به گزارش کورنگ ، محمد مهدي فرشچي موحد در گفت و گو با ايرنا افزود: خوردن نان سبوس دار از جذب قند و چربي خون و ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت تا 40 درصد جلوگيري مي كند.
وي با بيان اينكه نان به عنوان قوت اصلي در بيشتر كشورهاي جهان محسوب مي شود، افزود: در كشور ما نيز نان از سويي در تامين انرژي روزانه مردم و از سوي ديگر در فرهنگ بومي از منزلت و اهميت بسزايي برخوردار است.
وي با اشاره به اينكه آشنايي با ويژگيهاي توليد و مصرف نان محدود به قشر خاصي از جامعه نيست، عنوان كرد: شناخت، توليد و مصرف نان سالم و سبوسدار در تمام جامعه از كشاورز گرفته تا كارخانه ها توليد آرد و نانوا و در نهايت مردم بايد نهادينه شود.
فرشچي موحد اظهار كرد: ارتقاي كيفي توليد نان علاوه بر تبعات مثبت و ارزنده اقتصادي و اجتماعي، در زمينه ي خط مشي ها و الگوهاي جامع توليد ، نگهداري ، مصرف نيز تاثير گذار است و نتايج سازنده اي در فرهنگ توليد و مصرف دارد.
مدير عامل شركت غله وخدمات بازرگاني منطقه 13 عنوان كرد: نانهاي سبوس دار با وجود تيرگي رنگ، سرشار از فيبر و املاح غذايي اند كه از بسياري بيماريها از جمله يبوست، بواسير و سرطان كولون پيشگيري مي كنند در صورتي كه نانهاي سفيد با ظاهر زيباتر اما فيبر و ارزش غذايي ندارند.
وي درادامه از عوامل دخيل در ارائه يك محصول مرغوب به توليد مواد اوليه با كيفيت بالا، ماشين آلات مناسب و نيروي انساني متخصص و مديريت كار آمد، اشاره كرد و گفت: از وظايف نانوايان است كه نان را بطور سالم و با كيفيت مطلوب در اختيار مصرف كنندگان قرار دهند.
فرشچي موحد به نحوه مصرف نان نيز اشاره كرد و افزود: نحوه مصرف نان نيز از سوي مصرف كنندگان از اهميت ويژه اي برخوردار است و اميدواريم شاهد روزي باشيم كه مصرف كنندگان با خريد به اندازه و نگهداري مناسب نان از هدر رفت سرمايه هاي ملي جلوگيري كنند.
وي با اذعان به اينكه نان سبوس دار در تامين امنيت غذايي مهم است، از اعمال درصد تعريف شده سبوس گيري در توليد آرد در كارخانه هاي آرد مرتبط با اين اداره كل خبر مي دهد.
وي مي گويد: نان پخته شده با آرد تحويلي اين اداره كل بايد داراي مقداري سبوس باشد و كارخانه هاي آرد موظف به اعمال درصد هاي سبوس گيري تعريف شده در توليد آرد هستند؛ بر اين اساس بايد آرد توليد شده براي بربري 18 درصد، لواش 15 درصد و سنگگ 12 درصد سبوس گيري شود.
يش از يك هزار و 875 واحد نانوايي در همدان فعاليت مي كنند كه بي شك صرفه جويي در مصرف نان فارغ از كمكي كه به اقتصاد خانواده ها مي كند، براي اقتصاد كشور و جلوگيري از واردات بي رويه گندم از كشورهاي ديگر نيز مفيد است.
پایان پیام/
دیدگاه شما