به گزارش کورنگ به نقل از نسیم ،علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امشب در گفتوگوی بدون تعارف در خبر 20:30 در پاسخ به این سؤال که آیا صراحتا به آمانو گفتهاید که آژانس بینالمللی انرژی اتمی سیاسی عمل میکند، اظهار داشت: بله، جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملی برای بیان مواضع خود رو دربایستی ندارد. ما در آژانس این را میبینیم که سایه سنگین کشورهای با نفوذ وجود دارد، مخصوصا در برجام؛ اگر شما از یک پشتوانه قوی برخوردار نباشید آنها تره برای شما خرد نمیکنند، اینگونه نیست که منطق ملاک عمل باشد.
وی درباره این موضوع که به شما گفته شده بود که تنها در مورد بعد فنی برجام اظهارنظر کنید، گفت: اینگونه مسائل پیش میآید و رئیس جمهور و دیگر مسئولان آنقدر فشار بر رویشان است که در یک لحظه ممکن است صحبتی شود که مخاطب هم ممکن است ناراحت شود، من هم دلگیر شده بودم از این صحبت.
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: به من نگفته بودند که صحبت نکنم، آن زمانی بود که تازه برجام عملیاتی شده بود و یک ماهی گذشته بود و ما دیدیم که آن وعدههایی که آنها در بحث رفع تحریمها و مسائل بانکی داده بودند هنوز عملیاتی نشده بود، من با یک روزنامه عربی این صحبت را کرده و گفته بودم برخی بانکهای بزرگ هنوز کاملا با ما همکاری نمیکنند، اتفاقا با احتیاط هم این را گفته بودم؛ در صورتیکه باید میگفتم کل بانکهای بزرگ تا حالا با ما هیچ همکاری نکردهاند.
صالحی گفت: یک بار هم گفتم آمریکاییها دارند دبه در میآورند و آن زمان هنوز توافق نشده بود و الان به وضوح میبینیم که یک دبه نه بلکه دبههای زیادی درآوردهاند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما همیشه باید در مذاکره مطالبهگر باشیم، ادامه داد: نمیتوانیم در مذاکرهای اینگونهای بیاییم و بگوییم همه چیز خوب و عالی بود و یک تشکر هم از طرف مقابل کنیم.
وی در پاسخی به این سوال که شما با چند دولت کار کردهاید و برخی میگویند شما فراجناحی هستید و برخی هم میگویند نه ممکن است مواضعتان چرخش داشته باشد، عنوان کرد: من از ابتدای انقلاب مسئولیت داشتهام و وابسته به هیچ یک از جبهههای سیاسی نیستم. به نظر من اصولگرایی و اصلاحطلبی میتوانند مکمل یکدیگر باشند و معیار آنها رهبری باشد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص روزی که در صحن علنی مجلس حضور داشت و در پاسخ به این سؤال که آیا تا به حال به اندازه آن روز عصبانی شدهاید، گفت: تا به حال آنطور عصبانی نشدهام. برخی میگفتند تو خود را کنار بکش و ما با تو کاری نداریم. یکی دیگر گفت ما باید شما را نابود کنیم و بکشیم، گفتیم شوخی میکنی؟ گفت والله این کار را میکنم.
صالحی با تاکید بر اینکه هنوز روی قسمی که در مجلس خوردم که «در مسائل هستهای نه با کندی روبرو خواهیم شد نه با توقف» هستم، خاطرنشان کرد: قسمی که من خوردم در مورد کل برجام نبود، من در برجام مسئول بحث فنی بودم، در بعد فنی ما الان کار خودمان را انجام میدهیم. در تحریم ما الان مشکل پیدا کردهایم، در بحثهای بانکی و در قاعدهای که آنها متعهد شده بودند تا به امروز بخشهایی انجام شده و 70 درصد عملیاتی شده؛ اما زمانی که به صنایع بزرگ و ضمانتهای مالی بزرگ میرسید مقداری ما مشکل پیدا میکنیم.
وی در خصوص مدت زمان مورد نیاز برای بازگشتپذیری فعالیتهای هستهای نیز گفت: نمیتوانم واضح و علنی این مطالب را بگویم. ما پل پشت سرمان خراب نیست و در یک سری امور به گونهای میتوانیم بازگردیم که طرف مقابل غافلگیر شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که نمیشد در راکتور اراک بتن ریخته نشود، اظهار داشت: آنها گفتند بتن بریزید که مبادا دوباره بخواهیم آن را به حالت قبل بازگردانیم ضمن اینکه آن مخزنی که در آوردهایم دلیلی نداشت که بخواهیم بازگردانیم.
صالحی در پاسخ به این سوال که چرا ایران مرحله به مرحله برجام را اجرا نکرد، گفت: آن استراتژی مذاکره است مثلا گفته شده شما یک مرحله مذاکره کنید و مثلا غنیسازی را حل کنید بخشی از تحریم برداشته شود، برخی هم نظرشان این بود که به یکباره همه چیز حل شود. من که مسئول مذاکره نبودم.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر به گذشته بازگردیم و بتوانیم تمدید تحریمها از سوی آمریکا را پیشبینی کنیم آیا روند مذاکرات به همان شکل طی میشد؟ عنوان کرد: اگر با همین تجربه دوباره بازگردیم قطعا بهتر مذاکره میشد و این طبیعی است، یکی از اقداماتی که باید جدیتر گرفته میشد شیوه نگارش برجام بود که شما هیچ جایی برای تفسیر و ابهام نگذارید. الان برخی موارد را هر کسی تفسیر به رای میکند و آن طرف هم با تفسیر خود میگوید من خلاف برجام عمل نکردهام.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص شایعاتی که در مورد حضور یک جاسوس در منزلش مطرح شده بود، تصریح کرد: ما مستخدمی افغان داشتیم که به دلیل یک سری ناهنجاریهایی که داشت، ناهنجاریهایی که بعدا دوستان هم متوجه شده بودند ناهنجاریهایش را، دزدیهایی که کرده بود و رد تلفن او را گرفته بودند قوه قضائیه آمد و وی را بردند.
صالحی در پاسخ به این سوال که گفته میشود کارمندان سازمان انرژی اتمی به دلیل حساسیت کارشان حقوقهای بالایی دریافت میکنند، اظهار داشت: یکی از دلایلی که سازمان خیلی راغب ندارد، همین حقوقش است، رئیس سازمان که از همه کارشناسانش کمتر حقوق میگیرد.
وی در خصوص حقوق دریافتی خود گفت: من حقوقم را از دانشگاه میگیرم و مابه التفاوتی هم دولت میدهد که حدود 9.5 تا 10 میلیون تومان میشود الحمدالله این حقوق من را اداره نمیکند و خانوادگی وضعیت بدی نداشتهایم و با این سه چهار میلیون کم و زیاد ما نه فقیر میشویم نه غنی.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اینکه پیش از اینکه گفته بودید که هرکسی در این سازمان جا به جا میشود میگویند دانشمند هستهای بوده است، گفت: هر اداره و سازمانی برای خود ورود و خروجی دارد و کسی که استخدام میشود استخدام دائم نیست و سالیانه است، حالا یک کسی جابه جا میشود یا آن را نخواستهاند فریاد میزند که دانشمند هستهای بوده، دانشمند تعریف دارد اگر قرار باشد به شهید شهریاری بگوییم دانشمند دیگر به همه که نمیتوان گفت دانشمند.
صالحی در پاسخ به این سوال که امیدی هست که امثال شهید شهریاری باز هم داشته باشیم، اظهار داشت: بله ما دنبال عالمی هستیم که دو بال علم و دین را هر دو را داشته باشد تا بتواند اوج بگیرد و شهید شهریاری این دو بال را داشت.
وی در پاسخ به سوالی که چرا هیچ کدام از فرزندانتان استخدام دولتی نشدهاند گفت: گفته بودند که ما را استخدام کن، اما گفتم اولا من توصیه نمیکنم استخدام دولت شوید و ثانیا من این کار را نمیکنم چرا که اگر بخواهم به فردی دیگری بگویم نه آن وقت وجدانم راضی نخواهد شد.
دیدگاه شما