تازه ترین مطالب

تاریخ : 13. شهريور 1394 - 9:03   |   کد مطلب: 19889
توافقی که اصول گزاره برگ ملی را رعایت نکند توافق خوبی نیست؛
نامه نقادانه یک دانش آموز نخبه گلستانی به سردار نقدی
یک دانش آموز نخبه بسیجی استان گلستان نامه ای نقادانه از متن برجام به نگارش در آورده است.
نامه نقادانه یک دانش آموز نخبه گلستانی به سردار نقدی

به گزارش کورنگ به نقل از کلاس بیست ، رضا ممشلو دانش آموز نخبه بسیجی درنامه خود به سردار نقدی در ابتدا به اشکالات توافقنامه وین (برجام) وضعیت تحریم ها و تعهدات، وجوه سیاسی مذاکره، روابط با آژانس، توانمندی های نظامی، پیشرفت علمی با استناد به خطوط قرمز مقام معظم رهبری پرداخته است.

وی در ادامه این نامه آورده است، فکر نمی کنم پذیرش چنین توافقی آنقدر به نفع کشور باشد که بخواهیم از اشکالات آن صرف نظر کنیم و دلیل این امر را می توان در یکی از سناریوهای بعد از پذیرش توافق دید.

نماینده کنگره ملی همفکری  آینده سازان انقلاب اسلامی دربخشی از این متن نقادانه به نمایندگی از دانش آموزان بسیجی خواستار اقدامی منطقی و به دور از نفاق و دودستگی و تعیین کننده موضع علنی از سوی سردار نقدی شد تا صدای انتقاد دانش آموزان را به گوش مسئولین مربوطه برساند.

ممشلو درجایی دیگر متذکرشد: به نظر بنده حقیر تصویب این توافق یعنی بی توجهی به خواست تمام کسانی که گزاره برگ ملی را امضا کرده اند، البته بنده از تیم مذاکره کننده ی کشورمان که به جرات تیمی شجاع ،کاردان و انقلابی هستند تشکر میکنم و این را در نظر دارم که در مذاکره نمی شود همه مسائل طبق نظر ما بشود و این را هم میدانم که طرف مقابل از موضع زور و تهدید وارد میشد نه از موضع منطق و رسیدن به همین توافق هم از توانایی و هنر منطقی تیم مذاکره کننده کشورمان است لکن این را هم توجه داریم که توافق نکردن بسیار بهتر از توافق بد است.

دانش آموز نخبه استان گلستان در پایان این نامه اذعان کرد: توافقی که از ۶ اصل گزاره برگ ملی ۳ مورد را رعایت نکند و از ۱۹ خط قرمز امام خامنه ای ۱۴ مورد را نقض کند توافق خوبی نیست و به  ارائه متن ها و پاسخ هایی دررابطه با آن پرداخت.

شایان ذکر است؛ رضا ممشلو دانش آموز دبیرستان تیزهوشان گنبد، نماینده دانش آموزان و سخنگوی کارگروه تربیتی کنگره ملی همفکری  آینده سازان انقلاب اسلامی،نائب رییس شورای قشر و رئیس مجمع علوی بسیج دانش آموزی استان گلستان است.

متن کامل نامه نقادانه دانش آموز نخبه گلستانی به سردار نقدی

(( بسم رب الشهدا و الصدیقین ))

به : ریاست محترم سازمان بسیج مستضعفین ، سردار بسیجی محمدرضا نقدی

از : نماینده کنگره ملی همفکری  آینده سازان انقلاب اسلامی ، دانش آموز بسیجی رضا ممشلو

با سلام و صلوات بر روان پاک شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و امام شهدا حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری

سلام بر خادم ملت بزرگ ایران ، سردار نقدی

بنده حقیر به عنوان یک دانش آموز و با توجه به وضعیت کنونی کشورم تصمیم به انشاء این نامه گرفتم و از خدا می خواهم تا کمکم کند تا جز حق ننگارم و امیدوارم که مورد توجه قرار گیرد.

    سردار عزیز من می خواهم در این نامه به اشکالات و بعضاً ابهامات توافقنامه وین یا (( برجام )) بپردازم و از شما نیز که فردی تاثیر گذار هستید می خواهم تا در این برهه مهم تاریخ کشورم این سخنان را در صورت صلاحدید به گوش همه برسانید، باشد که تاثیر مناسبی در تصمیمات مهم کشورم داشته باشم و با امید به اینکه که خدا هم کمکمان کند ان شاءالله.

اشکالات توافقنامه وین (برجام) : ( در هر بخش با استناد به خطوط قرمز مقام معظم رهبری اشکالات ذکر میشود)

توجه : در این متن موارد ستاره دار به استناد سند های ذکر شده رعایت نشده است.

الف) وضعیت تحریم ها و تعهدات :

در این بخش خطوط قرمز مقام معظم رهبری که در حقیقت همان خطوط قرمز ملت است ، 4 مورد می باشد که به شرح ذیل است.

*1- لغو فوری تحریم های اقتصادی ، مالی و بانکی هنگام امضای موافقتنامه و سایر تحریم ها در فواصل معقول

*2- روشن و غیرقابل تفسیر بودنقرارداد

*3- نپذیرفتن تعهدات بازگشت ناپذیر

*4- منوط نشدن لغو تحریم ها به اجرای تعهدات ایران

جنابعالی مستحضر هستید که موارد ذکر شده هیچ کدام رعایت نشده است. ( برای طولانی نشدن نامه از ذکر مورد نقیض خودداری میکنم ولی اگر لازم  بدانید در نامه ای دیگر به صورت تفصیلی موارد را به محضرتان تقدیم خواهم کرد)

ب) وجوه سیاسی مذاکره :

5- خدشه دار نشدن حمایت ایران از مقاومت اسلامی

6- انجام مذاکره فقط تا سطح وزرای خارجه

7- انجام مذاکره فقط در موضوع انرژی هسته ای

8- حفظ عزت ملت ایران و قبول نکردن تحمیل ، زور ، تحقیر و تهدید

از موارد بالا به طور کل رعایت شده و از این باب از تیم مذاکره کننده متشکریم، لکن مورد 7 در قطعنامه نقض شده زیرا به موضوع دفاع موشکی کشور اشاره میکند و آن را محدود میکند و در مورد 8 نیز می توان به اظهارات اخیر مسئولان ارشد کشور های 1+5 خاصه آمریکا اشاره کرد.

ج) روابط با آژانس :

9- نپذیرفتن مصاحبه با شخصیت ها و دانشمندان

*10- نپذیرفتن موکول کردن هر اقدامی به گزارش آژانس

*11- تبدیل نشدن روابط آژانس با ایران به صورت فوق العاده

*12- نپذیرفتن نظارت و بازرسی غیرمتعارف

موارد بالا تقریبا رعایت نشده است.

مورد 10 به استناد به متن توافق نقض شده است و همینطور موارد 11 و 12 که در اول متن توافق آمده است که این توافق و این سازوکار فقط برای ایران است و قابل بسط دادن به کشور های دیگر نیست زیرا در هیچ قانون بین المللی نمی گنجد.( این بند به خواست کشور های روسیه و چین به توافق رسیده است زیرا آنها نگران اعمال این سازوکار بر دیگر کشور ها{ی زیر سلطه خود} بودند) و البته در مورد 9 نیز گفته می شود که رعایت نشده و حتی یکی از شخصیت ها که درخواست مصاحبه با آن شده است آقای شمعخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی است !!!!!( به استناد صحبت های دکتر نبویان نماینده محترم مجلس)

د) توانمندی های نظامی

*13- جلوگیری از نفوذ دشمن به حریم دفاعی کشور به بهانه نظارت

*14- متوقف نشدن توسعه دفاعی کشور

با توجه به این مهم که جنابعالی  از این مسائل آگاه هستید این موارد را توضیح نمیدهم و فقط اشاره ای کوتاه میکنم. مورد 13: هم در متن توافق و هم در صحبت های رئیس جمهور آمریکا این مورد ذکر شد که بازرسی ها از هر مکان و در هر زمان امکان پذیر است و در همین مورد نظر جنجال برانگیز بعضی آقایان را نیز میدانید که گفتند نباید از بازدید از مراکز نظامی ترسید (استناد به خبرگزاری های مختلف کشور : نباید از بازدید برخی از مراکز هراس داشته باشیم ) . مورد 14 : برنامه موشکی ایران در قطعنامه شورای امنیت

این موارد باید جدی گرفته شود تا خدای ناکرده مسئله جنگ آمریکا علیه عراق در ایران تکرار نشود و ان شاءالله که نمی شود.

ه) پیشرفت علمی :

به دلیل پر اهمیت بودن این بخش تک تک موارد را توضیح میدهم.

*15- ادامه ی کار تحقیق و توسعه و ساخت و ساز حتی در زمان محدودیت

نقیض : طبق متن توافق ما فقط مجاز به تحقیق و توسعه در بخش سانتریفیوژها هستیم نه در بخش هایی مانند بازفرآوری یا غنی سازی لیزری و یا .... و در دیگر موارد باید شبیه سازی مجازی کنیم چون آمریکا صلاح نمی داند که ما پیشرفت کنیم!!!!! در ضمن محدودیت ساخت حتی به منظور آزمایش دستگاه ها را نیز داریم و اگر بخواهیم دستگاهی را آزمایش کنیم یک سیر طولانی چند ساله دارد تا بتوانیم به یک آبشار کامل برسیم.

*16- عدم پذیرش محدودیت های بلند مدت

نقیض : طبق متن توافق و اظهارات رئیس جمهور آمریکا ما محدودیت های 5 و 8 و 10 و 15و 25 ساله را پذیرفته ایم و یکی از این محدودیت ها محدودیت 15 ساله عدم غنی سازی بالاتر از 3.67% است که این یعنی استفاده نکردن از بعضی از فواید انرژی هسته ای تا 15 سال.

*17- تعطیل نشدن دستاوردهای هسته ای

نقیض : گفته می شود طبق متن توافق راکتور آب سنگین اراک با بتن پر میشود تا نتوان دوباره از آن استفاده کرد و تعطیل میشود تا زمانی که قلب جدید راکتور که خدا می داند کی آماده میشود آماده شود و در ضمن ذکر همین قید با بتن پر شدن بسیار تامل برانگیز است.

*18- تامین نیاز آینده در زمینه ی غنی سازی 190 هزار سو

نقیض : طبق اظهارات مسئولین مذاکره کننده و همینطور صاحب نظران، ما با پذیرش این محدودیت ها قادر به تامین نیاز های خود نیستیم و برای تامین این نیاز ها باید محتاج بیگانگان باشیم

نامه نقادانه یک دانش آموز نخبه گلستانی به سردار نقدی

*19- حفظ تشکیلاتی که دشمن قادر به تخریب آن نیست مانند فردو

نقیض : ماهیت فردو کاملا تغییر میکند و انجام هر نوع غنی سازی در آنجا ممنوع است.

با توجه به مطالب ذکر شده فکر نمی کنم پذیرش چنین توافقی آنقدر به نفع کشور باشد که بخواهیم از اشکالات آن صرف نظر کنیم و دلیل این امر را می توان در یکی از سناریوهای بعد از پذیرش توافق دید. فرض کنید که این توافق به تصویب برسد و اجرایی شود و آمریکا هم برای فریب عوام و بعضی خواص تا دو سال اول تحریم ها را تعلیق کند ( یا حتی لغو کند ) و بعد از آن به بهانه ی موشکی یا تهدید منطقه ای یا حتی سلاح هسته ای خواستار حمله نظامی به ایران شود. مطمئناً ما آن زمان هم جلوی آمریکا خواهیم ایستاد منتها تفاوتی فاحش بین این زمان و آن زمان خواد بود و آن اینکه در آن زمان آن ها اطلاعات مهم نظامی و سری ما را میدانند که این موضوع به خودی خود تهدید بزرگی است و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.

سردار عزیز بنده به نمایندگی از دانش آموزان بسیجی خواستار اقدامی منطقی و به دور از نفاق و دودستگی و تعیین کننده موضع علنی جنابعالی هستم که باعث دلگرمی ما دانش آموزان بسیجی از حمایت های شما می باشد و صدای انتقاد ما را به گوش مسئولین مربوطه میرساند.

به نظر بنده ی حقیر تصویب این توافق یعنی بی توجهی به خواست تمام کسانی که گزاره برگ ملی را امضا کرده اند ، البته بنده از تیم مذاکره کننده ی کشورمان که به جرات تیمی شجاع ،کاردان و انقلابی هستند تشکر میکنم و این را در نظر دارم که در مذاکره نمی شود همه مسائل طبق نظر ما بشود و این را هم میدانم که طرف مقابل از موضع زور و تهدید وارد میشد نه از موضع منطق و رسیدن به همین توافق هم از توانایی و هنر منطقی تیم مذاکره کننده کشورمان است لکن این را هم توجه داریم که توافق نکردن بسیار بهتر از توافق بد است.

توافقی که از 6 اصل گزاره برگ ملی 3 مورد را رعایت نکند و از 19 خط قرمز امام خامنه ای 14 مورد را نقض کند توافق خوبی نیست. (لازم به ذکر است متن خطوط قرمز از سایت مقام معظم رهبری استخراج شده است.)

در این قسمت می خواهم متن ها و پاسخ هایی را عنوان کنم باشد که تاثیر گذار باشند

شبهه :

تمام مذاکرات تحت نظر رهبری است و اگر متن توافق اشکالی داشت مقام معظم رهبری اجازه توافق را نمیدادند.

پاسخ را از زبان خود رهبری بشنویم :

برخی اوقات گفته می شود که جزئیات این مذاکرات، زیر نظر رهبری است در حالیکه این سخن دقیق نیست. من نسبت به مذاکرات بی تفاوت نیستم اما تا بحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکرده ام و از این پس هم دخالت نخواهم کرد. من مسائل کلان، خطوط اصلی، چارچوبها و خط قرمزها را عمدتاً به رئیس جمهور و در برخی موارد محدود به وزیر امور خارجه گفته ام اما جزئیات در اختیار آنها است. (20 فروردین 94)

شبهه : عده ای تشکر و حمایت رهبری را مترادف با تایید متن توافق میدانند.

پاسخ :

من از همه‌ی توانی که در اختیارم هست استفاده خواهم کرد برای کمک به دولت؛ دولت را تأیید می‌کنم، حمایت می‌کنم، مثل همه‌ی دولت‌های گذشته… همه‌ی دولت‌هایی که بعد از انقلاب سر کار آمدند، دولت‌های منتخب مردمند و بنده در همه‌ی این دوره‌ها - آن‌وقتی که مسئولیّت داشتم - از همه‌ی این دولت‌ها حمایت کردم.

(دیدار با مسئولان نظام - رمضان 94)

و البته این را میدانیم که اعلام حمایت رهبری به معنای تایید سیاست نیست.

اما نظر مقام معظم رهبری در مورد توافق :

البتّه برای تصویب این متن، یک مسیر قانونیِ پیش‌بینی‌شده‌ای وجود دارد که باید این مسیر را طی کند و خواهد کرد؛ ان‌شاءالله. انتظار ما این است که دست‌اندرکاران، با دقّت مصالح را -مصالح کشور را، مصالح ملّی را- در نظر بگیرند و آنچه را تحویل ملّت خواهند داد، بتوانند با گردن افراشته، در مقابل خدای متعال هم ارائه بدهند (عید فطر 94)

سوال : اگر سطح فاجعه مذاکرات در حدی است که شما میگویید، پس چرا رهبری اجازه میدهد که چنین اتفاقی رخ بدهد ؟

حکومت اسلامی 3 رکن دارد،

 رهبر

خواص 

عموم مردم

حکومت اسلامی زمانی به هدف و غایت خود میرسد که هر 3 اینها به وظیفه خود عمل کنند.

اگر تنها بار حکومت را به دوش رهبری بیاندازید، ولی فقیه که سهل است، ولی الله اعظم هم به اهدافش نمیرسد.( تاریخ صدر اسلام، چرا امام معصوم، علی علیه السلام "این عمار" گفت ؟ )

اصول تعامل رهبری با دولت ها مبتنی بر 4 اصل است

1- حمایت از دولت ها 

2- اعطای فرصت برای تحقق سیاست ها 

3- تذکر خطاها

4- ورود برای جلوگیری از تکرار خطاها.

انتهای پیام/پ

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت