به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از فارس ، آینده استان همدان به صنعت گردشگری عجین شده و اگر از فرصتها به خوبی استفاده نکنیم، زمان زیادی برای جبران گذشته نخواهیم داشت، با اینکه این واقعیت بر همه روشن است اما هنوز اقدام قابل توجهی از سوی مسؤولان و برنامهریزان صورت نگرفته که بتوان خیالی آسوده از آینده داشت و دغدغههای مختلفی که معیشت مردم را به خطر خواهند انداخت را پشت سر گذاشت؛ از همین رو وقتی اقدامی از سوی بخش خصوصی در این راستا انجام میشود توجه افراد را به خود جلب میکند.
روستاهای استان به دلیل کمبود منابع آبی هر روز از سکنه خالی میشوند و امکان ادامه فعالیت کشاورزی در آنها کمرنگتر میشود، بنابراین در ظاهر امر باید عمر آن روستا را تمام شده دانست و اهالی نیز راه شهر در پیش بگیرند و با مشکلات بیشمار شهری درگیر شوند؛ با این زاویه دید فنا تنها سرنوشت محتوم آن روستا است، اما هنوز ظرفیتهای بسیاری در روستا وجود دارد که بتواند حیات روستا را ادامه داد و حتی با نشاطتر کند.
زندگی امروز شهری، مردم را به آرامش روستا تشنه کرده است
زندگی سخت و ماشینی شهری که عرصه را بر همگان تنگ کرده، برای درک لحظهای آرامش در خانهای کاهگلی که دیوارهایش مأوای لحظهای درنگ هستند همراه با استشمام اکسیژن ناب روستا که به لطف دوری از اگزوزهای خودروهای رنگارنگ و دودکشهای کارخانهها حاصل شده، طاقتها را تاب کرده است؛ این نیاز برخی را واداشته که با ایجاد اقامتگاههای بومگردی در روستا این امکان را برای شهرنشینان آرامشجو فراهم کنند.
خوشبختانه با ساخت سریال «علی البدل» در روستاهای همدان اتفاق مطلوبی برای استان رخ داد و این ظرفیتها را به مردم سراسر کشور نشان داد؛ در این میان در برخی از روستاهای با اصالت استان، افرادی حاضر شدند تا این اقامتگاهها را ایجاد و در اختیار شهروندان قرار دهند.
روستای امزاجرد یکی از این مکانهاست که توانسته برای گردشگران این امکان را فراهم کند، اقامتگاهی که پس از ورکانه دومین اقامتگاه بومگردی استان محسوب میشود که در نوروز 96 نیز با استقبال گردشگران و حتی بومیان استان قرار گرفته است.
استقبال قابل توجه گردشگران نوروزی از اقامتگاه بومگردی
مدیر اقامتگاه بومگردی امزاجرد در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه به عنوان نخستین سالی که این اقامتگاه راهاندازی شده و با استقبال خوبی از سوی گردشگران مواجه شد، اظهار کرد: اتفاق جالبی که در نوروز 96 رخ داد، استقبال مردم همدان از اقامتگاه بومگردی بود به طوری که ساعتها از وقت خود را به عکاسی از خانه و محیط اختصاص دادند.
شهرام اسماعیلزاده با بیان اینکه روستای امزاجرد روستای پدری بنده است، افزود: بر اساس گفته پدران و بزرگان قدمت روستا به زمان یزدگرد سوم میرسد و نام آن به معنای «خدای مهربان شهر» است.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ تاریخی در روستا آثاری چون پل قدیمی آق کرپی، حمام قدیمی، مسجد کهنه و بناهای کورههای پخت آجر در ورودی روستا وجود دارد، تصریح کرد: از نظر جاذبههایی طبیعی نیز شاهد باغهای مرغوب، طبیعت و دشت زیبا هستیم که در فصل بهار جذابیت ویژهای دارد.
ظرفیت ویژه همدان در احداث اقامتگاه بومگردی
مدیر اقامتگاه بومگردی امزاجرد با بیان اینکه تحقیقات گستردهای در حوزه بومگردی انجام و از روستاهای بسیاری بازدید کردم، ادامه داد: استان همدان به دلیل سبقه تاریخی و تعداد روستا بالایی که دارد میتواند به یک قطب بومگردی روستایی بدل شود زیرا ظرفیت احداث اقامتگاههای بومگردی بسیاری را دارد.
وی با اشاره به اینکه در هر منطقه با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و اقلیم برای اقامتگاه بومگردی در استان میتوان برنامه ریزی کرد، خاطرنشان کرد: از آنجا که مردم به دانستن نسبت به گذشته علاقمند شدند و خواهان طبیعت بکر هستند و تاریخ را دنبال میکنند با حمایت مطلوب مسؤولان میتوان شرایط مطلوبی را ایجاد کرد.
اسماعیلزاده با بیان اینکه تسهیل در امور اداری و صدور مجوزها از جمله اقداماتی است که باید از سوی متولیان دولتی صورت گیرد، گفت: برای دریافت اقامتگاه بومگردی امزاجرد بیش از 6 ماه زمان صرف شد که انرژی بسیاری برای آن صرف و مشکلات بسیاری نیز ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه برای احداث اقامتگاه بومگردی نیاز به سرمایه است، اظهار کرد: یکی از نیازهای اصلی در روستاها مقاومسازی، بهسازی، بازسازی و تجهیز خانههایی روستایی است که ظرفیت تبدیل به اقامتگاه بومگردی را دارند که به تسهیلات در حوزه نیازمند هستیم.
مدیر اقامتگاه بومگردی امزاجرد با بیان اینکه به فرهنگسازی برای پذیرش گردشگر در استان نیازمند هستیم، افزود: در بعضی از روستاها این امر به خودی خود آماده است، مانند روستای امزاجرد که مهماننواز بودن اهالی این روستا کمک بسیاری به این صنعت کرده و به خودی خود جذابیت ایجاد میکند.
فرهنگ پذیرش گردشگر در استان تقویت شود
وی با اشاره به اینکه در بعضی از روستاها نیاز به فرهنگسازی است که به تدریج با ورود گردشگران نیز این امر محقق میشود، تصریح کرد: در این حوزه نیز مسؤولان میتوانند ورود کرده تا بخش خصوصی بتواند در روستاها سرمایهگذاری کند.
اسماعیلزاده با بیان اینکه برای رونق گردشگری احداث اقامتگاه بومگردی به تنهایی نمیتواند موثر واقع شود، ادامه داد: اقامتگاهها فقط میتواند نیاز شبمانی، اقامت و یا خوراک گردشگران را رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار اقامت، نیاز به رونق صنایع دستی، بهسازی و بازسازی اماکن دیدنی روستاها و ایجاد زیرساختها در روستاها وجود دارد و البته مسائل دیگری نیز هست که بسته به موقعیت روستاها متفاوت بوده و نیاز به بررسی دارد که همگی به نوبه خود بسیار مهم هستند.
مدیر اقامتگاه بومگردی امزاجرد با بیان اینکه به دنبال احداث بازارچههای صنایع دستی در روستا نیز هستیم، گفت: فراهم کردن شرایطی که مردم بتوانند در کارگاههای تولید صنایع دستی قرار بگیرند نیز از جمله اقداماتی است که میتوان انجام داد.
رونق گردشگری با محوریت اقامتگاههای بومگردی میتواند، اقتصاد استان همدان را متحول کند و با مصرف کمترین میزان منابع از جمله آب، ضمن ایجاد اشتغال از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کرده و حتی به مهاجرت معکوس نیز منجر شود. لذا تشویق سرمایهگذاران و البته اهالی روستا در حوزه بومگردی و ایجاد فضاهای گردشگری با توجه به وجود زمین در روستاها، باید در عمل در دستور کار مسؤولان قرار گیرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما