به گزارش کورنگ به نقل از نافع، یکی از دغدغه تابستانهای دانشآموزان و اولیای آنها تهیه لباس فرم مدارس است که مزایای بسیاری نیز دارد زیرا در درجه اول باعث یکدست شدن پوشش دانش آموزان شده و میتواند از مشکلات بسیاری جلوگیری کند.
اما تهیه این لباسها سالهاست که مورد مناقشه بوده و مواردی چون مدل آن، هویت تولیدکنندگان و البته اختلاف نظر بین تولیدکننده و والدین و دانشآموزان مطرح است.
اتحادیه هست، آموزش و پرورش نیست!
اتحادیه خیاطان برای حل معضلات معتقد است که باید اقدام لازم از مجرای اتحادیه ساماندهی شود تا شکایتهای احتمالی و نارضایتی شهروندان قابل پیگیری باشد، اتفاقی که بنا بر اعلام رئیس اتحادیه به طور کامل محقق نمیشود و برخی از مدارس خارج از تفاهمنامه منعقده بین آموزش و پرورش و اتحادیه خیاطان عمل میکنند که به ظن آنها دارای آسیب نیز است.
البته در این میان آموزش و پرورش اعتقادی به تخلف مدیران ندارد و همه چیز را کنترل شده میداند. حتی آموزش و پرورش لیستی از خیاطان مورد تأییدش را در مناطق مختلف استان تهیه کرده که در آن بهترین کیفیت با قیمت مناسب در نظر گرفته شده است.
اظهار نظر مسؤولان آموزش و پرورش و اتحادیه نشان میدهد هنوز هماهنگی لازم بین این دو بخش برای تولید لباس فرم مدارس ایجاد نشده و برنامهریزی جامعی رخ نداده است. بدون تردید این ناهماهنگیها میتواند مشکلاتی را برای اولیای مدرسه و دانشآموزان ایجاد کرده و در کیفیت و قیمت البسه تأثیرگذار باشد.
با این حال مسؤولان اتحادیه در نظر دارند در سال آینده برنامهریزی جامعی برای هماهنگی بین خیاطان و مدارس ایجاد کنند و تقاضا دارند که مسئولیت این کار را به صورت کامل برعهده آنها قرار دهند.
100واحد تولیدی در همدان لباس مدرسه می دوزند
رئیس اتحادیه خیاطان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه قیمت لباسهای فرم مدارس توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تعیین میشود، اظهار کرد: افرادی که برای مدارس لباس فرم تولید میکنند باید پروانه کسب داشته باشند.
سیدرضا حسینی با بیان اینکه حدود 100 واحد تولیدی همدان دوخت لباسهای فرم مدارس را بر عهده دارند، افزود: گاهی اوقات تولیدیها با خانوادهها در رابطه با مسائل مربوط به لباس اختلاف نظر دارند، اما به تولیدیهای تأکید شده که رضایت مشتریان را کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه از مردادماه دوخت لباس فرم مدارس آغاز شده، تصریح کرد: قیمتگذاری لباس مدارس از دستی 30 هزار تومان آغاز شده و بر اساس نوع لباسها افزایش مییابد.
رئیس اتحادیه خیاطان همدان با اشاره به اینکه تولیدیهای قیمت مورد نظر خود را به اتحادیه اعلام کرده و سپس با اخذ تأییدیه اعلام و اخذ میشود، ادامه داد: طبق اولویت کاری برنامه ریزی برای دوخت انجام میشود.
کوک نامیزان آموزش و پرورش با اتحادیه خیاطان
وی با بیان اینکه اولویتبندی بر اساس سوابق کاری و نزدیکی مکانی به مدارس صورتبندی میشود، خاطرنشان کرد: متأسفانه آموزش و پرورش با اتحادیه همکاری لازم را برای ساماندهی این موضوع به عمل نمیآورد.
حسینی با اشاره به اینکه اختلاف نظر زیادی با مدیران مدارس وجود دارد، گفت: برخی ازمدیران از وجود اتحادیه خبر ندارند و بدون هماهنگی با اتحادیه با یک فرد قرارداد منعقد میکنند.
وی با بیان اینکه مدیران مدارس با تقسیمبندی اتحادیه برای تهیه لباس مدارس همکاری نکردند، اظهار کرد: با وجود اطلاعرسانی اداره کل آموزش و پرورش مبنی بر همکاری با اتحادیهها، برخی از مدیران مدارس با افرادی قرارداد منعقد کردند که پروانه کسب ندارند.
رئیس اتحادیه خیاطان همدان با اشاره به اینکه گاهی برخی از افرادی که پروانه بهرهبرداری ندارند، قیمت بیشتری برای لباس فرم مدارس تقاضا میکنند، افزود: اگر طبق قیمت اعلام شده تولیدات صورت نگیرد، افراد متخلف به اداره کل تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.
وی با بیان اینکه ظرفیت دوخت برای هر یک از اعضای اتحادیه در نظر گرفته است، تصریح کرد: برخی از اعضای اتحادیه بیش از ظرفیت تعیین شده به تولید میپردازند که خلاف قوانین موجود است.
حسینی با اشاره به اینکه برنامهریزی و انجام دوخت لباس مدارس را به اتحادیه واگذار کنند تا مردم و تولیدکنندگان متضرر نشوند، ادامه داد: اگر از مجرای اتحادیه اقدامات لازم صورت گیرد، امکان پیگیری تخلفات و نارضایتی شهروندان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: از سال آینده برنامه مدونی در نظر خواهیم گرفت زیرا در غیر این صورت مشکلات بسیاری را پیش رو خواهد داشت.
رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در سال جاری تهیه لباس فرم مدارس به نواحی واگذار شده است، گفت: اگر مشکلی از لحاظ قیمتی بروز کنند و ناحیه نتواند از حل آن برآید، استان ورود خواهد کرد.
انعقاد قرارداد تنها با لیست تأیید شده آموزش و پرورش
آیتالله نجفی با بیان اینکه هر یک از مدیران مدارس که با افراد خارج از لیست تولیدی تهیه شده توسط ناحیه مربوطه قرارداد منعقد کنند، تخلف محسوب میشود، اظهار کرد: مدیران مدارس حتما باید با خیاطانی که در لیست آموزش و پرورش درج و جوانب لازم بررسی شده است، قرارداد منعقد کنند و در غیر این صورت تخلف کردند و باید پاسخگو باشند.
وی با اشاره به اینکه تخلفات باید به واحد ارزیابی ناحیه برای بررسی ارجاع شود، افزود: اگر در ناحیه مشکل برطرف نشود به واحد ارزیابی اداره کل معرفی خواهند شد.
رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان در سال جاری هنوز موردی به ارزیابی معرفی نشده، تصریح کرد: لیست خیاطانی که توسط آموزش و پرورش تهیه شده، از نظر کیفیت و قیمت بررسی و بهترین موارد اعلام شده است.
اتحادیه موارد تخلف را اعلام کند
کارشناس مسئول انجمن اولیا و مربیان ناحیه یک همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه یک نسخه از قراردادهای منعقده مدارس با تولیدیها برای تهیه لباس فرم مدارس به آموزش و پرورش ارسال میشود، ادامه داد: به هیچ وجه امکان تخطی از قوانین برای مدارس وجود ندارد و فرمهای اتحادیه در اختیار مدارس قرار گرفته است.
حشمتالله اسدبیگی با اشاره به اینکه اتحادیه خیاطان مدارس متخلفی را معرفی کند، خاطرنشان کرد: 69 خیاط مورد تأیید ناحیه یک بوده و تأکید کردیم که مدیران مدارس خارج از لیست با افرادی قرارداد دوخت منعقد نکنند و در صورت رعایت نکردن آن باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه نوع برخورد تولیدکنندگان با شهروندان رصد و به شکایات مردم رسیدگی میشود، گفت: مدل لباس مدارس باید در حد متعارف بوده و به مدیران تأکید شده که موارد مطروحه را در نظر بگیرند.
کارشناس مسئول انجمن اولیا و مربیان ناحیه یک همدان تأکید کرد: تقاضای دانش آموزان و یا اولیای آنها برای تغییر خارج از عرف برای لباس مدارس از سوی تولیدکنندگان پذیرفته نخواهد شد.
پایان پیام/
دیدگاه شما