تاریخ : 26. مهر 1393 - 4:42   |   کد مطلب: 16554
تعداد زیادی از خانواده‌ها بخصوص زوج‌های جوان از اقدام به فرزندآوري در سال‌های اول ازدواج واهمه دارند. در چنین شرایطی بارداری در سال اول ازدواج آن هم چهارقلو اتفاق شگفت و نادری است. اتفاقی که برابر آمارها از هر 47 میلیون بارداری یک مورد به آن اختصاص دارد.

تولدرویداد خجسته‌ای است کمتر کسی پیدا می‌شود که از شنیدن خبر تولد یک نوزاد لبخند بر لب نیاورد و دیدن و شنیدن خنده‌وگریه یک کودک احساسات مشابهی در او ایجاد نشود.

این اتفاق مبارک در روزگاری نه چندان دور بیشتر اطرافمان رخ مي‌داد. هر خانواده چندین بار شیرینی این رویداد زیبا را لمس می‌کرد اما بعد از پایان دهه 60 افزایش هزینه‌های زندگی و تبلیغات گسترده در ترویج سیاست کنترل جمعیت با آن شعار معروف «فرزند کمتر،زندگی بهتر»موجب شد خانواده‌ها به سمت کم‌جمعیت شدن پیش بروند وبه یک یا دو فرزند بسنده کنندوهمین موجب شد در سال‌های اخیر کمتر شاهد وقوع این اتفاق دوست‌داشتنی در اطرافمان باشیم.

در دو سال اخیر با توجه به خطر پیری جمعیت در سال‌های آینده،دولت و دستگاه‌های متولی سیاستی،خلاف گذشته را پیش گرفته‌اند و با ابلاغ راهکارهای تشویقی که تاکنون در حد حرف مانده‌اند و تصویب قوانین تنبیهی برای کسانی که بدون عذر موجه اقدامات پیشگیرانه انجام می‌دهند

براساس آمارهای منتشر شده از سازمان ثبت‌احوال در سال 92 حدود 22 هزار مورد چندقلوزایی در کشور اتفاق افتاده که تنها 33 مورد آن چهارقلو و 3 مورد آن پنج قلو بوده‌اند.

در پنج ماهه اول امسال نیز حدود بیست مورد چندقلوزایی در کشور ثبت شده است که تنها 16 مورد 4 قلو و 5 مورد پنج قلو بوده‌اند.

تولد چهارقلوها در همدان

14 مهرماه بیمارستان فاطمیه همدان شاهد یکی از این ولادت‌های نادر بود. مادر 26 ساله در نخستین زایمان خود چهار فرزند سالم به دنیا آورد.

به گفته رئیس بیمارستان فاطمیه این چهارقلوها که سه پسر و یک دخترهستنددر هفته سی و پنجم بارداری و به روش سزارین به دنیا آمده‌اند.

دکتر ناهید رادنیا،با اشاره به سلامت مادر و هر چهار نوزاد متولد شده وزن نوزادان را 660/1، 600/1، 650/1 و 980/1 کیلوگرم بيان کرد.

به گفته دکتر رادنیا،مزیت این مورد نسبت به بیشتر موارد مشابه چندقلوزایی در این است که والدین چهارقلوها به روش طبیعی و بدون استفاده از هرگونه دارویی به دنیا آمده‌اند. این دومین مورد 4قلوزایی در بیمارستان فاطمیه از آغاز امسال تاکنون است.

تولد نوزاد چهارقلو در همدان

روایت پدر و مادر 4قلوها

پدر و مادر 4قلوها که پس از گذشت چند روز از به دنیا آمدن آنان هنوز هیجان‌زده‌اند و از شادی در پوست خود نمی‌گنجند در گفت‌وگو با خبرنگار ما از تلخي و شیریني تولد آنان می‌گویند.

علی‌محمدي، 30ساله اهل صالح‌آباد كه راننده کامیون است ميگويد:3 ماه است به‌خاطر شرایط خاص همسرش سرکار نرفته است، مدت‌ها پیش از ازدواج دلم می‌خواست فرزند دوقلو داشته باشم و واقعاً جنسیت هم برایم مهم نبود اما هرگز تصور نمی‌کردم روزی خداوند به من چهارقلو بدهد تا اینکه اواخر ماه دوم بارداری همسرم پزشک معالجش به چندقلوبودنش شک کرد و بعد از آزمایش‌های دقیق مشخص شد که خداوند نعمتش را سخاوتمندانه‌تر به ما عطا کرده است.

معصومه عربی 26 ساله مادر امیررضا، امیرحسین، امیرمحمد و زهرا که لیسانس مدیریت دارد و خانه‌دار است، می‌گوید: در خانواده من سابقه چند قلوزایی وجود دارد هم در خانواده‌ مادری و هم خانواده پدری من سابقه چندین نمونه از دوقلوزایی بوده و هست و به همین دلیل انتظار دوقلو را داشتم اما وقتی فهمیدم که قرار است چهارقلو به دنیا بیاورم شوكه شدم.

چهار قلوی همدان

واکنش اطرافیان

پدر و مادر چهارقلوها در برابر واکنش اطرافیان می‌گویند: ما بعد از فهمیدن موضوع ابتدا قرار شد تا زمان تولد بچه‌ها به کسی چیزی نگوییم اما با گذشت 2 ماه تمام استان از ماجرا مطلع شدند به همین دليل ما نیز موضوع را به خانواده‌هایمان گفتيم و واکنش‌های جالبی را از آنان دیدیم که همه خوشحالی آن‌ها برای دوقلوبودن بچه‌ها، حیرت از احتمال 3قلو بودن و باور نکردن 4قلوبودن آنها بود.

در مصائب 4قلو داری

مادر چهارقلوها می‌گوید: از 4 ماهگی به دستور پزشک در استراحت مطلق بودم و اجازه کوچکترین تحرکی نداشتم. دو ماه آخر را هم در بیمارستان بستری شدم و مشکلات جسمی متعددی پیدا کردم به طور مثال از هفت ماهگی به دليل نامعلومی از ناحیه دهان دچار خونریزی و به خاطر آن دچار کم‌خونی شده‌ام از زمان تولد بچه‌ها هم به دليل ضعف شدید،توان ایستادن ندارم.

پدر بچه‌ها هم می‌گوید: هزینه‌های بالای حفظ سلامت مادر و بچه‌ها واقعاً به ما فشار آورده است. تنها منبع درآمد من رانندگی است که با توجه به شرایط خاص همسرم از 3 ماه پیش عملاً آن را هم از دست داده‌ام.

علی محمدی اضافه می‌کند: طی چند ماه گذشته بالای 15 میلیون هزینه کرده‌ایم که این هزینه هم از فروش یک قطعه زمین تأمین شده است. با وجود این بعضی از آزمایش‌ها را به دليل هزینه بالا انجام ندادیم. مثلاً آزمایش‌های تعیین جنسیت را تا بعد از ماه هفتم نتوانستیم انجام دهیم و سلامت بچه‌ها تا زمان تولد قطعی نبود. در این مدت هیچ شخص یا دستگاهی حتی یک ریال هم به ما کمک نکرد. حتی برای هزینه‌های بیمارستان هم همان تخفیف 10 درصد طرح نظام سلامت را که برای همه در نظر می‌گیرند برای ما هم همان در نظر گرفتند نه بیشتر.

وی می‌گوید: پزشک معالج همسرم ما را به دانشگاه علوم پزشکی ارجاع داد اما آنجا حتی جواب ما را هم ندادند حتی به شهرداری صالح‌آباد هم مراجعه کردم اما هیچ کمکی به من نشد.

مشکلات پیش‌روی خانواده چهارقلوها

مادر چهارقلوها که پس از گذشت چند روز از تولد بچه‌ها به دليل عوارض حاملگی و عمل زایمان هنوز به حال طبیعی بازنگشته است، می‌گوید: برای این اتفاق خیلی خوشحالم مخصوصاً برای اینکه هر 4 فرزندمان سالم و تندرست به دنیا آمدند و این اتفاق را لطف خدا می‌دانم. در این مدت من و خانواده‌ام مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلات بزرگتری هم پیش‌رو خواهیم داشت.

شوهر من در حال حاضر بیکار است و هزینه سنگین و سرسام‌آور نگهداری از بچه‌ها واقعاً از توان ما خارج است به همین دلیل از مسئولان می‌خواهم به ما کمک کنند تا بتوانیم از این امانت‌های الهی به نحو شایسته‌ای مراقبت کنیم. /همدان پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت