به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ،رشد شهرنشینی، ساعات کار طولانی و گاه زندگیهای آپارتمان نشینی و ضرورت ارتباط گیری کودکان با دنیای اطراف و افراد همسال از جمله مواردی است که رشد مهدهای کودک را به ارمغان آورد؛ مهدهای کودکی که در کنار نگهداری از کودکان، آنها را با بازیهای گروهی، مشارکت اجتماعی، گروه محوری و مواردی از این قبیل آشنا میکند.
شیوع کرونا اما تمامی این مسیر را به هم زد؛ والدینی در این دوران یا به سبب دورکاری، یا از دست دادن شغل، یا کاهش درآمدها و یا مواردی چون ترس از درگیری فرزندشان با ویروس کرونا آنها را دیگر به مهدهای کودک نسپردند. تعطیلی چند ماهه مهدهای کودک نیز از سوی دیگری همزمان شد با افزایش اجاره بها بدین ترتیب بیشتر مهدهایی که اجارهای بودند و توان رقابت را نداشتند، از میدان بیرون رفتند و با خاموشی سر و صدای کودکان در آنها روبرو هستیم.
به نوعی که پیش از شیوع ویروس کرونا در مهرماه ۱۳۹۸ معاون وقت امور اجتماعی بهزیستی استان همدان گفته بود که تعداد ۳۰۸ مهدکودک شهری و روستایی در استان همدان فعالیت داشتند که از این تعداد ۱۴۰ مهدکودک روستایی بودند و در آبانماه ۱۳۹۹ عنوان شد که «با تعطیلی ۶۳ درصد از مهدهای کودک استان همدان یک هزار نفر از کارکنان بیکار شدند.»
بسیاری از مهدهای کودک در همدان این روزها یا تغییر ماهیت دادهاند، یا تجاری و مسکونی شده و یا در هم ادغام شدهاند اما فعالیت برخی دیگر همچنان ادامه دارد؛ اما به راستی آیا میتوان با توجه به شیوع ویروس کرونا خواستار تعطیلی آنها بود؟
مجبور بودم دختر ۵ سالهام را به سر کار ببرم!
یکی از مادران در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در سال ۹۹ که حدوداً دو ماه مهدهای کودک تعطیل بودند، مجبور بودم دختر ۵ سالهام را به سر کار ببرم، مطمئناً اگر در مهدکودک بود، کمتر در برابر ویروس کرونا بود تا اینکه بخواهد با من به سر کار بیاید.
وی با بیان اینکه همسرم در شهرستانهای همدان کار میکند و خودم هم در همدان تنها هستم، اظهار کرد: باید فکری برای چنین والدینی میشد اما از سویی این روزها باید بر مهدهای کودک هم نظارت شود، چراکه بارها عکس و فیلمهایی از مهدهای کودک همدان می بی نم که تعداد زیادی از کودکان بدون ماسک و فاصله گذاری در کنار هم هستند.
این بانوی همدانی با اشاره به اینکه باید مسئولین مربوطه به این موضوع دقت کنند، گفت: جشنهایی که در مهدهای کودک برگزار میشود، برای روحیه و شادابی بچههای ما بسیار خوب است، به خصوص که این نسل مانند گذشته با بچههای همسایه و فامیل و غیره ارتباط ندارند، اما آیا نمیشود همین جشنها را ۱۰ نفره برگزار کرد؟
وی ادامه داد: مجبوریم که بچههایمان را به مهدهای کودک بسپاریم و نمیتوانیم در بسیاری از این موارد دخالت کنیم اما مسئولین بهداشت میتوانند بر این موارد نظارت و تذکراتی را بدهند.
چرا شهریه یک ماهه مهدکودک یک میلیون تومان است؟
یکی دیگر از والدین در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پسر من چهار سال و نیم دارد و بیشتر از سه سال است که به مهد کودک میرود، اظهار کرد: کل این سالها را حتی یکبار ندیدهام که طبق نرخنامه و دستورالعمل از ما هزینهای دریافت شود. وقتی هزینه مهد باید ۳۰۰ هزار تومان بود، از ما ۵۰۰ میگرفتند و حالا اصلاً معلوم نیست که این وظیفه بر عهده کدام ارگان است!
وی با گلایه مندی عنوان کرد: زمانی که مهدکودکها زیرنظر بهزیستی بود همین مشکل را داشتیم و هزینههای اضافی بسیاری بر والدین تحمیل میشد و حالا هم که گویا زیر نظر اداره آموزش و پرورش است، باز هم روال همین است.
این پدر همدانی با تصریح بر اینکه آخرین نرخ مهدهای کودک نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان بوده است، چرا باید در حال حاضر برای یک ماه شهریه یک میلیون تومانی پرداخت کنیم؟ خاطرنشان کرد: خبری از نظارت نیست، بارها خواستار نظارت بر این موضوع شدهایم اما انگار نه انگار! حالا هم که اسفندماه است و برخی از مهدها هزینه دو ماهه را با هم و به همراه عیدی میخواهند در حالی که بسیاری از والدین ۱۳ روز عید را تعطیل و فرزندانشان در خانه هستند.
دیدگاه شما