به گزارش کورنگ به نقل از همدان پیام؛ رئیسجمهور، قانون قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست را در حالی اعلام کرد که در بند حساس این قانون درباره ازدواج سرپرست و فرزندخوانده چنین آمده است: ازدواج چه در زمان حضانت و چه بعد از آن بین سرپرست و فرزند خوانده ممنوع است مگر اینکه دادگاه صالح پس از اخذ نظر مشورتی سازمان، این امر را به مصلحت فرزند خوانده تشخیص دهد.
این بند در چند هفته گذشته مورد اعتراض بسیاری از حقوقدانان و فعالان حقوق کودکان بوده است. اما آن طور که از این قانون بر میآید، فرض اصلی بر ممنوع بودن ازدواج سرپرست و فرزندخوانده است. این بند از قانون در زمان بررسی در مجلس به پیشنهاد سازمان بهزیستی به لایحه افزوده شده است.
دلیل هم آنطور که بهزیستی اعلام کرده است، در تمام سالهایی که قانون فرزندخواندگی در ایران وجود داشته است، فقط 3 مورد چنین ازدواجی ثبت شده است.
به هر حال اکنون هم 2 شرط برای این ازدواج ممنوع وجود دارد؛ نظر مشورتی سازمان بهزیستی و نظر دادگاه صالح برای تشخیص مصلحت بودن این ازدواج برای فرزندخوانده.
در این قانون همچنین به دختران و زنان مجرد اجازه داده شده است که سرپرستی کودکان دختر بیسرپرست را بپذیرند.
در قانون حمایت از کودکان و نوجوان بیسرپرست و بدسرپرست در اینباره چنین آمده است: دختران و زنان بدون شوهر، در صورتی که حداقل 30 سال سن داشته باشند، منحصراً حق سرپرستی اناث را خواهند داشت و میتوانند سرپرستی کودکان و نوجوانان مشمول این قانون را از سازمان بهزیستی کشور درخواست کنند.
دیدگاه شما