تازه ترین مطالب

تاریخ : 3. اسفند 1394 - 10:23   |   کد مطلب: 21799
گزارش از جلسه پرسش و پاسخ 4 کاندیدای مجلس در همدان:
فتنه حرکتی برای متوقف کردن دیدگاه امام راحل
نشست انتخاباتی پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور چهار کاندیدای مجلس شورای اسلامی همدان برگزار شد که کاندیدا‌ها در هدف استکبار به براندازی نظام در فتنه‌ها نظر مشترک داشتند.
فتنه حرکتی برای متوقف کردن دیدگاه امام راحل

به گزارش کورنگ به نقل از نافع، نشست انتخاباتی پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور چهار کاندیدای مجلس شورای اسلامی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار شد.

در این نشست سید‌ محمد‌کاظم حجازی، علی‌اکبر فامیل‌کریمی،حجت‏‎الاسلام سیدمرتضی حسنی‌حلم و حجت‎الاسلام احمد‌حسین فلاحی در ابتدا به معرفی و ارائه رزومه کاری خود در پنج دقیقه پرداختند و در ادامه سه سئوال مطرح شد و هر کاندیدا در سه دقیقه پاسخگوی این سئوالات بود.

سئوال نخست: موضع کاندیدا در خصوص بحث برجام و شعار مرگ بر آمریکا چیست؟

*فامیل‌کریمی: برجام باید از حوزه خواص و آحاد مردم دیده شود

علی‌اکبر فامیل‌کریمی در پاسخ به این سئوال اظهار کرد: در بحث برجام داد و ستد‌هایی انجام شد که باید قابل اندازه‌گیری باشد.

وی با بیان اینکه این حوزه قدرت چانه‌زنی را در بر داشت که توانمندی و قدرت چانه‌زنی در حوزه انرژی هسته‌ای متوجه دیپلماسی شد، گفت: اگر در این خصوص مسئله برد ـ برد مطرح شد باید بر قدرت درون نیز تکیه می‎شد.

این کاندیدای مجلس شورای اسلامی برجام را پذیرفتنی دانست، اما در عین حال گفت که رقیب در شرایط فعلی به دنبال کسب امتیاز بیشتر است.

وی گفت: این پذیرفتنی نیست که رقیب امتیازات بیشتر و نهایت بهره‌برداری را در این موضوع طلب کند و ما عقب‌نشینی کنیم.

فامیل‎کریمی برجام را نیازمند کنترل و هدایت جدی دانست و تأکید کرد: برجام باید از حوزه خواص و آحاد مردم دیده شود، بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری برجام در حوزه دیپلماسی برای همه قابل قبول است؛ اما تاکنون نتیجه ملموسی برای کشور نداشته و بازی سنگین و پیچیده‌ای است.

*حجازی: هدف نظام سلطه در برجام هدف گرفتن اهداف انقلاب بود

سید‌محمد‌کاظم حجازی تحلیل برجام در حوزه دانشجویی را مثبت دانست چرا که تبعات این تصمیم در آینده جوانان تأثیر‌گذار است.

وی برجام را موفق شدن سلطه‌گران به مین‌گذاری در مسیر انقلاب دانست و افزود: با توجه به سخت‌تر شدن مسیر باید به ویژه در مجلس هوشمندانه‌تر عمل کنیم و تدوین برخی مسائل از این پس هوشمندی نمایندگان را می‌طلبد.

وی به مشکل مجلس در تصویب عجولانه در خصوص برجام اشاره کرد و ادامه داد: دولتمردان در برجام به دنبال روند تسهیل اقتصاد در زندگی مردم بودند که باید تأثیر آن را در آینده بررسی کنیم.

حجازی هدف نظام سلطه در برجام را هدف گرفتن اهداف انقلاب برای جلوگیری از الگو شدن انقلاب در جهان دانست.

*حسنی‌حلم: برجام مجموع تصمیم نظام بود

حجت‎الاسلام سید مرتضی حسنی‌حلم برجام را مجموع تصمیم نظام دانست نه یک بحث شخصی و دولتی که در نهایت رهبر معظم انقلاب با تعیین شروطی آن را پذیرفتند.

وی با بیان اینکه تعلیق قطعنامه‌ها و آزاد شدن مقداری از دارایی‌های بلوکه شده نیز از آثار مذاکرات بود، اجرای برجام را برای حفظ نظام موثر دانست.

این کاندیدای مجلس اغلب تحلیل‌های سیاسی در این خصوص را تحلیل فردی عنوان کرد و خواستار به فکر پسابرجام بودن برای تحقق اقتصاد مقاومتی در راستای حفظ منافع نظام شد.

*فلاحی: در متن برجام کلمه تعلیق تحریم وجود دارد نه لغو تحریم‌ها

حجت‎الاسلام احمد‌حسین فلاحی به عقب‌نشینی گام به گام با کاهش و یا توقف فعالیت‌های هسته‌ای در برجام اشاره کرد و گفت: تعبیر دشمنان است که قدم به قدم ما را خلع سلاح کنند.

وی با بیان اینکه باید بدانیم با مذاکرات به جایی نمی‌رسیم همانگونه که سایر کشور‌ها نیز این موضوع را تجربه کرده‌اند، به درج کلمه «تعلیق تحریم‌ها» در متن برجام اشاره کرد و گفت: جالب است که در متن برجام کلمه «لغو تحریم‌ها» استفاده نشده است.

کاندیدا‌ها در سئوال دوم موظف به بیان صریح و شفاف موضع سیاسی خود و اعلام موضع در خصوص فتنه 88 شدند.

*فامیل‌کریمی: شاخص‌ها و مصداق‌های فتنه با هدف براندازی نظام بود

فامیل‌کریمی ساختار بخشی از اتفاقات رخ داده در فتنه را در خارج از کشور و بخشی را درونی و مرتبط با خارج دانست که شاخص‌ها و مصداق‌های موجود در فتنه چیزی جز براندازی نظام را نشان نمی‌داد.

وی بر موضع‌گیری شفاف افراد به صورت کتبی و شفاهی در خصوص فتنه تأکید کرد و یادآور شد: تاکنون مراقبت‌ها به عالی‌ترین شکل ممکن از سوی مقام معظم رهبری و مردم صورت گرفته است و باید برخورد لازم با فتنه صورت گیرد تا بعد از گذشت سالیان شاهد جولان دادن این افراد در عرصه‌های مختلف نباشیم.

*حجازی: فتنه حرکتی مدیریت شده برای متوقف کردن دیدگاه رهبر کبیر انقلاب

حجازی فتنه را مبحثی برشمرد که آغاز و پایان ندارد و از ابتدای انقلاب نیز شاهد تقابل نگاه و تفکر لیبرالی با دیدگاه امام راحل بوده‌ایم که هر جا نتوانستند تقابل کنند، مکتوم و در قالب فتنه بروز دادند.

وی هدف حرکت زیرکانه و مکارانه نهضت آزادی را به منظور نفوذ دانست که این حرکت بیانگر استمرار حیات و جولانگاه استکبار بود، با وجودی که این افراد تغییر می‎کنند اما نگرش تقابلی در برابر انقلاب حتی رقیق هم نشده است.

کاندیدای مجلس دهم فتنه را حرکتی مدیریت شده از ابتدای انقلاب برای متوقف کردن دیدگاه رهبر کبیر انقلاب برشمرد.

*حسنی‌حلم: غائله فتنه و پرونده فتنه باید جمع شود

حسنی‌حلم فتنه را پدیده‌ای دانست که اگر ایجاد شود از سوی هر شخص، قدرت و یا جناحی محکوم است چرا که غبار بر افراد، جامعه و نظام می‌نشیند.

وی با بیان اینکه دشمن از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون فتنه را در دستور کار داشته و ریشه فتنه در خارج از کشور بود، به برنامه دشمن برای فتنه در هر زمان اشاره کرد.

این کاندیدای مجلس ادامه داد: در صورت فراهم شدن زمینه پروژه فتنه کلید می‌خورد، در انتخابات 88 نیز برخی به تصور تقلب در انتخابات بی‌اخلاقی و بی‌قانونی کردند که هزینه‌های بسیاری در کشور ایجاد کرد، معتقدم آنها حتی باید تصور تقلب در انتخابات را از راه قانونی پیگیری می‌کردند.

وی با بیان اینکه غائله و پرونده فتنه باید جمع و برای همیشه به تاریخ سپرده شود، گفت: هزینه‌های این موضوع هنوز هم ادامه دارد، در صورت نیاز محاکمه سران فتنه و برخورد با آنها مد نظر باشد؛ چرا که کشور قانون دارد.

حسنی‎حلم خواستار تبیین انواع فتنه سیاسی، امنیتی و اقتصادی در قالب قانون برای مواجهه آن و ایجاد بستر رشد و توسعه نظام شد.

*فلاحی: هدف دشمن نفوذ در تشکیلات اصلی نظام است

حجت‎الاسلام فلاحی نیز به وجود فتنه از ابتدای شکل‌گیری نظام تاکنون اشاره کرد که براندازی نظام با آشوب‌های خیابانی و یا نفوذ در دستگاه‌های تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز و هدف‌گیری ولایت از جمله اهداف دشمنان در فتنه‌های 78 و 88 بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ادبیات فتنه‎گران تغییر کرده و بحث «شورای رهبری» را مطرح کرده‌اند، خواستار توجه به این فتنه بزرگ شد.

این کاندیدای مجلس ادبیات برخی افراد را که حل مشکلات اقتصادی را در گرو ایجاد رابطه با آمریکا می‌دانند اشتباه خواند و نفوذ در تشکیلات اصلی نظام با برنامه بلندمدت را از دیگر اهداف دشمنان برشمرد.

در پرسش و پاسخ دانشجویان از کاندیدا‌ها اولین سئوال از سیدمرتضی حسنی‌حلم مبنی بر بیان شفاف موضع سیاسی‎اش بود چرا که او یکی از معرفی‌شدگان در لیست اصلاح‌طلبان است. این کاندیدای مطرح شده در لیست اصلاح‏‎طلبان در پاسخ گفت: عملکرد من عملکرد اصولگرای اعتدالی است که از رانت استفاده نمی‌کنم و وارد خطوط قرمز نیز نمی‌شوم.

*حسنی‌حلم: اصولگرای اعتدالی هستم

وی ادامه داد: بنده هیچ وابستگی سیاسی به جریانی ندارم و نخواهم داشت، چیزی از حمایت حزب‌ها هم متوجه ما نیست.

این کاندیدای مجلس دهم در پاسخ به اینکه با وجود اینکه وی از ساکتین فتنه بود چگونه خود را اصولگرا می‌داند؟ اظهار کرد: همان موضع‌گیری که مردم و ملت در فتنه داشتند من هم داشتم فقط هتاکی و فحاشی نداشتم.

وی ادامه داد: بعد از فتنه نیز در تمام صحنه‌ها حضور داشتم، برخی برای تخریب این مسائل را مطرح می‌کنند، مدعیان باید با سند ثابت کنند که از ساکتین فتنه بودم!

*حجازی: فضای مجلس فضای مستتر و پنهان است و باید در انتخاب دقت شود

حجازی در پاسخ به سئوالی در خصوص عملکردش در مجلس هشتم اقتصاد جامعه و افزایش سطح درآمد مردم در آن دور مجلس را مهمترین مطالبه مطرح کرد و تأمین زیرساخت‌ها را نیز از مهمترین نیاز‌های استان دانست که پیشرفت در ایجاد آزادراه، دریافت دو ردیف ملی برای فرودگاه همدان و به سرانجام رساندن بحث راه آهن همدان و ملایر از جمله فعالیت‌هایش بود.

وی به سئوالی مبنی بر برنامه‌هایش برای جلوگیری از نفوذ بیگانگان گفت: فضای تصمیم‌گیری در مجلس فضای بسیار مستتر و پنهان است.

این کاندیدای اصولگرا با بیان اینکه نباید امروز فرصت تحقیق در مورد کاندیدا‌ها را از دست دهیم؛ چرا که فردا فرصتی برای نظارت بر آنها نیست، اضافه کرد: همه می‌دانیم هیچ کاندیدایی نیروی مستقیم استکبار نیست و در صورت عدم هوشیاری لازم، ناخواسته ممکن است دست پنهان استکبار شود.

وی برنامه‌های خود را برای کاهش تورم و بهبود وضعیت مردم در پاسخ به سئوال دانشجویی این گونه بیان کرد: ارائه برنامه به عهده دولتمردان است و بررسی برنامه‌ها به عهده مجلسی‌هاست؛ در مجلس آینده باید روند ریل‌گذاری در مسیر حوزه‌های اجرایی ایجاد شود تا تورم و رکود در مسیر اصلاح قرار گیرد.

حجازی هوشیاری نمایندگان را در زمان قانون‌گذاری و قبل از مصوبات اثرگذار دانست که این موضوع روند زندگی مردم را نیز متفاوت خواهد کرد.

وی تأکید کرد: نمایندگان در صورت امکان با انتصاب مدیران برجسته و کارآمد؛ می‌توانند نقش مهمی در برخی مسائل داشته باشند.

*فامیل‌کریمی: انحراف‌ها در دولت قبل ضربه سنگینی به شاکله خدمت‌ها زد

فامیل‌کریمی نظر خود را در خصوص سئوالی مبنی بر اینکه وی را حامی احمدی‌نژاد خطاب کرده بودند، گفت: در هفت سال خدمت در دولت گذشته همواره پای یک گفتمان در کار بودم و سعی کردم در مسیر اصلی گفتمان انقلاب حرکت کنم.

وی ادامه داد: نظرم این است جهت‌گیری‌ها و گفتمان‌ها درست بود و انحرافات رخ داده قابل توجیه نبود؛ می‌دانیم که دولت قبل کارآمد و باتدبیر بود اما با انحراف‌ها ضربه سنگینی به شاکله خدمت‌ها وارد شد.

این کاندیدای مجلس دهم خود را اصولگرایی دانست که در تبعیت از رهبری حرکت کرده و در میثاق با مردم کار می‌کند.

وی در ادامه نوع نگاه تفصیلی و تفسیری به مسائل را مشکل کنونی برشمرد و تأکید کرد: سعی بر حرکت در مسیر نگاه نافذ مقام معظم رهبری داریم.

فامیل‌کریمی همچنین توجه به منابع و سرمایه انسانی را یکی از مهمترین اهداف و برنامه‌هایش برشمرد چرا که هر تحرک در جهت‌گیری مثبت باشد سایر حوزه‌ها نیز متحول می‌شوند.

وی افزود: برای رسیدن به یک فرآیند خوب در منابع انسانی باید مدیریت زرورقی زدوده شده و با کنار زدن منابع رانتی از درون حوزه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، زمینه حضور جوانان در عرصه‌های مختلف فراهم شود.

*فلاحی: نقد‌هایی به برجام وارد است

فلاحی نیز در پاسخ به این سئوال که در رد برجام آیا دلیل و نتیجه بهتری دارند؟ بیان کرد: قطعاً نقد‌هایی به برجام وارد است و اگر قرار است برجام اجرا شود باید شروط 9گانه مقام معظم رهبری در آن نهفته باشد.

وی پاسخ سئوال دانشجویی که او را دبیر جبهه پایداری دانست و اعتقادات آیت‎الله مصباح یزدی در خصوص رأی ندادن مردم را عنوان کرد، در ادامه دلیل حضور وی را خواستار شد.

این کاندیدای مجلس دهم گفت: گفته‌ها باید بر اساس سند باشد، در سال 84 آیت‎الله مصباح یزدی در سطح گسترده توانست بر اساس گفتمان حداکثر آرا را جذب کند، گفتمان ما گفتمان انقلاب، نظام و مقام معظم رهبری است و نگاه رهبر معظم انقلاب را در مورد شخصیت آیت‎الله مصباح یزدی ببینید.

فلاحی در مورد توسعه روستایی در پاسخ به سئوال دانشجویی تصریح کرد: برنامه‌های در نظر گرفته شده من بعد از نمایندگی 12 آیتم دارد که مسئله کشاورزی و صنعت از جمله این آیتم‌هاست، از سوی دیگر خرید تضمینی محصولات کشاورزی یکی از راهکار‌های تأمین کشاورزان و جلوگیری مهاجرت از روستاهاست.

در پایان این نشست کاندیدا‌ها در سه دقیقه برنامه‌های خود را بیان کردند که حسنی‌حلم اعتقاد به وحدت تمام افراد را لازمه رشد و ارتقای استان دانست و ایجاد قالب کوچکتر مرکز پژوهش‌های مجلس را در استان برنامه شاخص خود بیان کرد.

وی در ادامه دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یکی از دانشگاه‌های مادر و مطرح قابل تحسین در فعالیت‌های علمی برشمرد.

فلاحی حضور 10 نفر را برای رصد آسیب‌ها و ارائه راهکار  در طول مدت چهار سال در تمام حوزه‌ها به عنوان برنامه شاخص مطرح کرد و آمایش مراکز و واحد‌های دانشگاهی برای جلوگیری از تضییع حقوق دانشجویان را از جمله برنامه‌ها برشمرد.

این کاندیدا با انتقاد از برخی مصوبات مجلس در خصوص به کارگیری دوباره بازنشستگان، خواستار اصلاح قوانین شد.

حجازی اسباب تحقق چشم‌انداز 20 ساله و تدوین برنامه ششم را مورد توجه نمایندگان دانست و خواستار این شد که نمایندگان خود را محدود به دیدگاه‌های نظری نکنند و حوزه‌های عینی را با مباحث نظری منطبق کنند.

فامیل‌کریمی نیز مشکل جامعه را وجود سلایق مختلف و جریانات سیاسی موازی برشمرد که امروز باید سند‌های بالادستی بر اساس مصوبات در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: سند‌های استانی نیز باید مطابق سند مصوب شده استان باشد؛ می‌دانیم که در حوزه نظارت یک گلوگاه بر عهده مجلس است و حوزه دیگر بر عهده مسئولان قرار دارد.

این کاندیدا دانشگاه آزاد اسلامی را حوزه فعال در آموزش عالی با نقش بسزا برشمرد که کمیت آن از جیب مردم بوده و متعلق به مردم است و هیچ تعلقی به فرد و جریانی ندارد و توانسته توسعه یابد.

پایان پیام/م

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت