کمتر اتفاق میافتد؛ اما تیم مذاکرهکننده وزارت امور خارجه به دفتر یکی از اصلیترین منتقدان دولت یازدهم رفته است تا شنوای انتقادات زعیم معنوی روزهای نهچندان دور جبهه پایداری باشد. هر چند که این بازدید، پیامهای دیگری را هم در خود داشته و اینکه دولت از انتقادات هر چند تند استقبال کرده و آماده شنیدن همه نظرهاست. قاعدهای که رئیس دولت در ابتدای کار خود به رعایت آن افتخار کرد و نقد را نعمتی برای دولت دانست.
رفته رفته فشار جریانات شکست خورده در انتخابات 24 خردادماه و هوادران این گروه در مجلس و دیگر نهادها بالا گرفت و نقطه هدف آنها هم توافقنامه ژنو بود که آنها مدعی بودند، در قبال آنچه داده شده، هیچ ستادهای وجود نداشته است. اما این فشارها موجب لبریز شدن کاسه صبر روحانی شد، تا در جمع رؤسای دانشگاهها از اساتید دانشگاهی بخواهد که به میدان اظهار نظر درباره توافقنامه ژنو وارد شوند و دولت را، به گفته او با "عدهای کمسواد" تنها نگذارند.
تیم وزارت امور خارجه هم بینصیب از این انتقادات نبوده و بارزترین آن این است که هفتهای نیست که در مجلس محمدجواد ظریف در ردیف سؤالشوندگان یا تذکرگرفتهها قرار نگرفته باشد و گاهی هم کار به احضار میرسد.
اغلب این منتقدان از یک دایرهاند. دایرهای مشخص به نام جبهه پایداری که به پشتیبانی فقاهتی آیتا... مصباحیزدی موجب شکلگیری آن شد. ابتدا با پشتیبانی از احمدینژاد آغاز به کار کرد و پس از آن، سفره خود را از احمدینژادیها جدا کرد و باعث این جدایی هم مشائی بود. پس از آن هم این جریان به رهبری آیتا... مصباحیزدی جسته و گریخته منتقد دولت احمدینژاد بود. اما انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم آغاز تفرقهای در بین اعضای این جریان بود و به 2 دسته لنکرانی جلیلی تقسیم شدند.
پس از انتخابات هم این جریان تندتر از گذشته منتقد جریان پیروز انتخابات شدند و توافق هستهای اصلیترین سیبل حملات این جریان قرار گرفت.
حال دولتیها و دقیقتر بگوییم، تیم مذاکرات نزد مصباح رفته تا شنوای نظرات این منتقد بارز جریان دولتی باشند.
یکشنبه شب، عباس عراقچی که این روزها گفتارش برای منتقدان راضیکنندهتر مینماید به همراه تیم مذاکرات در دفتر مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) حضور یافت و گزارشی از روند مذاکرات را به وی و حاضران در جلسه ارائه کرد.
اما رئیس مؤسسه میزبان تیم مذاکرات در موضعگیری مشخص اختلاف منتقدان هم با دولت را در مذاکرات هستهای ندانست و گفت: «ما با دولت اختلاف مبنایی داریم ». وي گفت که نگران جهتگیریهای فرهنگی دولت است و آن را شبیه به سیاست دولت اصلاحطلبان میداند.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) درباره مذاکرات گفته است: صرفنظر از محتوای مذاکرات، نحوه عملکرد مسئولان امر در تبیین و توجیه کارهایشان سؤالبرانگیز است و از جمله پیامدهای آن پدیدآمدن سوءظن و کم اعتمادی نسبت به دولت جدید است.
آیتا... مصباح اظهار داشت: مذاکرهکنندگان میتوانستند با آگاهیبخشی به مردم نسبت به واقعیات مذاکرات، ضمن جلوگیری از سوء تفاهم و کم شدن اعتماد مردم، از مخالفتهای احتمالی آنها به عنوان عاملی برای چانهزدن در مذاکره استفاده کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بعضی از سخنان دولتمردان آمریکا، گفت: تیم مذاکرهکننده میتوانست در برابر کسانی که ملت ایران را مورد دشنام و ناسزاگویی قرار دادند، به جای این توجیه که سخنان آنها مصرف داخلی داشته است، زورگویی و زیادهطلبی آنان را تقبیح کنند و در برابر اعتراض احتمالی آنها، بگویند که سخنان ما مصرف داخلی دارد.
آیتا... مصباح به سیاستها و اقدامات اقتصادی دولت هم انتقاد وارد کرده و گفته است: تأکید فراوان بر مشکلات ناشی از تحریمهای اقتصادی، بخصوص تصریح به خالی بودن خزانه و وانمود کردن نیاز بخش عظیمی از مردم به چند عدد تخممرغ کار درستی نبود و اگر سخنرانیها و شعارها بگونهای مطرح میشد که عزت و استغنای ملت را نشان میداد، برای موفقیت در مذاکره هم مؤثرتر بود.
منبع: همدان پیام
دیدگاه شما