاه مجوز بگيرم تا مشخص شود كه آيا ميتوان كار را آغاز كرد يا نه، ولي به هر حال براي حل اين مشكل راهحلهايي وجود دارد و ميتوان همه اينها را در يك سيستم قرار داد كه وقتي شماره ثبت و پلاك زمين را وارد ميكنند همه چيز را نشان دهد كه آيا زمين متعلق به منابع طبيعي، اوقاف و... هست يا نه؟ چون به عنوان مثال زمينهايي كه متعلق به اوقاف است در يك نقشه قرار دارند، زمينهايي كه متعلق به منابع طبيعي است در نقشه مجزا و زمينهاي هر ارگاني هم در نقشه خودش است پس ميتوان همه اينها را وارد يك سيستم كرد و به كار سرعت داد.
وي به محصولاتي كه قرار است در استان توليد كند اشاره نكرد و فقط از بين آنها سيبزميني را نام برد و گفت: يكي از پيشنهادات ما فرآوري سيبزميني كه در استان توليد ميشود، است؛ زيرا مقداري از اين سيبزميني كه قرار است به كشورهاي ديگر صادر شود از همدان داخل گوني به تهران ارسال و در آنجا با يك بستهبندي شكيل به همدان بازگردانده و سپس صادر ميشود. اما ميتوانيم اين كار و بسياري موارد ديگر را در كارخانه صنایع تبديلي انجام دهيم.
به گفته رستميكيا با توجه به جايگاه استان در بين استانهاي همجوار، ميتوانيم برخي موادغذايي را در داخل استان با توليد و بستهبندي خوب صادر كنيم كه سازمان جهاد كشاورزي بايد در اين زمينه همكاري كند.
رستميكيا درباره پيشنهاد ديگرش كه به استان داده است هم افزود: دفتر فني ما بر اساس شرايط استان تحقيقات و برنامهريزيهايي انجام داده است كه به خاطر كمبود آب آن ميتوانيم به كشاورزان برنامه بدهيم كه چه محصولاتي توليد كنند و ما نيز در كارخانه چه محصولاتي را ميتوانيم فرآوري كنيم.
وی، مجري پروژههاي بزرگ ديگري همچون مجموعه تفريحي و توريستي هايپر است كه اين مجموعه داراي 20 هكتار پارك، هتل و تعداد 70 سوئيت اقامتي براي توريست و گردشگران داخلي و خارجي است و هماكنون براي به ثمر رسيدن پروژههاي ديگرش نيازمند همكاري بيش از پيش سازمانهاي مربوط است.
رستميكيا و امثال او در استان ما فراوان آمده و رفتهاند، برخي از آنها با شوق فراوان به همدان و شهرهاي ما پاگذاشتهاند اما موانع و پيچوخمهاي اداري گرفتارشان كرده كه اين نقص، جمعي از سرمايهداران را در گذشته، از استان فراري داده است. حال كه اين سرمايهگذار بومي قصد ورود جدي به حوزه توليد در بخشهاي محروم استان را دارد انتظار ميرود مسئولان پاي كار بوده و حركتي در حد و اندازه تلاشي كه براي حفظ سرمايهگذار پتروشيمي هگمتانه انجام دادند براي او هم انجام دهند./همدان پیام
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما