به گزارش کورنگ به نقل ازفارس، حجتالاسلام محمد کاروند در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام رحلت پیامبر اسلام(ص) با بیان اینکه هفته وقف از 18 تا 23 آذرماه است، اظهار کرد: اداره اوقاف در هفته وقف برای انعکاس فعالیتهای خود در استان اقداماتی انجام میدهد.
وی با بیان اینکه هفته وقف فرصتی است که مردم با میراث قرار گرفته در دست خانواده اوقاف آشنا شوند، بیان کرد: در هفته وقف بیشترین خدمت را در خصوص انعکاس صحیح عملکرد اوقاف استان رسانهها میتوانند داشته باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در ادامه به اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: برای نشان دادن عظمت اربعین حسینی کلمهای جز کلمه اعجاز و امداد الهی نمیتوان یافت چراکه که از حدود 80 کشور جهان عاشقان امام حسین(ع) در کربلای معلی حضور پیدا کردند.
وی با بیان اینکه اوقاف استان همدان اقداماتی برای اربعین انجام داد، بیان کرد: ارائه خدمت از سوی اوقاف در سه بخش در اربعین حسینی انجام شد.
حجتالاسلام کاروند ادامه داد: بخش نخست خدمات در کربلا بود که موکب اوقاف استان به اسم موقوفه «سیفالدوله» ایجاد شد، بخش دوم برپایی موکب «عشاقالحسین(ع)» در مسیر پایانه مرزی تا مهران و بخش سوم ایجاد موکبهایی در مسجد امام(ره) روعان، مسجد گردنه اسدآباد، پلیس راه بهار و در ملایر بود.
وی افزود: در زمان بازگشت زوار هرچند موکبهای خوبی وجود داشت اما کفایت نمیکرد چراکه زوار به صورت تدریجی رفته بودند اما به یک باره در حال بازگشت بودند.
*موکب اوقاف همدان از سایر موکبها حمایت میکرد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان یکی از خصوصیات موکب اوقاف استان را تنوع در ارائه خدمات بیان کرد و اظهار کرد: استانداری مهران نیز در مصاحبهای بیان کرد که تنوع در پذیرایی یکی از خصوصیت موکب همدان بود.
وی بابیان اینکه برپایی موکب اوقاف همدان از محل دو موقوفه بود، تأکید کرد: موقوفه سیفالدوله در ملایر دارای پنج نیت است و در یکی از نیات بیان شده که برای زوار امام حسین(ع) در فصل سرما لباس خریداری و بهترین خدمات در شأن زائر امام حسین(ع) ارائه شود.
حجتالاسلام کاروند ادامه داد: از محل موقوفه سیفالدوله 4 هزار دست لباس زنانه، مردانه، بچگانه و کفش از تولیدیهای استان خریداری شده و در دو محل مرز مهران دیگری در کربلا توزیع شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 60 تن سیبزمینی از استان همدان به مهران برده شد، افزود: نیاز سیب زمینی تمام موکبهای مهران را برطرف کردیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با تأکید بر اینکه موکب اوقاف استان همدان دو خصوصیت داشت یکی ارائه خدمت به زوار و دیگری حمایت از سایر موکب بود، بیان کرد: همچنین دو تن قند بین موکبهای مهران توزیع کردیم.
وی با بیان اینکه بیش از 80 هزار نان که بخش قابل توجهی از آن در شهرستانهای نهاوند و کبودرآهنگ تهیه شده بود نیز توزیع شد، ادامه داد: موکب اوقاف استان دو تن آجیل نیز توزیع کرد.
کاروند افزود: توزیع سه تن سمنو در موکب مهران و کربلا، توزیع 2.5 تن سیبدرختی، توزیع یک و نیم شلغم، توزیع یک تن ماهی و ... از دیگر اقدامات موکبهای اوقاف همدان در مرز مهران و کربلا بود.
وی در ادامه سخنانش به هفته وقف اشاره کرد و بابیان اینکه در هفته وقف دو همایش مهم از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه برگزار خواهد شد، ادامه داد: نخست همایش وقف و رسانه روز سهشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان افزود: همایش وقف و رسانه در راستای استفاده از رسانههای استان و استفاده از ظرفیتهای رسانهای برای ترویج فرهنگ وقف برگزار میشود و در این همایش فعالان رسانهای در حوزه وقف و بقاع متبرکه معرفی و تقدیر میشوند.
وی همایش دوم را همایش یاوران وقف دانست و با بیان اینکه این همایش در روز آخر هفته وقف برگزار میشود، تأکید کرد: هدف از برگزاری همایش یاوران وقف، تجلیل از اصحاب وقف و معرفی برخی از واقفان و متولیان موقوفات، هیئات امنا و فعالان امور خیریه است.
حجتالاسلام کاروند از برپایی ایستگاههای «همه واقف باشیم» در استان خبر داد و با تأکید کرد: حضور مدیران اداره کل اوقاف و شهرستانها در رسانه ملی، حضور در گلزار شهدا و غبارروبی، دیدار با خانواده شهدا، دیدار با خانواده واقفان، برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف، برگزاری ویژهبرنامههای رحلت پیامبر (ص) در هشت بقعه شاخص با نام «لبیک یا رسولالله (ص)» و برگزاری ویژهبرنامه شهادت امام رضا (ع) در بقاع متبرکه از جمله برنامههای اوقاف استان در هفته وقف است.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای اوقاف در هفته وقف نشستهای صنفی خواهد بود، بیان کرد: سعی میشود با اصناف، نخبگان، خیرین، کارخانهداران و افراد صاحب نفوذ در استان جلسات 10 نفره برگزار شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان بابیان اینکه باید نیازهای روز در مورد وقفهای جدید احصا شود، اظهار کرد: یکی از اقدامات و وظایف اوقاف اجرای امینانه نیت واقفان خیراندیش است و این وظیفه ذاتی اوقاف است اما در هفته وقف این مسئله را پررنگ خواهیم کرد.
وی ادامه داد: برخی از روستاها که سلامت اهالی آن به خطر افتاده شناسایی و گروه پزشکی به این روستاها اعزام میشوند تا در مرحله نخست بیماران را ویزیت و در مرحله دوم دارو ارائه کنند.
*در هفته وقف دو بیمارستان به صورت رایگان خدمات ارائه میکنند
حجتالاسلام کاروند با تأکید بر اینکه در هفته وقف دو بیمارستان به صورت رایگان خدمات ارائه میکنند، افزود: همایش بصیرتافزایی برای همکاران و خانوادههای اوقاف نیز در ایام هفته وقف برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و دیدار با استاندار همدان در هفته وقف در برنامه قرار دارد، افزود: یکی از برنامههایی که در سطح رسانه ملی انجام خواهد شد ساخت فیلمهای مستند از محل موقوفات و پخش در رسانه ملی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان از ساخت مستندی در حوزه سلامت خبر داد و بیان کرد: در اولین فرصت فیلمهای مستند تهیهشده پخش شود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در استان پدیدهای به نام موقوفهخواری وجود دارد، افزود: هرکجا اسم از زمینخواری میآید توجه مردم جلب میشود در حالی که موقوفه خواری یک درجه بالاتر از زمینخواری است چراکه دین و اثرات دنیوی و اخروی که در مورد موقوفهخواری وجود دارد در مورد سایر بیتالمال وجود ندارد.
کاروند با بیان اینکه در خصوص موقوفهخواری پروندههای زیادی وجود دارد، بیان کرد: شورای حل اختلاف وقف تشکیل شده است چراکه میخواهیم کمترین پرونده حقوقی را داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه صاحب اصلی موقوفه خداست، ادامه داد: امسال نزدیک 40 وقف جدید در استان همدان ایجاد شده که از نظر تعداد بیشترین وقف در شهرستان نهاوند و از نظر کیفیت بیشترین وقف در شهرستان همدان ایجاد شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان بهترین نیتهای وقف را در حوزه سلامت و ترویج قرآن دانست و اظهار کرد: 63.5 درصد از اراضی شهرستان ملایر از موقوفه سیفالدوله است.
*278 موقوفه در استان همدان نیازمند احیا هستند
وی موقوفه بهاءالملک در اعتمادیه و شهرک مدنی همدان و موقوفه امیرنظام در شهرستان کبودرآهنگ را از بزرگترین موقوفات استان دانست و ادامه داد: موقوفات دارای وسعت در استان همدان زیاد است.
حجتالاسلام کاروند تأکید کرد: 278 موقوفه در استان همدان وجود دارد که اگر احیا شوند برای رفع مشکل استان کمک خوبی خواهند بود ولی بسیاری از موقوفات با حد کمال احیا فاصله زیادی دارند.
وی در ادامه به مشکل بانک ملی با بقعه شاهزاده حسین(ع) همدان اشاره کرد و با بیان اینکه پرونده بانک ملی میتواند راه قانونی برای حل مشکل داشته باشد، ادامه داد: پرونده بانک ملی ابتدا باید استانی حل شود اگر نشد این پرونده را از طریق مراجع قضایی پیگیری میکنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه 15 پرونده مهم و اولویتدار حقوقی یا در جریان و یا در مرحله پیگیری و مطالعه است، ادامه داد: ادارات در استان همدان بیش از 25 میلیارد تومان به اوقاف بدهکار هستند.
وی در مورد مباحث سرمایهگذاری نیز بیان کرد: سرمایههایی در اداره اوقاف وجود دارد که در سایر استانها کمتر است.
حجتالاسلام کاروند با تأکید بر اینکه در بحث سرمایهگذاری اقداماتی در ملایر و همدان انجام شده است، بیان کرد: در صورت داشتن توجیه اقتصادی مجتمع فرهنگی و ورزشی مانند موجهای آبی با امکانات مطلوب را در همدان اجرا خواهیم کرد.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما