در چند سال گذشته نهاد کتابخانه های کشور پیشرفتهای بسیاری داشته است تا جایی که این نهاد زمینه مطالعه را برای استفاده معلولان جامعه نیز تدارک دیده است و به اقشار محروم و دور افتاده کشور نیز یاری می کند تا جایگاه مناسب خود را در جامعه اسلامی بدست آورند.
در جامعه امروزه که وسایل ارتباط جمعی روز به روز در آن پیچیده می شود، کتابخانه ها بهترین جایگاه را در تبادل علم و دانش بشری دارند و با ارائه اطلاعات بسته بندی و آماده شده بهترین خدمات را ارائه می دهند.
علاوه بر این امروزه کتابخانه ها با بکارگیری فن آوریهای پیشرفته روز، در اشاعه اطلاعات به بهترین شکل عمل می کنند .
با توجه به این نکات امروز در سیاست گذاری و برنامه ریزی کشور ضروری به نظر می رسد که برای عمران وتوسعه کتابخانه ها هم در بخش خصوصی و هم در بخش عمومی باید تدابیر مناسب مد نظر قرار گیرد.
به جرات می توان گفت کتابخانه ها یکی از مهمترین بازوان برنامه ریزی کشور هستند که رشد جامعه در گرو گسترش ابعاد مختلف آن است که دستاوردهای علمی جامعه را گسترش می دهند.
در عصر حاضر کتابخانه ها پناهگاه امن جامعه محسوب می شوند که در محیطی سالم، منابع و اطلاعات مفید و مورد نیاز اقشار مختلف مردم را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهد و با نهادینه کردن فرهنگ مطالعه به توسعه جامعه کمک می کند و مهمترین نقش را در توسعه فرهنگ مطالعه دارد.
توسعه کمی و کیفی کتابخانه های عمومی نقش مهمی در تحقق اهداف فرهنگی و برنامه های توسعه کشور عزیزمان ایفا می کند که امیدواریم با عنایت خیرین عرصه کتابخانی در سطح شهرستان کبودراهنگ به جایگاه درخوری در برنامه های شهرستان برسیم.
یادداشت: سید جواد معینی - رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان کبودراهنگ
دیدگاه شما