تازه ترین مطالب

تاریخ : 27. آذر 1395 - 9:42   |   کد مطلب: 23936
به واقع خودروهای مناطق آزاد صرفا مجاز به تردد در محدوده های تعریف شده تحت عنوان مناطق آزاد می باشند در صورتی که خودروهای پلاک موقت از حیث محدوده جغرافیایی به تردد در تمامی معابر و محورهای مواصلاتی کشور مجاز می باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ،بر اساس یک تصور غلط که در اذهان بسیاری از عموم شایع است،این تلقی از خودروهای گذر موقت وجود دارد که اساسا،اتومبیل های مذکور همان خودروهایی هستند که در قالب اتومبیل های مناطق آزاد تعریف می شوند،اما این دو با یکدیگر کاملا متفاوت هستند.

 

به واقع خودروهای مناطق آزاد صرفا مجاز به تردد در محدوده های تعریف شده تحت عنوان مناطق آزاد می باشند در صورتی که خودروهای پلاک موقت از حیث محدوده جغرافیایی به تردد در تمامی معابر و محورهای مواصلاتی کشور مجاز می باشند.

 

البته در خصوص زمان و فرجه تعریف شده برای تردد خودروهای گذر موقت،محدودیت هایی در نظر گرفته شده که بر اساس گزارشات و اخبار واصله،این میزان به فراخور نوع خودرو و مبدا صادراتی خودرو به کشور ایران متفاوت است،لذا حداکثر زمان تعریف شده برای تردد چنین خودروهایی 6 ماه می باشد که البته ظاهرا در حال حاضر عمده مجوزهای تردد بنابر وجود ملاحظاتی،3 ماهه صادر می شود.

 

حسین معروفی،یکی از فعالان حوزه واردات خودرو در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،عنوان کرد:عمده وارد کنندگان و فروشندگان چنین خودروهایی معتقدند،محدودیت و ممنوعیتی در خصوص استفاده یا تردد از اتومبیل های اشاره شده وجود ندارد اما به واقع از حیث ضوابط موجود،برخی ملاحظات و محدودیت ها در این خصوص تعریف شده که البته ممکن است در مقام اجرا یا نظارت،چندان وسواس یا سخت گیری در این خصوص به چشم نخورد یا حداقل اینکه آنچنان که باید این ملاحظات مورد توجه مالکان یا خریداران خودروهای اینچنینی قرار نمی گیرد.

 

وی در تشریح محدودیت های تعریف شده برای چنین خودروهایی گفت:عدم امکان واگذاری به غیر و همچنین انحصار رانندگی برای شخص وارد کننده یا مالک خودرو از نمونه مواردی به شمار می رود که از منظر قانونی برای استفاده از چنین اتومبیل هایی تعریف شده است.

 

این فعال اقتصادی وارد کننده خودروهای گذر موقت گفت:زمان مجاز برای تردد اتومبیل های مذکور در کشور حداکثر 6 ماه است که بعد از اتمام این مدت زمان تعریف شده،مالک خودرو مکلف است آن را از کشور خارج کند و در صورت عدم تمکین از قانون اشاره شده،خودروی مذکور به عنوان کالای قاچاق از سوی پلیس متوقف یا توفیق خواهدشد.

 

معروفی در پاسخ به سئوال خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص نحوه و فرآیند دریافت پلاک گذر موقت گفت:طبیعتا مرجع صدور چنین پلاک هایی همچون پلاک های عادی و مرسومی که برای دیگر خودروها در نظر گرفته می شود مراکز پلاک گذاری پلیس راهور می باشد که با ارائه مدارک مورد نیاز اعم از پروانه سبز گمرکی یا کپی و اصل مدرک کارنه دوپاساژ(گذر نامه وسیله حمل و نقل) و حضور مالک خودرو این امر محقق خواهد شد.

 

وی در خصوص مدارک موردنیاز جهت تمدید مجدد مجوز تردد خودروی پلاکِ گذر موقت عنوان کرد:صورت وضعیت پرداخت شده خلافی،صورت جلسه فک پلاک و زوج پلاک،ارائه اصل و کپی بیمه نامه شخص ثالث و گذر نامه توام با نسخه اصلی نامه گمرک تهران و یا دفتر واردات(ممهور به مهر برجسته)از مدارکی است که برای صدور مجدد مجوز عبور خودرو در معابر و محورهای مواصلاتی بعد از انقضای تاریخ و مدت زمان تعریف شده،تامین آن ضروری به نظر می رسد.

 

گفتنی است علاوه بر ضرورت پیگیری روند و سیکل تعریف شده،واریزمبلغ 20 هزار تومان به شماره حساب سیبای 2170101275004 به عنوان حق تمبر شماره گذاری خودروها و مبلغ 1 میلیون ریال به شماره حساب 2171159013002(خزانه داری کل)به عنوان تمرکز وجوه درآمد شماره گذاری و تعویض پلاک ضروری می باشد.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت