کورنگ: پنجشنبه هفته گذشته عملیات اجرایی طرح تولیدي شرکت فولاد دژپل آرین با ظرفيت 250 هزار تن شمش فولادی آغاز شد؛ در حالي كه در زمینی به مساحت 114 هزار مترمربع در شهرک ویان جانمایی شده و زیرساختهای لازم چون برق، آب و گاز برای این واحد تولیدی در نظر گرفته شده است. البته در كنار همه همدليها با اين طرح، فشار به بانكها براي تسريع در ارائه تسهيلات و كمك حال بودن آنها تنها خواسته سرمايهگذاران اين طرح بود.
برای اجرای این پروژه هزار و 400 میلیارد سرمایهگذاری نیاز است كه تسهیلاتی هم از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار این واحد قرار بگیرد و در صورت بهرهبرداری بین 280 تا 300 نفر اشتغالزایی دارد و در دوران ساخت کارخانه هم 50 هزار نفر روز اشتغال ایجاد ميكند.
همدان جايگاه مناسبي براي سرمايهگذاري است
معاون توسعه و مدیریت، منابع و امور استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين مراسم گفت: همدان یکی از استانهایی است که به دلیل شرايط جغرافیایی و علمی، جایگاه مناسبی برای سرمایهگذاری است. علی یزدانی با تأکید بر اینکه پروژه این فولاد به ثمر خواهد رسید و تبلیغی در کار نیست، افزود: شعار و حرکات پوپولیستی در دولت یازدهم جایی ندارد. وي از تمدید مجوز و حل شدن مشکلات این پروژه خبر داد و گفت: امید است این پروژه با حمایت دستاندرکاران، حداکثر ظرف 24 ماه افتتاح شود و شاهد ایجاد اشتغال جدید در استان باشیم.
يزداني یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی را حمایت از سرمایهگذاری عنوان كرد که باعث ایجاد اشتغال پایدار میشود.
طرحي از استان ديگر براي ما
استاندار همدان با تأکید بر اینکه این پروژه قرار بود در استان دیگری اجرا شود و تا حدود مسدود شدن تسهیلات از صندوق توسعه ملی نیز پیش رفته بود گفت: به هر دلیلی سرمایهگذاران آن متوجه شدند که همدان، استان بهتری برای سرمایهگذاری خواهد بود.
محمدناصر نيكبخت خطاب به فرماندار كبودراهنگ و رئيس صنعت، معدن و تجارت به سركشي اين پروژه تأكيد كرد تا سر موعد به بهرهبرداري برسد. همچنين بر كمك كردن به فولاد فامنین به دليل عقب ماندنش تأكيد كرد.
استاندار همچنان بر موضع خود براي حمايت از سرمايهگذار تأكيد و بيان كرد: سرمایهگذار بخش خصوصی میتواند تولید و اشغال ایجاد کند و دولت قرار نیست اشتغال ایجاد کند؛ بلكه دولت باید تسهیلات ایجاد و بخش خصوصی هم سرمایهگذاری کند. البته بخش خصوصی هم زمانی سرمایهگذاری میکند که از وی استقبال شود، احساس امنیت کند و از وی حمایت شود. وي با اشاره به اينكه ماهانه در استان بین 800 تا هزار شغل جدید بر اساس اعلام سازمان تأمیناجتماعی ایجاد میشود، اشتغال ايجاد شده را نتیجه تلاش فعالیت بخش خصوصی در امور تولیدی، صنعتي، کشاورزی و خدمات عنوان كرد.
اتمام حجت پورمختار با شركت صبانور
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هم در این آئین گفت: فولاد در دنیا حرف اول را میزند؛ به طوری که سالانه 130 میلیون تن تولید میشود که سهم ایران کمتر از 8 میلیون تن است.
محمدعلی پورمختار هدفگذاری برای تولید 50 میلیون تن را مناسب دانست و افزود: هدفگذاری 5/3 میلیون تن برای استان کم است و باید با توجه به معادن مطلوب موجود، افزایش یابد.
وي اتمام حجتش را نسبت به شرکت صبانور مطرح كرد و اينكه اين شرکت تاکنون در استان به درستی کار نکرده است. نماینده بهار و کبورداهنگ اظهار كرد: آنها تاكنون موفق به صادرات راحت ماده ارزشمند بودهاند و میلیاردها تومان درآمد داشتهاند؛ اما حقوق دولتی را ندادهاند. البته 30 میلیارد تومان جریمه شدند؛ اما مالیات و حقوق دولتی را ندادهاند که باید گرفته شود.
پورمختار به وعدههاي یکسالو نیم پيش شرکت صبانور اشاره كرد که هنوز عملی نشده است. همچنين کلنگی در صالحآباد برای احداث واحدی زد که در نهایت هم به قول خود عمل نکرد.
او گفت که اگر این شرکت، وظیفه و قول خود را انجام ندهد؛ اجازه صادرات یک کیلو ماده معدنی را هم نخواهد داشت و جلوی آن را به هر بها و قیمتی میگیرد.
هشدار پورمختار به بانکها
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس همچنین گفت: بانکها با بخش تولید همدل و همزبان نیستند. آنها منابع در اختیار خود را صرف بنگاهداری میکنند؛ در اين صورت به یک رقیب برای واحدهای تولیدی، تولیدکنندگان و سازندگان تبدیل شده و باعث خارج شدن واحدهای دیگر تولیدی میشوند.
به گفته پورمختار، بانكها، 50 درصد منابع را در حوزه بنگاهداري هزینه میکنند که بانک مرکزی موظف شد آن را به 40 درصد برساند که عدد کوچکی نبوده، اما باید کاهش یابد، زيرا دستور رهبری است و باید اجرایی شود كه این موضوع را پیگیری میکنیم. وي حمایت نکردن بانکها از تولید را یک تخلف دانست و اظهار کرد: پرونده ویژهای برای بررسی عملکرد بانکها در خصوص نحوه حمایت تولید در کمیسیون اصل 90 تشکیل شده است.
پورمختار همچنين گفت: بانکها مصوبات لازم برای حمایت از تولید را دارند، اما اجرای آنها همچنان با مشکل مواجه است؛ افرادی که برای راهاندازی یک شغل خواهان دریافت تسهیلات هستند در چرخه معیوب و تعمدی نظام بانکی گرفتار شده و کار را رها میکنند. البته بانکها خوب شعار میدهند؛ آنها سفارشات را به خوبی دریافت میکنند، اما در عمل اتفاق خاصی نميافتد.
جهش صنعتی همدان تا 2 سال آینده
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان هم گفت: از 24 خرداد سال 92 تاکنون 5 هزار میلیارد تومان جواز تأسیس واحدهای تولیدی و صنعتی صادر شده است که امیدواریم امسال عملیات اجرایی 4 هزار میلیارد تومان از این میزان آغاز شود.
به گفته حمیدرضا متین، روند سرمایهگذاری در استان همدان از سال 87 تا 2 سال گذشته در استان معطل مانده و وضعیت خوبی نداشت؛ ولی از خردادماه 92 همدان شاهد تحول در حوزه سرمایهگذاری بوده است.
متين از افتتاح کارخانه گندلهسازی اسدآباد در بهمنماه امسال، ایجاد کارخانه خودروسازی در شهرستان بهار و سرمایهگذاری شرکت شستا در استان خبر داد و با بيان اینکه شرایط مناسبی در زمینه سرمایهگذاری استان فراهم شده است، ابراز اميدواري كرد تا جهش صنعتی استان همدان با نگرش مطلوب در مدت 2 سال آینده خود را نشان دهد.
وی با اعلام اینکه طرح پتروشیمی ابنسینا هم مراحل پیگیری نهایی خود را طی میکند، تأکید کرد: در کنار این طرح، پتروشیمی اسدآباد هم مراحل دریافت مجوز را طی میکند که امیدواریم عملیات اجرایی آن هم در ماههای آینده آغاز شود./ همدان پیام
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما