به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ،در این روزها پای سخنان افرادی نشسته ایم که همچون پرستویی مهاجر چندین سال است که دل در گرو عشق سپرده اند و ایام تعطیل خود را بسیاری از اوقات به جهاد سپری میکنند، جهادی که شاید کمک به مستضعفین معنای ابتدایی آن باشد در حقیقت پله ای است که این افراد برای رسیدن به کمال از روی آن قدم برمیدارند.
سختی در آمیخته با لذت در اردوهای جهادی
یکی از خانم هایی که چهار بار در این اردوها شرکت کرده است از سختی که در اردوهای جهادی درآمیخته با لذت است برایمان میگوید: اولین تجربه ام در سال 90 با حضور در روستای غینرجه بخش سردرود رزن بود که متولی آن بسیج دانشجویی بود، قبل از اینکه بخواهم به طرح هجرت بیایم یک شب تا صبح را بیدار ماندم و در مورد این اردو نحوه برگزاری آن و تجربیات افرادی را که در گذشته در این اردو ها شرکت کرده بودند از اینترنت خواندم ، شاید آن شب بیداری انسان را از لحاظ جسمی در ظاهر خسته می کرد اما در حقیقت من احساس خستگی نمیکرده و با خواندن تجربیات و خاطرات دیگران بیشتر به مصمم شدم.
وی ادامه می دهد: شاید بتوانم بگویم سخت ترین لحظات را در این اردوها چشیدم اما آن روزها که در روستاها مشغول به کار هستیم جزء شیرین ترین لحظات زندگی ام است.
این بانو از فعالیت هایی که در روستاها داشته اند بیان می کند: عمده فعالیت های ما آموزشی، فرهنگی، درمانی بود که در بخش فرهنگی آموزشی از طلاب و دانشجویان و در بخش درمانی و بهداشتی از مدرسان هلال احمر و همچنین دکتر ماما بهره می بردیم.
وی از تأثیر این اردوها اینگونه ببیان میدارد: پیش می آید که بعد از اردو اهالی روستا با جهادگران ما ارتباط داشته و گاها با ما تماس میگیرند که در تابستان سال بعد نیز اردوی جهادی را در روستای آنها برگزار کنیم، این موارد شاید نشان دهنده رضایت اهالی روستا از برگزاری چنین طرح هایی باشد.
خرید کفش نو برای دانش آموزان محروم مناطق روستایی
در ادامه گفت و گو به سراغ مسئول اردوی جهادی دانشگاه فرهنگیان می رویم و از اردوهایی که این دانشگاه برگزار میکند جویا میشویم او بیان میدارد: دانشگاه فرهنگیان ابتدا در شهریور سال 1392 اولین گروه جهادی خود را اعزام میکند و سالهای متمادی این کار تابستان ها ادامه پیدا کرده و بعد از فارغ التحصیلی دانشجویان از دانشگاه فرهنگیان تداوم این گروه های جهادی به عنوان یک قرارگاه به نام شهید الحسینی ادامه پیدا می کند.
میلاد مرادی ابراز میدارد: بیشتر کارهای ما عمرانی فرهنگی آموزشی پزشکی است از اقدام های عمرانی میتوان بر ساخت و ساز و مرمت مدارس در مناطق محروم تمرکز کرد چون اکثر بچه ها معلم هستند و طبق رسالتی که دارند فعالیتها را معطوف به دانش آموزان و مدارس است.
وی ادامه می دهد: هرساله با اطلاع رسانی که در دانشگاه صورت میگیرد از دانشجویان برای شرکت در این اردوها ثبت نام صورت میگیرد.
مرادی با اشاره به فعالیت های خیریه این گروه اظهار میدارد: در فعالیت های خیریه هم گروه کارهایی انجام میدهد و اخیرا هم جمع آوری کمک های مالی مردمی برای خرید کفش نو برای کودکان بی بضاعت بود که طبق شناسایی توسط معلمین روستایی مناطق محروم صورت گرفته بود گروه جهادی شهید الحسینی کفش ها را خریداری و توزیع کرد.
وی از اعزام افراد بی بضاعت به سفر مشهد مقدس توسط گروه جهادی می گوید: این سفر برای افرادی از روستاها بود که تا به حال حرم حضرت امام رضا علیه السلام نرفته بودند و این افراد توسط گروه ها در روستاها شناسایی میشد و اعزام میکردیم.
مرادی در رابطه با تأثیری که این اردوها بر جهادگران میگذارد اظهار میدارد: خود افراد در این اردوها به خودسازی می رسند و بیشتر با این جهادی که دارند به بحث جهاد نفس پرداخته می شود جهادگران ایامی را که میتوانند برنامه های تفریحی و غیره برای خود داشته باشند جهت رفع مشکلات مناطق محروم به این روستاها برای محرومیت زدایی می روند.
وی در ادامه تأکید میدارد: تأثیر این امر نه تنها در خود این افراد است، بلکه در بحث نسل افراد اثرگذار است، تک تک عزیزانی که در گروه های جهادی هستند معلم بوده و در بین دانش آموزان هستند و مفهوم محرومیت زدایی و ایثار را نسل به نسل منتقل می کنند.
ساخت دو باب منزل مسکونی برای محرومین روستا
یکی دیگر از جهادگرانی که مسئول گروه جهادی ام ابیها است در رابطه با فعالیت این گروه برای ما اظهار میدارد: در سال 95 از جمله کارهای عمرانی این گروه ساخت دو باب خانه مسکونی برای خانواده های مستضعف بود.
سجاد حضرتی اضافه می کند: این دو باب منزل در روستای باغچه و رامیشان احداث شد.
وی ادامه می دهد: این گروه برنامه های متفاوتی را برای روستاییان هرساله برگزار میکند که در سال گذشته ما تقریبا 16 روستا را برای شناسایی رفتیم بعد از آن 6 روستا به عنوان روستای محروم انتخاب شد و گروه با حضور 30 نفر خواهر و 20 نفر برادر که طلاب خواهر و برادر نیز بودند شروع به فعالیت کرد که کارهای جهادگران شامل برنامه های فرهنگی، اعزام تیم پزشکی، غربالگری دندان، ویزیت رایگان، توزیع اقلام بهداشتی رایگان بود.
حضرتی در پایان تصریح کرد: کارهای فرهنگی از جمله آموزش قرآن، صنایع دستی، کارگاه های اقتصاد مقاومتی مثل کارگاه های پرورش مرغ، مشاوره خانواده در زمینه ازدواج و سبک زندگی بوده است
در پایان گزارش با مسئول جهاد و سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی همدان پیرامون اردوهای جهادی استان همدان به گفت و گو پرداختیم.
مدیر جهاد و سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی همدان اظهار میدارد: ما در سال گذشته 29 کاروان اعزام کردیم که هر کدام از این کاروانها 5-6 روستا را پوشش دادند.
عابدی ادامه می دهد: ما در عید امسال نیز 3 گروه جهادی دیگر داشتیم دو تا از این اردوهای جهادی عمرانی بودند و یکی فرهنگی یکی از عمرانی ها در منطقه نهاوند بوده است که ساخت مسجد بوده است و یکی دیگر نیز در همدان بوده است در منطقه خضر خانه حاج علی که توسط گروه جهادی بسیج دانشجویی اعزام شدند، سومین گروه که صرفا فعالیت فرهنگی داشت در منطقه قاسم آباد غار علیصدر صورت گرفت.
وی عنوان می کند: ما اردوهایی که داریم عمرانی، فرهنگی، در حوزه اقتصاد مقاومتی یا در حوزه سلامت هستند، قالب آنها در چند حوزه کار انجام می دهند اما برخی دانشگاه ها مثل دانشگاه علوم پزشکی که خاص است فقط در حوزه سلامت کار انجام می دهند، دانشگاه فرهنگیان نیز عمدتا کارهای آموزشی فرهنگی است. همه دانشگاه ها اکثرا در این اردوها شرکت میکنند.
حسین عابدی در رابطه با اردوهایی که امسال در تعطیلات عید برگزار گردید تصریح میدارد: اردوهایی که امسال داشتیم بخش فرهنگی از بچه های تربیت معلم و خضر از حوزه شهید مطهری بود، اردوی نهاوند نیز از لرستان اعزام شدند اما پشتیبانی آنها از بسیج دانشجویی استان همدان صورت گرفت.
امسال برنامه ها بر سه دهستان تعیین شده از سمت قرارگاه پیشرفت متمرکز می شود
وی خاطرنشان میکند: سه تا دهستان از طرف قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه مشخص شده است که در حوزه زیر ساخت های صنعتی و بحث سلامت در آنها کار انجام شود، در منطقه کبودراهنگ دهستان مهربان اولیا، در نهاوند خزل شرقی و در منطقه فامنین دهستان پیش خور این سه دهستان پایلوت محرومیت زدایی قرارگاه پیشرفت است.
این مسئول استانی ابراز می دارد: برنامه ما هم امسال روی این سه تا دهستان متمرکز است، برنامه جامعی برای اینها تدارک دیده شده است و مجموعه بسیج دانشجویی هم قرار است در این فضا همکاری لازم را با سپاه داشته باشد.
طرح هجرت فرصتی برای خودسازی جهادگران
وی از تأثیری که این طرح بر دانشجویان میگذارد بیان میدارد: این دوره ها جنبه خودسازی برای آنها دارد و از طریق آشنایی با فقر و محمرومیتهای روستا و همچنین برنامه های فرهنگی ویژه جهادگران این امر تحقق می یابد.
عابدی در پایان تأکید می کند: برای اهالی روستا هم خدمات عمرانی و بویژه خدمات فرهنگی و آموزشی و مباحث سلامت با حضور جهادگران جوان مورد استقبال و بهره مندی قرار میگیرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما