به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از نافع، تعدادی از شهروندان نسبت به عدم کنترل عرضه قلیان در اماکن عمومی گلایهمندند که با ثبت سوژه در سامانه «فارس من» با عنوان «جمعآوری قلیانها در همدان» خواستار رسیدگی به این موضوع شدهاند.
مسوول کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی همدان در این زمینه با بیان اینکه موضوع کنترل مصرف دخانیات به طور جدی پیگیری میشود اظهار کرد: وزارت بهداشت تاکید دارد در ایام نوروز در استانهای توریستپذیر این موضوع به طوری جدی مورد توجه قرار گیرد.
مهدی خدابخشی با اشاره به کنترل مصرف قلیان در سفرهخانهها، قهوهخانهها و چایخانهها طی ایام نوروز گفت: این موضوع با همکاری اداره اماکن و نیروی انتظامی به طور جدی در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه از 20 اسفند سال 97 تا 20 فروردین سال جدید عرضه قلیان با شدت بیشتری کنترل میشود افزود: با اماکنی که اقدام به عرضه قلیان کنند برخورد خواهیم کرد و این برنامه در مورد دستفروشان نیز صادق است.
مسوول کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: اگر مراکزی خارج از قوانین بهداشتی اقدام به عرضه قلیان کنند جدی برخورد خواهیم داشت و از ادامه فعالیت آنها تا بعد از تعطیلات نوروز ممانعت میشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه قبح استفاده از قلیان در بین برخی از خانوادهها شکسته و شاهد هستیم کوچک و بزرگ در جمع خانوادگی قلیان میکشند که نیاز به فرهنگسازی است گفت: تفاهمنامهای با صدا و سیما منعقد شده تا پیامهای بهداشتی نظیر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطانها، دیابت و... در فواصل مختلف پخش شود.
خدابخشی با اشاره به اینکه دو انیمیشن دخانیات مربوط بر مصرف قلیان و مضرات آن با همکاری صدا و سیمای مرکز استان پخش میشود افزود: مضرات قلیان بیش از سیگار است اما گویا افراد نسبت به این موضوع آگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه کنترل عرضه قلیان در اماکن عمومی در دستور کار است اما برخی از مردم با رفتار خود تلاش ما را بینتیجه میکنند گفت: برخی از خانوادهها وقتی وارد پارک می شوند اولین چیزی که از ماشین خود خارج میکنند، قلیان است؛ گویا بدون آن تفریح معنایی ندارد!
مسوول کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید به اینکه اگر مردم خود نخواهند کار ما اثرگذاری چندانی نخواهد داشت گفت: بزرگان باید نکشیدن قلیان را مورد توجه قرار دهند تا کوچکترها آنها را الگو قرار داده و به این سمت گرایش پیدا نکنند.
وی با بیان اینکه یک وعده قلیان کشیدن به اندازه 70 نخ سیگار است افزود: مقدار دودی که قلیان وارد ریه میکند برابر 70 نخ سیگار است چون دود مرطوب میشود و بسیار راحت جذب میشود.
خدابخشی با اشاره به اینکه شدت مکش قلیان زیان بیشتری دارد گفت: در خصوص مضرات قلیان اطلاع رسانی و آگاهی بسیاری شده اما نیاز به جایگزینی مناسبی برای آن است.
وی با تاکید به اینکه باید جایگزین مناسب برای قلیان باشد که میتوان به ورزش، مطالعه و... اشاره کرد افزود: گوشیهای اندروید خلأ موجود را تا حدودی پرکردهاند اما این وسایل نیز مضرات و تبعاتی دارند و مناسب نیست.
مسوول کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه باید مسوولان در این خصوص ورود جدیتری داشته باشند گفت: ارزانی، در دسترس بودن و سهلالوصولی برخی از تفریحات میتواند جوانان را از کشیدن قلیان دور کند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه دخانیات و مواد مخدر بسیار راحت در اختیار افراد قرار میگیرد افزود: تفریح مناسب با شئونات اسلامی و فرهنگ ما جایگزین خوبی باشد.
خدابخشی تاکید کرد: با 15 هزار تومان چهار تا پنج نفر به مدت یک ساعت با قلیان سرگرم هستند در حالی که اگر از اماکن ورزشی استفاده کنند باید یکصد هزار تومان پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه طی این سالها اقدامات خوبی انجام شده و تاثیرگذار نیز بوده است گفت: بسیاری از به مرکز بهداشت خرده میگیرند که چرا بیش از حد به این مسئله میپردازیم.
مسوول کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه کنترل عرضه قلیان به شدت در دستور کار مسوولان استان است و حتی دادستان نیز در این زمینه ورود کرده است افزود: نیروی انتظامی و اداره اماکن همدل و همکار هستند، هرگاه در این زمینه ورود کردهایم در قالب تیم مشترک ما را یاری کردهاند.
وی بیان کرد: با اقدامات صورت گرفته اخیراً منزلی که مشتریان خاصی برای عرضه قلیان داشت شناسایی شد.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما