به گزارش کورنگ به نقل از مهر، عباس معین بعدازظهر یکشنبه در بازدید خبرنگاران از فرو چالههای ایجادشده در منطقه کردآباد کبودرآهنگ بابیان اینکه در این منطقه دو پدیده زمینشناسی اتفاق افتاده است، اظهار داشت: یک بخش دچار فرو چاله و یک قسمت نیز دچار فرونشست شده است.
وی در ادامه سخنانش بابیان اینکه این دو اتفاق ازنظر ساختار متفاوت است، بیان داشت: فرو چاله در قسمت کوچکتر و با عمق بیشتر به وجود میآید.
مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقهای همدان در ادامه افزود: آنچه در دشت کبودرآهنگ و فامنین شاهد آن هستیم فرو چاله بوده که حدود هشت یا ۹ مورد نیز در دشت کبودرآهنگ منطقه کردآباد وجود دارد.
معین با اشاره به اینکه فرو چالهها در روستای خانآباد و نورآباد و بابان نیز وجود دارد، افزود: همچنین در جهانآباد فامنین و دشت فامنین و همهکسی هم فروچاله وجود دارد و درمجموع ۳۸ مورد فرو چاله در استان شناساییشده که در اعماق و قطرهای مختلف است.
وی در خصوص دلایل ایجاد فرو چاله یز گفت: دلیل به وجود آمدن فروچاله در محلهایی است که جنس بستر آهکی بوده و یکی از دلایل آن وجود گاز دیاکسید کربن در آن منطقه است.
مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقهای همدان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: علت اصلی ایجاد فرو چاله وجود سنگ کف آهکی بوده که برداشت بیرویه از چاههای اطراف و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی مزید بر علت شده است.
معین بابیان اینکه برداشت بیرویه آب از دشت کبودرآهنگ و در بخش کشاورزی و همچنین وجود سنگ کف آهکی ازجمله عوامل ایجاد فرو چاله در این منطقه است، عنوان کرد: تعامل گازکربنیک با سنگآهک و برداشت آب از چاهها همه باعث به وجود آمدن فرو چاله شده است.
وی با اشاره به اینکه این فرو چالهها در کرمان، مشهد و رفسنجان و ورامین نیز دیدهشده است، بیان داشت: متأسفانه بعد از ایجاد فرو چاله نمیتوان کاری کرد و باید ۳۰ سال پیش فکر این موضوع را میکردیم چراکه خاک ساختار لانهزنبوری دارد و حفرههای آن توسط آب پرشده اما با برداشت بیرویه این آب خاک فرومیریزد.
معین در ادامه عنوان داشت: تنها راه جلوگیری از پیشرفت این موارد جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز، جلوگیری از کف شکنی در چاهها و جلوگیری از برداشت بیرویه آب و حفظ حریم چاهها و غیره است.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما