تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. اسفند 1391 - 21:37   |   کد مطلب: 4362
اماکن زیارتی، تفریحی و جاذبه های گردشگری شهرستان کبودرآهنگ و نقشه راهنمای شهرستان کبودراهنگ

اماکن زیارتی، تفریحی و جاذبه های گردشگری شهرستان کبودرآهنگ

غار عليصدر                                     آدرس: همدان - کبودرآهنگ - بخش گل تپه - روستای علیصدر

تالاب شیرین سو                             آدرس: همدان - کبودرآهنگ - شهر شیرین سو

حمام اعظم                                   آدرس: همدان - کبودرآهنگ- خیابان شهید دستغیب- جنب مسجد اعظم

حمام سنگي باشقورتاران                آدرس: همدان - کبودرآهنگ- شیرین سو - روستای باشقورتاران

قلعه كيكاووس

امامزاده ذوالفقار و امام زاده زبیده خاتون  –  مزار خواهر و برادری است از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در شهر کبودراهنگ

امامزاده راهب که در نزدیکی روستای دستجرد فی مابین شهر کبودراهنگ و روستای دستجرد قرار دارد.

 

 غار علیصدر

غار علیصدر یکی از بی نظیر ترین و خوش منظره ترین غارهای طبیعی قابل قایقرانی جهان است که در روستای علیصدر از توابع بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ است.

این غار در کوه نه چندان مرتفع ساری قیه ( صخره زرد) ایجاد شده که در قسمت جنوب روستای علیصدر و چسبیده به آن قرار گرفته است.

در این کوه دو غار دیگر به نام های سراب و سوباشی وجود دارد که به ترتیب 7 و 11 کیلومتر با غارعلیصدر فاصله دارند و چنانکه در منابع جغرافیایی آمده آب غار علیصدر از غار سراب کبودراهمگ سرچشمه می گیرد.

زمین شناسان قدمت سنگهای این غار را به دوره ژوراسیک از دوران دوم زمین شناسی (۱۹۰-۱۳۶ میلیون سال قبل) نسبت میدهند.

مردم روستای علی صدر و روستاهای اطراف، از قدیم الایام به وجود این غار پی برده بودند و از آب آن بهره برداری می‌کردند. تا اینکه در۵ مهرماه ۱۳۴۲ شمسی گروهی ۱۴ نفره از اعضای هیئت کوه نوردی همدان، غار علی صدر را مورد بازدید و کاوش قراردادند و توانستند با وسایل ابتدایی، مانند فانوس و تیوپ لاستیکی، مسافتی از غار را طی کنند. در سال ۱۳۴۶ با پخش خبر کشف این غار شگفت انگیز و بی انتها درسطح رسانه‌های ملی، سیل محققان، کوه نوردان و علاقه مندان به آثار طبیعی به سوی آن سرازیر شد.

در سال ۱۳۵۲ کوه نوردان همدان دهانه و ورودی غار را به قطر ۵۰ سانتی متر تعریض کردند و از سال ۱۳۵۴ استفاده عمومی از غار علیصدر آغاز شد. از آن روز تاکنون جهت سهولت بازدید و رفاه حال گردشگران کارهای زیادی درون غار انجام شده که علاوه بر افزایش طول مسیر آبی برای قایقرانی، مسیرهایی در خشکی به مسیر بازدید افزوذه گشته که مناظر جدید و بدیعی را در جلوی دیدگان مشتاق گردشگران قرار می‌دهد.

 

 

قایقرانی در غار

آنچه که غار علی صدر را از سایر غارهای آبی جهان متمایز می‌کند، سهولت استفاده از کانالهای آبی درون آن است که به سبب وسعت آن به راحتی میتوان در آن طی مسیر کرده و با قایق‌های معمولی از درون آنها گذشت. براساس همین گزارش شکستهای زیادی در رشته علی صدر وجود دارد. بین ۳-۲ شکست در هر متر. بعلاوه تعدادی سوراخ قیفی شکل در فواصل ۲-۱ متری مشاهده می‌شود که هر دو مشخصه، نفوذ سریع آبهای سطحی را تسهیل می‌کند.

 

مهمانسرای جهانگردی علیصدر

 

توضیحات: مهمانسرادر کنار شگفت انگیزترین و یکی از طویل ترین غارهای آبی جهان در شمال غربی همدان واقع شده است. قدمت غار به دوره دوم زمین شناسی یعنی ‍وراسیک باز میگردد..علیصدر بلندترین و سردترین منطقه همدان میباشد . ارتفاع قله غار از سطح دریا ۲۱۸۰متر-ورودی غار ۱۹۸۰متر میباشد.

موقعیت:فاصله به کبودرآهنگ ۶۰ کیلومتر- فاصله علیصدر به همدان ۷۰کیلومتر- فاصله به قیدار ۸۵ کیلومتر- فاصله به کرمانشاه ۱۸۷ کیلومتر

نوع: دو ستاره

آدرس: همدان - کبودرآهنگ - بخش گل تپه - روستای علیصدر

تلفن:0812/5533337

 

تالاب " شیرین سو " قطب گردشگري همدان

تالاب انسان ساخت و دائمی  شیرین سو در موقعیت جغرافیایی 48 درجه و 32 دقیقه طول شرقی و 35  درجه و33 دقیقه عرض شمالی در کنار شهر شیرین سو ، در شمال غربی و در فاصله 40 کیلومتری شهرستان کبودراهنگ و 95 کیلومتری شهر همدان ، با ارتفاعی برابر 1806 متر از سطح آزاد دریا واقع گردیده است،که دسترسی به آن از طریق راه آسفالته کبودراهنگ به شیرین سو- قیدار میسر می باشد. وسعت محدوده تالاب درحدود 300 هکتار و وسعت دریاچه آن 43 هکتار ، می باشد. از منابع آبی تالاب می توان به  چشمه آبی کهر آباد که در نزدیکی تالاب و محور کبودراهنگ – قیدار قرار دارد ، و نیز رودخانه حسین آباد واقع در 5 کیلومتری شمال شرقی سد، اشاره نمود. در کل محدوده مورد نظر بخش کوچکی از حوضه آبریز قره چای می باشدکه در تقسیم بندی کلی هیدرولوژی ایران جزء حوضه مرکزی و در تقسیم بندی طرح جامع آب شور زیر حوضه ششم از حوضه شماره 1 منطقه هفتم مطالعاتی با کد 6-1-7 محسوب گردیده است.

رودخانه اصلی آن که از کوه آق داغ سرچشمه می گیرد به صورت فصلی است و به دشت کبودراهنگ تخلیه می گردد. بیش از 80 درصد از مساحت حوضه در ارتفاعات 1800 تا 1900 متر واقع گردیده است. رودخانه فصلی شیرین سو از جریانهای فصلی می باشد که در خروجی حوزه به دشت کبودراهنگ تخلیه می گردد و از طرف دیگر رودخانه فصلی حسین آباد پس از عبور از روستاهای حسین آباد و باباخنجر به همان دشت تخلیه می شوند. این تالاب همه ساله در فصل مهاجرت پذیرای تعداد زیادی پرندگان آبزی وکنار آبزی می باشد که می توان به گونه های : پرستوی دریایی نوک کلفت ، تنجه، لک لک سفید، اردک سرسبز ،آنقوت، فیلوش، كشيم كوچك، باكلان بزرگ، كشيم بزرگ، اگرت بزرگ، باكلان كوچك، بوتيمار كوچك، پرستو دریایی ، خوتكا، آبچليك پا سرخ، چوب پا ، چنگر نوك سرخ، كاكايي سرسياه، پرستودريايي نوک‌کاکايي، فلامینگو ، کاکایی نقره ای، دم جنبانک ابلق و.. اشاره کرد. بالحاظ وضعیت  پوشش گیاهی ، گونه های  درمنه و گون و خانواده های نعنائیان، چتریان ، شب بو ، گاوزبان ، گندمیان و بقولات پوشش غالب منطقه هستند. تنوع اكولوژيك بالای منطقه ، نياز اساسي به برنامه هاي حفاظتي و مديريتی را می طلبدکه با پیگیریهای بعمل آمده و براساس آگهی رسمی شماره 19339 مورخ 4/5/90 از تاریخ 15/12/89 به مدت پنج سال از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی گردید.

 

نقشه راهنمای شهرستان کبودراهنگ

نمایش سایز اصلی تصویر

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت