با پایان شمارش آرای مردم در تهران، تکیلف 30 کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان منتخب پایتخت نیز مشخص شد. پیش از آن نیز نتایج انتخابات در شهرستان ها اعلام و مشخص شد در برخی حوزه ها انتخابات باید تکرار شود.
طی روزهای گذشته، اصلاح طلبان، اعتدالی ها و متحدان اصولگرای آنان با توجه به برتری کامل بر فهرست رقیب در تهران از پیروزی خود در انتخابات سخن گفتند و در برابر، اصولگرایان با توجه به راه یافتن شمار قابل توجهی از نامزدهای این جریان به مجلس در شهرستان ها، پیروزی را از آن خود دانستند. با این حال نقطه مشترک بسیاری از چهره های سیاسی اصلاح طلب یا اصولگرا اظهار خرسندی و قدردانی از حضور و مشارکت گسترده مردم در حماسه سیاسی هفتم اسفندماه و احترام به رای و نظر ملت بود.
با وجود این، معدودی از افراد و گروه ها، با طرح انگاره ها و ادعاهایی بی پایه تلاش کردند تا شادکامی قبولی ملت در آزمون هفتم اسفندماه را در کام آنان تلخ کنند و به نوعی توجیهی برای طرد سیاسی خود بتراشند. در این پیوند، برخی، شهروندان تهرانی را بی دین و ضد ولی فقیه خواندند و شماری از غربزدگی مردم و وابستگی گروهی از نامزدهای انتخابات به دولت های بیگانه نالیدند. بعضی از شبکه های مجازی نیز از جانب کانون هایی خاص هشدار دادند که فرجام انتخابات مردم به ویژه در تهران بروز «فتنه اکبر»، «فتنه انگلیسی»، «فتنه سفیانی» و ... خواهد بود.
در این زمینه، چند نکته لازم به یادآوری است:
1- گروهی که دینداری، آگاهی، بلوغ سیاسی و ولایت پذیری مردم را به واسطه انتخابشان زیر سوال می برند خود به شکلی کامل بر ارکان نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی آن، حقوق اساسی و خواست ملت و توصیه صریح رهبری برای حضور همگانی پای صندوق های رای چشم پوشیده اند. رهبری طی هفته های گذشته بارها بر لزوم حضور گسترده مردم پای صندوق های رای تاکید و در پیام انتخاباتی خود از حماسه سازی مردم در انتخابات هفتم اسفند قدردانی کرده است. به گفته رهبری در دیدار نوزدهم دی ماه ایشان با مردم قم : «حتی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند.»
2- حمله به رای مردم و منتخبان آنان هم معنا با خراش افکندن بر چهره اراده ملت و زیر سوال بردن نهادهای نظام جمهوری اسلامی است. شائبه افکنی در فرایند برگزاری انتخابات، مسوولان اجرایی و ناظران را مظان اتهام قرار می دهد و انگلیسی خواندن منتخبان ملت، شورای نگهبان را نهادی ناکارآمد در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات می نمایاند و به این معنا است که مسوولان و سران نظام سپاسگذار و موید مشارکت مردمی بوده اند که با انگیزه هایی غیرملی، برکنار از تکلیف انگاری مشارکت و متاثر از نظر دولت های بیگانه پای صندوق های رای حاضر شده اند. این در حالی است که سران نظام هرگز آرای مردم را به خوب یا بد تقسیم نکرده و همواره حمایت خود را از نتیجه صندوق های رای به عنوان برآیند خواست و نظر ملت اعلام کرده اند.
3- تلاش برای خدشه دار ساختن چهره منتخبان و تاختن بر رای مردم در حالی صورت می گیرد که بارها چهره های بهانه جو یا نامزدهای جریان سیاسی مطلوب آنان با همین سازوکار انتخابات، با رای همین مردم و از همین شهر تهران برگزیده شده اند. اکنون این پرسش مطرح است که در صورت برگشتن ورق اوضاع سیاسی و سمت و سوی انتخاب مردم، مدعیان بی بصیرتی، غربزدگی و بی دینی آنان چگونه نمایندگان مناسبی برای رای دهندگان خواهند بود؟
4- برخی ضمن اشاره به وضعیت نابسامان پیرامون و بی ثباتی های منطقه، با این ادعا که نتیجه انتخابات شهرهایی چون تهران کشور را در معرض تهدیدهای امنیتی قرار می دهد و پای تروریست های داعش را به کشور می گشاید، انتخاب مردم را به باد انتقاد گرفته اند. این در حالی است که مهمترین عامل امنیت کشور همین مردم هستند و سال ها در برابر هجوم بیگانه سینه سپر کرده اند؛ مردمی که در برابر هرگونه عامل تفرقه پراکن نیز آگاهانه و هوشیارانه گام در مسیر انسجام و وحدت نهاده اند. تجربه سال های دفاع مقدس نشان داد، ایرانیان صرف نظر از هر سلیقه یا انتخاب سیاسی پشتوانه ثبات و امنیت کشور بوده اند.
تجربه انتخابات پرشمار و پرشور طی چهار دهه مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران نشان داده است کلام بنیانگذار انقلاب مبنی بر اینکه «میزان رای ملت است» همواره برانگیزاننده پویش سیاسی ملت و سرلوحه مسوولان نظام بوده و سرنوشت و مقدرات کشور در دست اراده ملت قرار داشته است. از این رو بایسته است که گروه ها و چهره های سیاسی با سنجش گفتار و کردارشان با معیار این اراده، به بازنگری در کارنامه خود بپردازند و به جای توجیه تراشی و خاک پاشیدن بر چهره خورشیدگون ملت، ذایقه و خواست مردم را بشناسند و به مطالبات آنان پاسخ گویند.
منبع/ایرنا
دیدگاه شما