به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ،به نقل از رودآور؛ سریال تاریخی معمای شاه که این روزها از صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود، مخاطبان بسیاری رابه خود جذب کرده است، مخاطبانی از تمام قشرهای مختلف، این سریال مقطع تاریخی دهه ۱۳۳۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده است.
از این رو به گفت و گو با «سید محمد کاظم حجازی» که مدرک تحصیلی وی دکترای رشته تاریخ است و در حال حاضر به عنوان مشاور وزیر آموزش و پرورش در مناطق کمتر توسعه یافته فعالیت می کند به گفت و گو درباره سریال معمای شاه پرداختیم.
«سید محمد کاظم حجازی» در گفت و گو با خبرنگار رودآور، گفت: ورود به موضوعات تاریخی از چند حوزه قابل تأمل است، گاهی می خواهید تاریخ را تنها بر حسب وقایع روایت کنید که رخ داده است و گاهی دیگر قصد دارید تاریخ را مورد تحلیل قرار دهید و ارتباط آن با موضوعاتی را که ختم به یک واقعه در مقطع زمانی مشخصی می شود را تحلیل کنید و یا گاهی می خواهید فلسفه وقایعی که درباره تاریخ مطرح شده را مورد تبیین قرار دهید که هر کدام از این موارد یک دستاورد متناسب با خود دارد.
وی اظهار کرد: در سریال معمای شاه برای تاریخ هنر هم تلفیق شده است و به عبارتی با توانایی و زبردستی هنرمندان توانسته اند تاریخ را تبدیل به یک درس برای نسل آینده ای که تنها آن با وقایع در حد شنیدار و یا دیدن مستندها از تلویزون آشنا بوده اند، تبیین کنند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در مناطق کمتر توسعه یافته افزود: در این نوع مبحث تنگناهایی را پیدا می کنیم که با توجه به آن تنگناها باید عملکرد یک حوزه هنری را نسبت به آن واقعه تاریخی مورد مطالعه قرار بگیرید وهنر را با رویدادهای تاریخی تلفیق کنیم و باید آن گیرایی لازم در حوزه های شنیداری ودیداری داشته باشد تا بتواند مخاطب را برای مدت زمان طولانی زمان پخش سریال مجذوب کرده و نگه دارد.
حجازی با تأکید بر اینکه سریال معمای شاه کار فاخری است، عنوان کرد: برای خود من هم در سال های اخیر دغدغه ای بود که ما اگر قرار باشد آن تعدی ها و آن ظلم و ستم هایی را که در دوران رژیم طاغوتی بر مردم روا می شد را برای نسل جدید بیان کنیم چگونه تبیین شود تا قابل لمس برای همه اقشار باشد.
وی تصریح کرد: اینکه چگونه باید اسبابی را مهیا ساخت تا تبیین کرد که اقشار مختلف جامعه قبل از انقلاب با همه تفاوت های اجتماعی در یک موضوع خاص شعار واحدی داشتند و آن سقوط آن رژیم بود و در این مسیر هر نوع فداکاری و ایثاری را به جان حتی با شکنجه شدن و از دست دادن جان هایشان به جان خریدند تا انقلابی را با توکل به خدا و پشتوانه اراده مردمی رقم بزنند، کار مشکلی است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در مناطق کمتر توسعه یافته افزود: این سریال به دنبال همت جمعی از هنرمندان و دغدغه مندان نسبت به ارزش های انقلابی تهیه شده است تا با تلفیق هنر و تاریخ هویت اصلی و واقعی ملت را به نسل امروزی نشان دهند.
وی گفت: سریال باید طوری ساخته می شد که بتواند پاسخگوی مخاطبان مختلفی از سطوح اجتماعی متفاوت باشد، مخاطبانی که تعداد بسیاری از آنان این روزها با شبکه ها و فضای مجازی و فرهنگ های مختلف مأنوس شده اند و علاقمند هستند بدانند که چه چیزی سبب شد که پدران آن ها در برابر رژیم طاغوتی ایستادگی کردند و یک تحولی را در فضای سیاسی ـ اجتماعی جامعه به وجود آورند و انقلاب را شکل دادند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در مناطق کمتر توسعه یافته عنوان کرد: از طرفی دیگر کسانی که خودشان شاهد آن ایام بودند هم ناظر بر این سریال هستند که این دو طیف به طریقی باید از این سریال یک رضایت نسبی را پیدا می کردند به همین دلیل همراه کردن این دو نسل در برابر این مجموعه سریال یک کار سنگین و متفاوتی با دیگر سریال های تاریخی که طول زمانش به بیش از 100 سال گذشته بود دارد چرا که تمامی تماشاگران آن سریال ها تنها به آن روایت تاریخی که از طریق سریال ارائه می شد نگاه می کردند و هیچ کدام وقایع مرتبط با آن را تجربه نکردند و یا شاهد نبودند که بخواهند به عنوان قاضی به قسمت های مختلف آن برنامه نمره های متفاوتی بدهند.
به گزارش رودآور؛ دی ماه سال ۹۱ بود که محمدرضا ورزی، کارگردان مجموعههایی چون «عمارت فرنگی»، «سالهای مشروطه» و… تصویربرداری سریال «معمای شاه» را آغاز کرد.
تصویربرداری این سریال تاریخی پس از چهار سال، ماه گذشته به پایان رسید. «معمای شاه» مقطع تاریخی دهه ۱۳۳۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده است.
«معمای شاه» چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه با پخش نود و پنجمین و آخرین قسمت به اتمام خواهد رسید.
انتهای پیام/
دیدگاه شما