به گزارش کورنگ؛ مردم روستای کوریجان مطالباتی دارند که اجرای آنها کمی نگاه و همت مسئولین استان را می طلبد و به طور خلاصه می توان آن را در چند بند شرح داد.
1.شهر جدید فراموش شده (شهر حورا):شهر حورا که نخستینباردردهه 60ودرقالب احداث یک شهردراراضی کوریجان مطرح شد،ولی درحدطرح مطالعاتی باقی ماند تا اینکه در اواخر دهه 80 درکمی آن طرف دراراضی کوریجان ونهران با افق جمعیتی120هزار نفرمطالعات تکمیل شد.
بیستم اسفندماه 1390 مکان یابی وموقعیت شهرجدیدشهرحوراء به تصویب شورای برنامه ریزی استان رسیدودرسیزدهم آذر ماه 1391 مکان یابی و کلیات طرح جامع شهر حوراء به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.
مشاور تهیه این طرح مهندسان مشاور شاران بود.مطالعات طرح پایان یافته و در فاز اول در 6 هزار هکتار زمین تعریف می شود. به قول مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور با توجه به اینکه شهر حورا مصوبه اولیه شورای عالی شهرسازی کشور را داشته به دنبال پیگیری و تصویب نهایی آن هستیم تا بتوان هر چه زودتر عملیات اجرایی شهر حورا را آغاز کرد.
شهر حورا در نسل نو شهرهای جدید تعریف می شود و دولت قصد دارد در کنار شهرهای بزرگ شهرهای جدید را تعریف کند ایجاد شهر جدید حورا سبب پویایی استان همدان می شود، و با آغاز عملیات اجرایی شهرهای جدید باب بزرگ و تازه در زمینه اشتغال زایی در استان همدان و شهرستان کبودراهنگ و منطقه کوریجان باز میشود.
استاندار همدان با بیان اینکه به علت سرریز جمعیت در آینده شهر جدید حورا یک نیاز اساسی برای استان همدان محسوب می شود،از به تاخیر افتادن اجرای این طرح انتقاد کرد و گفت: هنوز دلایل قانع کننده ای برای تاخیر در این پروژه وجود ندارد و به هر حال باید تلاش شود تا تاخیر گذشته را نیز جبران کرد.
نیکبخت خطاب به معاون عمرانی و مدیران استانی گفت: مسئولان شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید هرخواسته منطقی داشته باشند، باید برآورده شود.با توجه به اینکه بخشی از این شهر جدید در اراضی کوریجان پیش بینی شده ولی پوشش خبری آن در رسانه های محلی کبودراهنگ فراموش شده است.
2.زیر گذر کوریجان در مسیر جاده چهار بانده همدان رزن:که از سالها پبش مطرح بود و بعلت کمبود اعتبارات مانده بود و این تاخیر موجب خسارت جانی و مالی برای اهالی کوریجان و روستاهای اطراف بود که آگهی مناقصه آن با برآورد قیمت 8/283/484/043 ریال در مورخ 93/12/17 در رسانه ها منتشر شد و تار تاریخ 1391/1/15 پیشنهاد قیمت پذیرفته می شود و انشاء اله عملیات اجرایی آن در سال جاری آغاز خواهد شد
3.شهرک گلخانه ای کوریجان: شهرک گلخانه ای کوریجان هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین طرح های شهرستان کبودراهنگ از سال ها پبش در حال انجام است این گلخانه ظرفیت فعالیت 40واحد گلخانه ای را داشته و به صورت مستقیم می تواند برای 200 نفر ایجاد اشتغال کند. که برای تکمیل نیازمند تخصیص اعتبارات از ردیف های ملی و استانی است .
4.مرکز بهداشتی درمانی کوریجان: درمانگاه کوریجان که از قدیمترین مرکز بهداشتی درمانی در منطقه بود و بعد از تخریب بیمارستان آمریکایی ها مهمترین مرکز درمانی در منطقه بود و به بیش از 30 روستا سرویس دهی داشت که با تاسیس مراکز بهداشتی در روستاهای منطقه حوزه آن به دو روستای قمر حاتم آباد و مزرعه مهدی آباد کاهش یافته بود که در سال گدشته ساخت ساختمان جدید آن از محل خودیاری اهالی و اعتبارات دولتی آغاز شد و نیازمند توجه مسئولین جهت تامین اعتبارات می باشد.
5.چهار بانده شدن جاده کوریجان به لالجین: با توجه به نبود کنار گذر غربی برای همدان عملا این مسیر به کنار گذر غربی همدان تبدیل شده و عبور مرور خودرو ها خصوصا ماشین های سنگین از این مسیر سبب مشکلاتی برای اهالی روستاهای مسیر شده و بسیاری و منجر به تصادفات جرحی و فوتی می شود در روستاها بصورت مقطعی با اجرای سرعت کاه در واقع صورت مسئله را پاک می کنند در خصوص کوریجان حداقل از محل سه راهی کوریجان تا محل ورودی شهرک گلخانه ای باید بصورت چهار بانده و به صورت کند رو تند رو جدول گزاری شود در این خصوص خیرین کوریجانی اعلام آمادگی کرده اند و در خواست داریم از مسئولین از محل اعتبارات جرایم راهنمایی و رانندگی نیز که مخصوص بهسازی و آسفالت و روانسازی جاده هایی که از داخل بافت روستاها عبور می کند می باشد مبلغی را برای این کار اختصاص دهند تا علاوه بر کوریجان در محدوده روستاهای مارهموار و حسین آباد نیز جاده تعریض شده و جدول گزاری و پیاده روسازی انجام شود.
6. جاده کوریجان به رایکان پایین: جاده کوریجان به رایکان پایین از محل خروجی کوریجان تا ورودی روستای رایکان حدود 1600 متر است و آسفالت کردن این مسیر دو روستای رایکان بالا و پایین به جاده اصلی 15 کیلومتر به 3 کیلومتر کاهش یابد و رفت آمد اهالی این دو روستا را تسهیل نماید.
7.جاده پل تاریخی کوریجان از محل امامزاده مصطفی و ابراهیم:با توجه به این که جاده پل تاریخی کوریجان از کنار امامزاده های این روستا عبور می کند با آسفالت شدن آن کوریجان به یکی از روستاهای گردشگر ی تبدیل می شود با برنامه ریزی می توان از محل گردشگری مذهبی تاریخی و طبیعی برای کوریجان در آمد زایی داشت (طول این مسیر 1200 متر است)
منبع: تابناک
دیدگاهها