به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ، چند روز پیش بود که انتشار خبری در پایگاه خبری، تحلیلی "نافع" از خوابیدن پیرمردی که باوجود سرمای هوا، 11 سال است در خیابان می خوابد؛ موجی از احساسات مردمی و اعتراض رسانه ها را نسبت به این موضوع برانگیخت و دامنه آن به شبکه های اجتماعی کشیده شد.
به دنبال اعتراض مردمی و پیگیری رسانه ها درنهایت پس از 72 ساعت، شهرداری محلی را به عنوان گرمخانه ایجاد کرده و هلال احمر نیز به تجهیز آن پرداخت و از مردم خواستند در تماس با شماره 137 و 112 افراد کارتنخواب را معرفی کنند.
این محل در دو شب گذشته و البته نه در سرمای 18 درجه زیر صفر -که هواشناسی، همدان را سردترین شهر کشورعنوان کرد- پذیرای تعدادی از افراد بی سرپناه بوده و به گفته معاون خدمات شهری شهردار همدان از ساعت 20 تا 8 صبح خدمت رسانی می کند.
این اقدام انسان دوستانه شهرداری و هلال احمر که به سهم خود جای تشکر دارد با اشکالاتی نیز همراه هست که مناسب نبودن ساعت درنظرگرفته شده و نبود غذای گرم از مهمترین آن ها به شمار می رود.
همدان استانی سردسیر است و کاهش دما معمولا از ساعت 17 آغاز می شود؛ حال اینکه ساعت فعالیت گرمخانه از 20 بوده و افرادی که تا این ساعت در جایی پناه گرفته اند دویاره نمی توانند در سرما و تاریکی جابجا شوند و این موضوع باید برطرف شود.
از طرف دیگر تعریفی که در گرمخانه ها وجود دارد توزیع غذای گرم و حتی حمام است درحالی که این مکان دارای چنین امکاناتی نیست.
خدمت رسانی تا پایان فصل سرما
معاون خدمات شهری شهردار همدان در این باره به "نافع" گفت: هرچند ساماندهی کارتنخواب ها جزء وظایف بهزیستی بوده و شهرداری تنها می تواند به افراد در راه مانده کمک کند، اما به دنبال تقاضای مردم، ساختمانی که در میدان آرامگاه باباطاهر و پشت ساختمان آتش نشانی قرار دارد به عنوان گرمخانه درنظر گرفته شده است.
مجید درویشی افزود: این مکان به طور موقت و تنها تا پایان فصل سرما خدمت رسانی می کند و باید اقدامی اساسی انجام داد.
وی بیان کرد: در این محل، بخاری و تعدادی پتو گذاشته شده البته وظیفه شهرداری کمک به افراد در راه مانده است نه نه کارتنخواب و پناه دادن به افراد بی سرپرست و بدسرپرست برعهده بهزیستی است.
توزیع جیره خشک تا پایان فعالیت گرمخانه
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان نیز از کمک به این مرکز خبر داد و گفت: پس از اطلاع از وجود کارتنخواب ها در سطح شهر و تعیین محل از طرف شهرداری، تعدادی پتو و مواد غذایی خشک مانند خرما و کنسرو در بین آن ها توزیع شد.
بهروز کارخانه ای با قدردانی از اقدام مردم و رسانه ها در معرفی افراد بی سرپناه افزود: در شب نخست نزدیک 10 نفر اسکان داده شدند.
وی با بیان اینکه براساس دستورالعمل سازمانی، وظیفه هلال احمر، کمک به افراد نیازمند و در راه مانده است، تصریح کرد: جمع آوری کارتنخواب ها وظیفه بهزیستی است.
کارخانه اظهار کرد: به اندازه سه روز جیره خشک در این محل قرار داده شده، اما اگر نیاز باشد مجدد ارسال کرده و تا زمانی که هوا سرد باشد؛ آماده کمک رسانی هستیم.
البته معاون شهرداری برای تأمین آب گرم و تغییر ساعت کاری گرمخانه قول مساعد داد، اما تهیه غذای گرم، موضوعی است که سایر نهادهای مسئول و افراد خیر و مردم باید به کمک یکدیگر آن را انجام دهند.
شایسته است مردم متدین استان که در اربعین با همه توان به صحنه آمدند؛ این بار نیز جلوه هایی زیبایی از احسان و نوع دوستی را به نمایش گذاشته و هر شب فرد یا افرادی تأمین غذای گرم این افراد را برعهده گیرند.
مردم می توانند با تهیه غذای خانگی هرچند ساده به یاری این افراد شتافته و در این حرکت انسان دوستانه سهیم باشند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما