تازه ترین مطالب

تاریخ : 25. خرداد 1393 - 4:01   |   کد مطلب: 13907
شوراي فرهنگ عمومي از ابتداي سال فرهنگ و اقتصاد، تاكنون كه 3 ماه از آغاز سال مي‌گذرد، تشكيل جلسه نداده است. اتفاق ناخوشايندي كه با وجود خلأها و اهميت مديريت فرهنگي در شرايط كنوني جامعه بسيار تأمل برانگيز است.

رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران در يكسال گذشته در سخنراني‌هاي متعدد در خصوص فرهنگ، بر اهميت اين حوزه تأكيد داشته‌اند و فرمودند: «فرهنگ در حاشیه نیست، بلکه اقتصاد و سیاست در حاشیه فرهنگ هستند.»

هنگامي كه ايشان دغدغه بي‌توجهي و رويكرد انفعالي مسئولان به فرهنگ را داشتند، بحث تهاجم فرهنگي مطرح شد، سپس شبيخون فرهنگي زماني توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران عنوان شد كه غفلت فرهنگي در كشور وجود داشت و در حالي كه اين طرف به خواب رفته است، طرف ديگر مشغول حمله غافلگير كننده بود.

اما طرح اين مسأله هم نتوانست انتظارات را برآورده كند و سپس ناتوي فرهنگي مطرح شد، يعني تسخير همه قلمروهاي فرهنگي يك كشور و اين براي مملكت اسلامي ايران كه دين با فرهنگ مردم گره خورده و زيربناي همه فعاليت‌ها و برنامه‌ها بايد فرهنگ باشد، حكم فاجعه دارد.

حالا كه دشمن دارد از همه عوامل اين تسلط استفاده مي‌كند و رسانه‌ها را به عنوان ابزار اصلي خود به كار مي‌گيرد، هنوز مسئولان فرهنگي ما در گيرودار روزمرگي و طبق روال قبل، دوران مسئوليت خود را سپري مي‌كنند و در سالي كه لازمه تحقق شعار آن براي بهبود وضعيت جامعه، مديريت جهادي است، برخي مديران، جهاد را صرفاً انتصاب خود به سمت مديريت مي‌دانند.

غافل از اينكه مردم هر لحظه مشغول استشمام فرهنگ‌هاي مسموم منتقل شده به بدنه جامعه هستند. در ساعات استراحتشان در كنار خانواده، هنگام انتخاب پوشاك و خريد اقلام مورد نياز، هنگام مراوده‌هاي روزمره خانوادگي و در زمان كسب و حتي تحصيل و تفريح.

اين است كه آمار معضلات اجتماعي و فرهنگي روز به روز در جامعه ما تيتر اخبار مي‌شود و حيرت و حسرت دلسوزان نظام را بر مي‌انگيزد. آمار طلاق، خودكشي، اعتياد، جوانان مجرد، كاهش باروري، بزه‌كاري اجتماعي، عوارض بي‌تحركي و ده‌ها موردي كه اكنون بارها و بارها از زبان مسئولان و كارشناسان و مردم مي‌شنويم و مي‌خوانيم.

آنچه مشخص است اينكه هنوز يك برنامه عملي و اجرايي كه قابل ارزشيابي باشد در شوراي فرهنگ عمومي و در درجه بالاتر شوراي انقلاب فرهنگي اتخاذ و اجرا نشده است.

تشكيل كميته‌هاي مختلف در شوراي فرهنگ عمومي همدان در سال‌هاي گذشته اقدامي بود كه متأسفانه نمي‌توان برآوردي از نتايج آن داشت، زيرا به دليل ماهيت كيفي فرهنگ، مصاديق آن وجود ندارد اگرچه مي‌توان مأيوسانه با نگاهي به جامعه از نتايج آن طرح تا حدي آگاه شد.

با اين حال اين اقدام انجام شد و مسئولان در آن برهه زماني در زمينه فرهنگ بيكار نبودند و با اشراف به اين نكته كه فرهنگ‌سازي براي يك موضوع خاص نيازمند كار مستمر و مداوم است، به برگزاري منظم جلسات شوراي فرهنگ عمومي مبادرت كردند. اما اكنون اين جلسات هم حتي براي ارزيابي يا بازنگري تصميمات گذشته در استان برگزار نمي‌شود و فضاي ركود بر شوراي فرهنگ عمومي همدان حاكم شده است.

هنوز بستر مناسب و امن فرهنگي براي عرضه كارهاي فرهنگي براي تبديل شدن به جريان‌هاي فرهنگي وجود ندارد. گويي مسئولان فرهنگي ما خوش ندارند از خواب عميق غفلت بيدار شوند و برايشان تأكيدات رهبر معظم انقلاب در مورد تسلط و پيشروي فرهنگ بيگانه، نقشي است كه بر بنرهاي متعدد نصب شده در ميادين بهتر و كم دردسرتر است.

اما اين مهم اجتناب‌ناپذير است زيرا جلسات شوراي فرهنگ عمومي همدان ضمن برگزاري هرچه سريعتر بايد از حالت فعلي خارج شود تا بتوان از ظرفيت‌هاي اين شورا در تمامي بخش‌هاي ممكن استفاده كرد.

منبع: همدان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت