تازه ترین مطالب

تاریخ : 14. فروردين 1395 - 17:06   |   کد مطلب: 22206
جواد محقق، شاعر و نویسنده با بیان خاطراتی از تآثیر کتابخانه‌ها در زندگی خود، عنوان کرد: کتابخانه‌ها همواره در طول تاریخ مأمنی برای اهالی قلم و محلی برای تبادل دانش و اندیشه بوده‌اند.
در نوجوانی کتابخانه مفصلی داشتم حتی پر بارتر از دبیرستان

به گزارش کورنگ ، جواد محقق با تبریک سال نو درباره اولین پیوند خود با کتابخانه‌های عمومی عنوان کرد: حدود سال 1340 بود که برای اولین بار در سن دوازده سالگی عضو اولین کتابخانه عمومی شهر همدان شدم که در میدانی که امروز به میدان دانشگاه معروف است، قرار داشت. آنقدر به کتابخانه علاقه‌مند بودم که وقتی کتابخانه عمومی شماره 2 را هم در همدان افتتاح کردند، بلافاصله عضو آنجا شدم.

وی افزود: تقریباً اکثر روزهای تابستان هر سال اولین کسی بودم که وارد کتابخانه عمومی همدان می‌شدم و از آن طرف نیز آخرین کسی بودم که با خاموش شدن چراغ‌های کتابخانه مجبور به ترک آنجا می‌شدم. البته در کنار این دو کتاخانه عمومی، از استفاده کنندگان کتابخانه آیت‌الله آخوند همدانی، در حوزه علمیه همدان که از کتابخانه‌های بزرگ آن زمان به حساب می‌آمد نیز بودم.

این شاعر و نویسنده با اشاره به کتابخانه شخصی خود در دوران دانش‌آموزی گفت: علاقه من به کتاب باعث شده بود که همه پول توجیبی و اندک درآمد خودم از کارهایی که در آن زمان انجام می‌دادم را به خرید کتاب‌های مورد علاقه‌ام در حوزه شعر و رمان اختصاص می‌دادم. حتی ابتدای هرسال تحصیلی، کتاب‌های درسی دست دوم می‌خریدم تا با باقی‌مانده پول آن بتوانم کتاب‌های مورد علاقه‌ام را بخرم.

محقق ادامه داد: این موضوع باعث شده بود تا در دوران دانش‌آموزی کتابخانه مفصلی داشته باشم و در دوره دبیرستان تعداد عناوین کتابخانه من، سه برابر کتابخانه دبیرستان‌مان بود. بسیاری از معلم‌های دبیرستان، از کتاب‌های من امانت می‌گرفتند و اگر هم کتابی را می‌خواستند که در کتابخانه‌ام نداشتم، نمی‌گفتم که آن را ندارم، بلافاصله می‌رفتم و آن را تهیه می‌کردم و به معلم‌ها می‌دادم و بعد در کتابخانه‌ام می‌گذاشتم.

وی در ادامه به فعالیت خود در کتابخانه دانشگاه بوعلی همدان در دوران دانشجویی توضیح داد: دوران دانشجویی من در بحبوحه سال‌های انقلاب بود که در آن زمان کتابخانه‌ای تخصصی بر اساس کتاب‌های منتشر شده درباره انقلاب را راه‌اندازی کردیم که بسیار مورد استقبال دانشگاهیان قرار گرفت.

این شاعر و نویسنده با اشاره به وجود 6 هزار عنوان کتاب در کتابخانه شخصی خود گفت: با اینکه امروز هم که کتابخانه شخصی پر و پیمانی دارم، اما کمتر هفته‌ای پیش می‌آید که حداقل به دو کتابخانه سر نزنم، به خصوص کتابخانه‌ حسینیه ارشاد که حوالی محل زندگی من است.

محقق افزود: امروز با اینکه دسترسی و تنوع کتاب نسبت به گذشته بسیار بهتر و بیشتر شده، اما ظهور فضای مجازی و تکنولوژی‌های روز از شدت عطش مراجعه به کتاب و کتابخانه کاسته است. به همین دلیل می‌بینیم که بسیاری از کتابخانه‌های تبدیل به قرائت‌خانه‌ای برای متقاضیان شرکت در کنکور شده است.

وی در ادامه از همه کتابداران که کتابخوان کردن اهالی محله و یا منطقه خود دغدغه جدی آنها است تشکر کرد و گفت: کتابخانه‌ها همواره در طول تاریخ مأمنی برای اهالی قلم و محلی برای تبادل دانش و اندیشه بوده‌اند. کتابداران می‌توانند با فرآهم کردن زمینه حضور شاعران، نویسندگان و اهالی قلم در کتابخانه‌ها، به استمرار مراجعه مردم به کتابخانه کمک کنند.

این نویسنده در پایان تأکید کرد: معتقدم که اگر کتابخانه‌ای مراجعه کننده ندارد کتابداران باید به صورت موردی به خانه‌های مردم مراجعه کنند و با تکمیل پرسشنامه  و جمع‌بندی دلایل عدم مراجعه عمومی به کتابخانه‌ها، به راهکارهای مناسبی برای رفع این مشکل دست یابند.

پایان پیام/

منبع / نافع

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت