به گزارش کورنگ به مناسبت پنج آبان ماه سال 57 و نام گذاری این روز بزرگ به نام شهرستان کبودراهنگ و با همت مسئولین شهرستان اولین همایش بزرگداشت و نکوداشت روز کبودراهنگ از ساعت 9 صبح با حضور جمعی از مسئولان، کشوری لشگری، استانی ،نخبگان اقتصادی کشور، هنرمندان برجسته کشور و خیرین ممتاز شهرستان در سالن جوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کبودراهنگ برگزار گردید.
دبیر ستاد روز نکوداشت شهرستان کبودراهنگ
رضاعسگری دبیر ستاد نکوداشت کبودراهنگ در آغاز این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای عزیز پنجم آبان و با عنایت به نام گذاری روز پنجم آبان به عنوان «روز شهرستان کبودراهنگ» اهداف برگزاری این همایش را توصیف کرد و گفت : با همت مسئولین شهرستان و پیرو منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصد و مقاومتی، اقدام وعمل تصمیم بر آن شد که دبیر خانه این ستاد تشکیل و برنامهها و اهداف این امر مهم پیگیری گردد.با تشکیل هشت کمیته دراین ستاد در مدت دوماه مقرر شد 110 برنامه طبق تقویم زمانبندی شده برای این روز بزرگ اجراگردد.
در همین راستا مقرر شد برنامههای اولین سال نکوداشت روز شهرستان؛ با دیدار از بزرگان و مراجع و خانوادههای معظم شهدای پنجم آبان آغاز و در طول یک هفته ادامه داشته باشد. برگزاری اجلاس نماز شهرستان، برگزاری مسابقات فرهنگی هنری ورزشی در مقاطع سنی و اقشار مختلف برای عموم مردم، برگزاری مسابقه مقاله نویسی، نقاشی و طراحی و خاطره گویی در مدارس و دانشگاهها، مسابقه بزرگ دوچرخه سواری، جشنواره غذایی، کلنگزنی و افتتاح از پروژههای عمرانی، افتتاح نمایشگاه عکس پنجم آبان و آثار صنایع دستی، نصب المان شهدای پنجم آبان در میدان امام(ره)، گلباران محل شهادت شهدای پنجم آبان و غبارروبی گلزار شهدا، برگزاری یادواره شهدا در مسجد تکیه و برگزاری همایش نکوداشت با حضور نخبگان و فرهیختگان از دیگر برنامههای این هفته در شهرستان کبودراهنگ است.
ادای دین نسبت به شهدا و نیاکان این دیدار ولایت مدار و شهید پرور، تقویت انسجام، همدلی و ارتباط جمعی و بررسی و ارائه راه کارهای کارشناسانه در پیمودن توسعه همه جانبه شهرستان با توجه به وجود ظرفیت ، توانمندی و قابلیت بسیار بالای بالقوه و بالفعل شهرستان در حوزه های کشاورزی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی از اهداف برگزاری روز کبودراهنگ است.
امید است با برگزاری این برنامه، در راستای رفع برخی مشکلات از جمله بیکاری، ایجاد اشتغال و ایجاد امیدواری بیشتر برای اهالی متدین و دین مدار و دیار هنرمندان و فرهیختگان، گامی برداشتهشده و باشد در سالهای آتی این رویش، شاهد تکرار و به بار نشستن خواستهها و مطالبات به حق مردم عزیز شهرستان شود.
امام جمعه شهرستان کبودراهنگ
انتخاب پنجم آبان به عنوان روز شهرستان کبودراهنگ ارزشمداری، انقلابی و ولایتمداری اهالی متدین این خطه از میهن اسلامی را نشان میدهد.
از همه مسئولان و دستاندرکاران برای تصویب و نیز تلاش برای برگزاری مراسم باشکوه این روز قدردانی میکنم.
آمار شهدا و ایثارگران کبودراهنگ (650 شهید و1500جانباز) برای پیروزی و انقلاب و نیز دفاع مقدس به تناسب جعمیت این شهرستان، قابل توجه است؛ و می توان گفت این امر برخاسته از ارادت مردم این دیار به روحانیت شعیه، به و یژه رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است. جا دارد مسئولان هم در راستای خدمتگذاری به مردم تمام تلاش خود را مبذول داشته و کمبودهای محسوس و ملموس را از چهره شهرستان رفع نمایند.
احسان قنبری فرماندار شهرستان کبودراهنگ
پنجم آبان در تاریخ کبودراهنگ ماندگار است
خداوند را شاکریم که یکی از مطالبات مردم شریف شهرستان محقق شد و یک روز از بهترین روزهای تاریخی کبودراهنگ به نام روز نکوداشت شهرستان پایه گذاری و نامگذاری گردید.
پنجم آبان یادآور قیام مردم انقلابی کبودراهنگ علیه رژیم ستم شاهی بود که در سال 57 ، پنج نفر از رادمردان این دیار در جریان به پیروزی رسانیدن نهضت امام خمینی (ره) به شهادت رسیدند و این روز را برای همیشه در تاریخ کبودراهنگ ماندگار کرده و موجب سرافرازی مردم انقلابی و ولایت مدار شهرستان شدند.
بسیار خوشحالیم که در چنین روزی میزبان بزرگان و فرهیختگان شهرستان از جای جای ایران و همچنین مسئولان ارشد استان هستیم.
رجاء واثق داریم با استعانت از ایزد منان و یاری و مساعدت همه دلسوزان کبودراهنگ، دست در دست هم بتوانیم قدمهای بلندی برای رشد، توسعه و اعتلای شهرستان در عرصه های مختلف برداریم.
اینجانب به عنوان خدمتگزار شهرستان از همه کسانی که دل در گرو پیشرفت شهرستان دارند از صمیم قلب سپاسگزارم
محمد علی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی
محمد علی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی بهار و کبود راهنگ در مراسم پنجم آبان شهرستان کبودراهنگ گفت : نباید به داشتهها و شرایط فعلی قانع بود و بسنده کرد؛ بلکه باید نگاه جدی و منسجم، این شهرستان را با بالاترین درجه رشد و شکوفایی رساند.
در این همایش از سخنرانی مسئولان شهرستانی و استانی تا رسیدن به میهمانان کشوری، روند خود را پیش گرفت. و در ادامه کلیپ کوتاهی از خاطرات مادر شهیدان محمد شعاعی و شهدای پنجم آبان پخش شد. استاندار همدان هم یکی از سخنرانان این همایش بود که به خاطر کسالت در این مراسم حضور نداشت.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بیمه مرکزی کشور
عبدالناصر همتی، رئیس کل بیمه مرکزی کشور از نخبگان برخاسته از دیار کبودراهنگ است که در این همایش به عنوان پدر اقتصاد نوین ایران یاد شد وی، این روز را شروعی برای توسعه و پیشرفت کبودراهنگ نامگذاری کرد.
روزپنجم آبان که نام کبودراهنگ با نام شهدای گرانقدر آن عجین شده است؛ از روز های بیاد ماندنی شهرمان خواهد بود . شهری که برایم یادآور روز های تلخ و شیرین کودکی در کوچه ها و خیابان های آن است. از مسئولین محترم شهر که نسبت به برگزاری این برنامه همت گماردهاند، قدردانی میکنم . امیدوارم روز نکوداشت کبود راهنگ، به روزی برای ارزیابی اقدامات سالانه مسئولان، فرهیختگان و تلاش تمام مردم شهر برای پیشرفت و توسعه آن، تبدیل شود.
وضعیت موجود، امکانات، اشتغال و آبادانی شهر در شأن نام بزرگ کبود راهنگ نیست و همه ما در این زمینه مسئول هستیم . امیدوارم با حمایت های استاندار محترم و تلاش فرماندار محترم، مسئولان شهر و همه عزیزانی که برای پیشبرد امور کبودراهنگ دل می سوزانند؛ شاهد پیشرفت ، آبادانی و سربلندی روز افزون شهرستان باشیم.
حجتالاسلام علی مثبت همدانی به نمایندگی از نمایندگان ادوار گذشته
حجتالاسلام علی مثبت همدانی به نمایندگی از نمایندگان ادوار گذشته شهرستان در مجلس با اشاره به در دسترس نبودن کبودراهنگیهای مهاجر در دوران نمایندگی وی در مجلس شورای اسلامی، متذکر شد: تجربه نشان میدهد اگر جلسهای تشکیل شود، مشگلات مردم به مرور کاسته میشود دیگر این نکتهها به فراموشی سپرده نخواهند شد.
آیت الله محمدی نماينده ولي فقيه در استان همدان
نماينده ولي فقيه در استان همدان گفت : قيام مردم کبودراهنگ در پنجم آبان سال 1357 نقطه عطفي در حرکت مردم استان براي مقابله با رژيم ستم شاهي بود .
آيت ا.. غياثالدين طهمحمدي در ديدار با اعضاء ستاد روز شهرستان کبودراهنگ، اظهار کرد: مسئولان بايد تلاش کنند قيام مردم کبودراهنگ در پنجم آبان 57 بر عليه رژيم ستم شاهي که منجر به شهادت پنج نفر و مجروح شدن 23 جانباز شد؛ را در مسير تاريخ و اذهان مردم زنده نگه دارند .
وي ادامه داد : اين حرکت مردم حاصل تلاش و مجاهدت هاي 40 ساله روحانيون مبارز قم بود که به ثمر نشست .
محمدی به عنوان يکي از فعالان حماسه پنجم آبان کبودراهنگ، خاطرنشان کرد: حضرت امام خميني (ره) با اطلاع از اين قيام مردم، در سخنراني خود در جمع دانشجويان ايراني مقيم فرانسه اين حرکت انقلابي را ستوده و از آن به عنوان نقطه پاياني رژيم پهلوي اعلام کرد که اين سخنراني تاريخي در کتاب صحيفه نور، جلد چهارم در تاريخ انقلاب اسلامي ثبت شده است.
نماینده ولی فقیه در استان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: شهدای دوران انقلاب با ايثار و فداکاري در دوران خفقان ستم شاهي با تحمل سختترين شکنجهها، مسير را براي شهدای بعد از پيروزي انقلاب هموار کردند
هنرمندان کشوری شهرستان کبودراهنگ
پرویز پرستویی و پروانه معصومی از نابغههای هنری شهرستان که ریشه در این آب و خاک دارند نیز از میهمانان ویژه این نکوداشت بودندکه استاد پرویز پرستویی بنا به دلایل و مشغله کاری موفق به حضور در این همایش نشد.
پرویزپرستویی در یک پیام تصویری ضمن گرامیداشت پنج آبان کبودراهنگ، عذرخواهی خود را برای حضور نیافتن در این همایش اعلام کرد. ضمنا" هنرمند عزیز کشورمان از فرماندار محترم شهرستان احسان قنبری و رئیس شورای شهرستان دکتر محمد رهگشاء ودیگر مسئولان شهرستان تقدیر و تشکر نمودند. دغدغه پرویز پرستویی هم بحران آب منطقه بود و در این پیام گفته اند: داشتن روزی یک ساعت آب در یک روستا غمانگیز است که امیدواریم مسئولان با همت و تلاش در صدد برطرف کردن گوشهای از مشکلات مردم باشند.
خیر نمونه سلامت و مدرسه ساز
حاج ولی الله امیرجانی خیر نمونه عرصه سلامت شهرستان کبودراهنگ که در این چند سال قدم های مثبتی در راستای سلامت مردم شهرستان برداشته است و حسن حیدری خیر مدرسه ساز شهرستان از میهمانان ویژه این همایش بودند که در پایان مراسم از این دو سرمایه ارزشمند شهرستان تقدیر به عمل آمد
سد کاظم اکرمی نخستین نماینده کبودراهنگ در مجلس
سید کاظم اکرمی هم نخستین نماینده کبودراهنگ و بهار در مجلس شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. وی معتقد است: شهدا برای تغییر دادن قیام کردهاند و پیام شهدای 5 آبان کبودراهنگ هم رسیدن به تعالی و اوج و تغییر اوضاع بوده است و آنان برای این مهم حماسه آفریدند.
به گفته سید کاظم اکرمی، امروز تمام نخبگان و فرهیختگان این مرز و بوم باید برای پیشرفت کشور و شهرستان از توانمندیهای تحصیل، مسئولیت و موقعیت برای تغییر شهرستان بهره بگیرند. پاسداشت شهدای 5 آبان 1357 کبودراهنگ هم با برگزاری یک نکوداشت به نام شهرستان پایان یافت که تجلیل از خانوادههای شهدای 5 آبان، میهمانان ویژه، مسئولان و نمایندگان ادوار گذشته و فعلی شهرستان، خیرین و سرمایهگذاران پایان بخش این برنامه بود.
در محوطه بیرونی سالن هم نمایشگاه جالبی برپا بود که با محوریت دستاوردهای هنری، فرهنگی و صنایعدستی و همچنین تولیدات کشاورزی مردم شهرستان کبودراهنگ برای نمایش در معرض دید قرار داشت.
انتهای پیام/ر
دیدگاه شما