به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، افزایش و رشد وسعت شهرکها و نواحی صنعتی در هر نقطه و هر شهری نشانگر افزایش آمار اشتغال و رشد اقتصادی آن منطقه محسوب میشود که تأثیر بسزایی نیز در توسعه شهری و افزایش درآمد منطقه دارد.
در این زمینه طی سالهای متوالی شاهدیم پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیز در سیر افزایش ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی همگام با سایر نقاط کشور عمل کرده و از نظر وسعت و مساحت زیر پوشش این اقدام به خوبی عمل کرده تا جایی که امروز شاهد وجود بیش از هزار و 600 واحد صنعتی در این استان هستیم.
اما نکتهای که اهمیت آن از ایجاد چنین شهرکها و نواحی صنعتی محرزتر مینماید این است که تنها حدود هزار واحد صنعتی در استان همدان فعال و 600 واحد به حالت رکود و تعطیلی درآمدهاند.
به زعم رئیس هیئت مدیره خانه صنعت و معدن همدان اگر مشکلات عدیده هزار واحد فعال صنعتی همدان نیز برطرف نشود دور نیست که همه این واحدها نیز به سرنوشت تعطیلی و خاموشی فعالیت دچار شوند.
با توجه به مشکلات متعدد شهرکهای صنعتی مختلف در استان همدان وضعیت شهرکهای صنعتی استان را بررسی کردیم.
* نبود امکانات رفاهی، امنیت و مشکلات زیرساختی معضلات شهرک صنعتی بوعلی
در این راستا نماینده شهرک صنعتی بوعلی اظهار داشت: مشکل اصلی این شهرک زمین است؛ متأسفانه در این شهرک برخی با وجود اینکه زمینها را گرفتهاند، هیچگونه فعالیتی نکردهاند ولی ما که به دنبال فعالیتیم با مشکل زمین روبرو هستیم.
روشن افزود: شهرک صنعتی بوعلی از نظر زیرساختی نیز دارای مشکلاتی از جمله نبود رفاه و امنیت برای پرسنل، چراغ و روشنایی، فضای سبز و سایر امور است.
وی گفت: بخش صنعت این استان باید بهتر از وضعیت کنونی باشد اما از استانهای دیگر عقب هستیم.
نماینده شهرک صنعتی بوعلی افزود: یک وام توسعه که نیاز این شهرک صنعتی است حدود یک و نیم سال است محقق نشده و هیچگونه همکاری با ما در این زمینه نکردهاند در حالی که اگر حمایت شویم حداقل 100 نفر نیروی جدید جذب میشود.
* نبود مرکز دفن زباله صنعتی در شهرک صنعتی لالجین
نماینده شهرک صنعتی لالجین نیز در این رابطه با بیان اینکه این شهرک سالانه 21 هزار تن پسماند جامد دارد از نبود مرکز دفن زباله صنعتی در این شهرک گلایه کرد.
جوانمردی همچنین به نبود مرکز تحقیق و توسعه در شهرک صنعتی لالجین اشاره کرد و با اشاره به تولید چینی بهداشتی از صادرات 15 درصد این محصولات توسط گمرک همدان خبر داد و گفت: اینکه چرا 85 درصد محصولات از سایر گمرکات خارج از استان همدان صادر میشود نیز جای سئوال است.
* شهرک صنعتی لالجین در تولید چینی بهداشتی مشکلات بستهبندی و برند سازی دارد
وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی لالجین در تولید چینی بهداشتی مشکلات بستهبندی و برند سازی دارد گفت: این شهرک فعالترین شهرک صنعتی استان همدان است و بر این مبنا باید خوشه صنعتی چینیآلات و محصولات بهداشتی به این شهرک اختصاص داده شود.
* شهرک صنعتی 400 هکتاری ویان تنها 600 نفر پرسنل دارد
نماینده شهرک صنعتی ویان نیز با بیان اینکه این شهرک فقیرترین شهرک صنعتی استان همدان است، گفت: کل پرسنل این شهرک به 600 نفر هم نمیرسد که این تعداد ظرفیت تنها یک واحد تولیدی فعال در کشور است، در حالی که این شهرک 400 هکتار وسعت دارد.
ارشاد با بیان اینکه شهرک صنعتی ویان تبدیل به یک شهرک خدماتی شده است، افزود: این شهرک 30 واحد صنعتی دارد که چراغشان خاموش است.
* 9 چاه آب شهرک صنعتی ویان خشک شده است
وی همچنین به مشکل نبود آب در این شهرک اشاره کرد و گفت: این شهرک در ابتدا 11 حلقه چاه آب داشت اما 9 حلقه از این چاهها خشک شد و در حال حاضر تنها دو چاه آن باقی مانده که هفت لیتر آب در ثانیه داریم.
نماینده شهرک صنعتی ویان همچنین به مشکل نبود امنیت در این شهرک اشاره کرد و گفت: از اکثر واحدهای این شهرک دزدی شده و در بحث روشنایی معابر نیز مشکل داریم.
* بزرگترین شهرک صنعتی همدان آتشنشانی ندارد
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی ویان همدان آتشنشانی ندارد، اضافه کرد: این در حالی است که این شهرک از نظر وسعت بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است.
جوانمردی اظهار داشت: در حالی که این همه مشکل در شهرکهای صنعتی استان همدان وجود دارد چه نیازی است که مسئولان خبر از افتتاح شهرکهای جدید در استان بدهند و اعتبارات را به آن سو ببرند.
نماینده شهرک صنعتی رزن نیز با اشاره به مشکلات مشابه گفت: سالی یک واحد تولیدی از شهرک صنعتی رزن طعمه حریق میشود در حالی که آتشنشانی نداریم.
* نبود مکان دفن زباله و نداشتن حصار در شهرک صنعتی رزن
وی از نبود مکان دفن زباله و نداشتن حصار برای شهرک صنعتی رزن نیز گلایه کرد و افزود: این شهرک انواع مشکلات امنیتی، رفاهی و خدماتی را دارد.
نماینده شهرک صنعتی بهاران نیز با بیان اینکه این شهرک حتی یک راه ارتباطی مناسب ندارد، گفت: سئوال من این است که چرا بدهی واحدها بر اساس نرخ تورم افزایش پیدا میکند، چون من 7 میلیون بدهی داشتم اما به 49 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی گفت: نکته دیگر اصل قانون مالیات بر ارزش افزوده است اما در عمل برخلاف تصور مالیات را بر قیمت کالا محاسبه میکنند نه بر ارزش افزوده آن چرا که ارزش افزوده ممکن است پنج درصد قیمت تمام شده کالا باشد.
نمایندگان شهرکهای صنعتی استان همدان همچنین از قطعیهای مکرر برق بدون اطلاع قبلی نیز گلایه داشتند و این موضوع را موجب خسارات بسیاری در واحدهای تولیدی اعلام کردند.
* خبری از توجه به واحدهای تولیدی راکد نیست
روز گذشته شاهد حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در همدان بودیم و در حالی که انتظار میرفت وی حداقل از چند مورد از 600 واحد تولیدی راکد و تعطیل همدان بازدید کرده و مشکلات این واحدها را رصد کند، به بازدید از چند واحد تولیدی فعال، دارای برند و خوشنام استان همدان بسنده کرد که حتی در بازار خارج از کشور نیز دارای برند تجاری و فروش شایان توجه هستند.
بازدیدهای روز گذشته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نهایت منتهی به جلسهای با عنوان دیدار با صنعتگران استان همدان شد که با حواشی نیز همراه و مهمترین آن اعتراض یک صنعتگر به عدم حضور همه صنعتگران استان همدان بود.
نکته جالب؛ در حالی که خود مسئولان استانی نیز بر تعطیلی بیش از 600 واحد تولیدی همدان معترف هستند چرا مسئولان کشوری را در راستای رفع مشکلات آنها ترغیب نکرده و به بازدید از این واحدها تشویق نمیکنند؟
از سوی دیگر با وجود این همه مشکل بزرگ و کوچک در همه شهرکهای صنعتی چرا مسئولان امر خبر از افتتاح و یا ایجاد نواحی صنعتی و شهرکهای جدید در این حوزه را میدهند؟
انتهای پیام
دیدگاه شما