تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. دى 1392 - 8:20   |   کد مطلب: 10273
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران-انگلیس در پارلمان انگلستان ،گفت: اعتقاد راسخ ما این است که تنها راه حل بحران در سوریه این است که جمهوری اسلامی ایران در ژنو ۲ شرکت کند.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری شبستان، جک استراو وزیر اسبق امورخارجه انگلستان و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس در پارلمان این کشور در نشست خبری که بعد از ظهر امروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد در پاسخ به این سوال که در منطقه خاورمیانه و به خصوص در سوریه دولت انگلیس در قبال جنایت تکفیری ها موضع محکمی ندارد و در بحرین با وجود سرکوب مردم تحرکی از سوی دولت انگلیس صورت نمی گیرد و اینکه اتباع انگلیسی در سوریه به همراه القاعده در حال جنگ با مردم هستند و همچنین اینکه ام ای سیکس در انگلیس مستقیما در ارسال سلاح به سوریه نقش دارد گفت: صریح بیان می‌کنم دولت انگلیس به سوریه سلاح نمی فرستد نه پارلمان، نه دولت و نه ام ای سیکس هیچ سلاحی به تکفیری ها در سوریه نرسانده اند.

وی افزود: دیدگاههای خود را در خصوص سوریه طی دو روز گذشته به مقامات ایرانی منتقل کردیم و اعتقاد راسخ ما این است که تنها راه حل بحران سوریه این است که جمهوری اسلامی ایران در ژنو 2 شرکت کند.

جک استراو تاکید کرد: من و همکارانم این موضوع در دو روز گذشته به مخاطبان در ایران و همچنین نمایندگان مجلس و مردم انگلیس گفته ایم که جمهوری اسلامی ایران باید بدون هیچ شرطی در ژنو 2 دعوت شود و به طور کامل شرکت کند.

وی افزود: جهادگرانی از تمام کشورها در سوریه حضور دارند و احتمال دارد که برخی از آنها از انگلیس آمده باشند که در آن زمینه نگرانی جدی داریم و مقامات و پلیس انگلیس تلاش می کنند از چنین چیزی جلوگیری کند.

جک استراو در این نشست خبری ضمن معرفی اعضای هیات پارلمانی ایران و انگلیس در پارلمان انگلیس که همراه وی به ایران سفر کرده اند، گفت: همانطور که در دو روز گذشته در تمام جلسات مطرح کرده ایم زبانی که دکتر روحانی برای گفتگو و صحبت با دنیا انتخاب کردند، باعث شده تا تغییر نگاه غرب و حداقل آمریکا نسبت به ایران ایجاد شود.

رئیس گروه دوستی-پارلمانی ایران و انگلیس در پارلمان انگلیس بیان کرد: من و همکاران حامی حقوق هسته ای و تعهداتی هستیم که در چارچوب NPTنه تنها برای ایران بلکه برای کل کشورهایی که می‌خواهند از انرژی صلح آمیز هسته ای استفاده کنند در نظر گرفته شده است.

استراو تصریح کرد: ما اینجا نیستیم که پیش بینی کنیم وزرای امور خارجه کشورهای 1+5 و ایران می خواهند چه کاری انجام دهند. ما مشاهدات خود را در خصوص توافقنامه ژنو ثبت کرده و به آنها با دقت گوش داده ایم و معتقدیم در اجرای فاز اول این توافقنامه نتیجه مطلوبی بدست آمده و امیدواریم در ادامه نیز نتایج مطلوبی بدست آید.

وی اظهار داشت: ما همچنین در خصوص مسائل بسیار دیگری از جمله بحران در سوریه، مسائل منطقه‌ای و بازگشایی سفارت و بخش ویزا در ایران در دو روز گذشته صحبت کردیم و به طور رسمی از دکتر منصوری و اعضای گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس دعوت کردیم طی 6 تا 9 ماه آینده به طور رسمی از مجلس انگلیس بازدید کنند.

رئیس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس در پارلمان انگلیس تاکید کرد: ما و اعضای گروه پارلمانی دوستی در انگلیس عضو یک گروه هم‌حزبی هستیم که دعوت دکتر منصوری به عنوان رقیب گروه پارلمانی ایران و انگلیس در مجلس ایران را پذیرفتیم که به ایران بیاییم.

استراو در پاسخ به سوال خبرنگار پرس تی وی درباره معیارهای دوگانه دولت انگلیس در خصوص رسانه‌ها و عدم اجازه به پرس تی وی برای پخش روی آنتن اروپا و همچنین اینکه کشورها باید چه اقدامی در جهت عادی سازی روابط انجام دهند، گفت: ما معیارهای دوگانه در خصوص هیچ کشوری از جمله ایران اعمال نمی کنیم.

وی افزود: در خصوص سوال شما که درباره مرداک پرسیدید که فساد دارد و چرا محاکمه نمی شود اکنون معاونین وی در لندن در حال محاکمه هستند.

رئیس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس در پارلمان انگلیس گفت: در خصوص تصمیمات خاصی که درباره پرس تی وی گرفته شد، پارلمان و دولت انگلیس نقشی ندارند بلکه آفکام که مرجع ارتباطی در انگلیس است، این تصمیم را گرفته است.

استراو همچنین با بیان اینکه درباره ارتباط بین کشورها و مردم مشاهدات خود را می گویم، اظهار داشت: من و دکتر منصوری ممکن است در خصوص مواردی توافق نظر نداشته باشیم، اما دلایلی وجود دارد که باید در مورد آنها بحث و تبادل نظر کنیم.

وی گفت: ششمین باری است که به ایران سفر می کنم و پنج بار به عنوان وزیر خارجه سفر کرده ام. ما همگی می خواهیم بهبود روابط را ببینیم و ویلیام هگ وزیر امور خارجه انگلیس نیز بسیار در خصوص نتایج اجلاس ژنو مثبت هستند ما در مرحله مهمی از روابط ایران و غرب قرار داریم و نقش خود را ایفا می کنیم.

رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران ادامه داد: اهمیت دارد که بگویم که دولت انگلیس به عدم مداخله در سوریه رای مثبت داد و ما معتقد هستیم تراژدی سوریه تنها با فرایند سیاسی در ژنو و شرکت همه جانبه ایران حل می شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره دخالت انگلیس در ایران در ادوار گذشته تصریح کرد: من این موضوع را برای برخی ادوار قبول دارم زیرا روایت انگلیس و ایران پیچیدگی های بسیاری داشته به ویژه من دخالت انگلیس در کودتا 1953 ،انحصار تنباکو و برخی کودتاها در ایران را قبول دارم اما در دهه های اخیر باید بگویم که انگلیس به ایران به ویژه در حوزه تمامیت ارضی احترام بسیاری گذاشته و به هیچ وجه دخالت نکرده است و قطعا اطمینان میدهم که دولت کامرون هیچ موقع دست به چنین اقداماتی نمی زند.

استراو در پاسخ به سوال درباره رویکرد و سیاست دوگانه وی در زمان تصدی وزارت خارجه انگلیس و در شرایط کنونی افزود: من نمی خواهم وارد اینگونه مباحث بشوم زیرا قبلا تمام مواضع خود را در کتابم توضیح دادم، اما آنچه که مهم است اجرا توافقنامه ژنو بوده و امیدوارم در آینده پس از اجرای این توافقنامه ،توافق جامعی نیز اجرایی شود، از طرف دیگر قطعا طرفین باید در برخی مسائل مانند برنامه غنی سازی توافق کنند و این توافقنامه باید همراه با اقدامات اعتماد ساز باشد.

رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رییس سازمان اطلاعات انگلیس مبنی بر تلاش این کشور برای ترور دانشمندان هسته ای ایران افزود: من هیچگاه چنین موضوعاتی را نشنیده ام و قطعا این موضوع انگلیس و دولت و MI6و نیست و اگر دانشمندان هسته ای ترور شدند در آن زمان دولت انگلیس این اتفاقات و حوادث را محکوم کرد.

در ادامه جرمی کربین در پاسخ به سوال فوق گفت: هنگامی که دانشمندان به صورت ظالمانه ترور شدند ما این اتفاق را محکوم کردیم و فکر می کنیم که سیاست ترور مردم اشتباه است .

همچنین در ادامه استروا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کنگره آمریکا به دنبال تشدید تحریم های جدید است گفت: اگر تحریمهای جدید در ایران اعمال شود ما بسیار بد در این خصوص واکنش نشان خواهیم داد.

وی در حالیکه متن توافقنامه ژنو را بالای دست برد و در مقابل دوربینهای عکاسی و تصویربرداری نگه داشت افزود: دولت ایالت متحده زیر این توافقنامه را امضا کرده است، این توافقنامه نقشه راه است.

جک استراو با اشاره به اینکه تحریمها در چند ماه آینده کاهش می یایبد ادامه داد: آقای جان کری هم به نمایندگان کنگره اعلام کرده است که این توافقنامه سیاست آمریکا است.

همچنین از نمایندگان کنگره سوال کرده که مخالفانش به این پرونده چگونه عکس العمل نشان خواهند داد.

وی گفت: آقای هیگ هم همین سوال را کرده اند، فکر می کنم که پاسخ سوال شما در توافقنامه ژنو آمده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایالات متحده عنوان کرده که برداشت ما از توافقنامه متفاوت است گفت: من به شما اطمینان می دهم در مذاکرات دیپلماتیک بسیاری بوده ام از جمله با ایران اما افراد نباید آنچه دیگران نوشته اند را تفسیر کنند.

وی افزود: همیشه در توافقنامه های به این پیچیدگی واژه هایی است که باید تفسیر شود.

رئیس پارلمانی دوستی ایران و انگلستان خاطر نشان کرد: معتقدم نه تنها امریکا حتی کشورهای عضو1+5 و ایران به این توافقنامه متعهد هستند و آن را عملی خواهند کرد.

همچنین رئیس حزب محافظه کار کنگره انگلیس در ادامه اظهارات استروا گفت: آقای اوباما صراحتا اعلام کردند که هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نخواهد و آن دو سناتوری که این طرح را به کنگره پیشنهاد داند باید بدانت که حدود 10 تا 12 رئیس کنگره مخالف این طرح هستند. همچنین باید بدانیم آقای اوباما قدرت وتو دارد.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با وضعیت آتی سفارت انگلیس در ایران افزود: من در نشستهای دو روز گذشته با طرفین و مقامات ایرانی این موضوع را در میان گدشتم و امیدوارم در آینده روابط کنسولی دو کشور عادی شود .از طرف دیگر ما اقدامات دو دولت را در رابطه با انتصاب کاردار غیر مقیم را قبول داریم به زوری کهه هم اکنون کاردار غیر مقیم انگلیس در ایران حضور دارد و قطعا برای ارتقای جایگاه این حوزه وزارتخانه های دو کشور باید مذاکراتی را انجام دهند .

در ادامه جرمی کوربین در تکمیل توضیحات استروا گفت: من هم به عنوان نماینده شمال شهر لندن امیدوارم روابط دو کشور به صورت عادی دنبال شود تا در آینده در دو کشور روادید صادر و تعداد دانشجویان ایرانی در انگلیس افزایش یابد .

استوار در پاسخ به سوالی در مورد شرایط جامع شدن توافق ژنو تصریح کرد: ما از زمانی که به تهران رسیدیم با هیچ روزنامه و خبرگزاری مصاحبه نداشتیم و من در ملاقات با مسئولان ایرانی گفته ام که موضع گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران حمایت از توافقنامه ژنو است زیرا هدف این توافقنامه این است که ایران بر اساسNpTعمل کند و در این رابطه گام های شفاف سازی را بردارد .از طرف دیگر من در جلسه ویلیام هگ و وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نبودم اما تجربه من نشان می دهد که نباید به حرف ها و نقل قول های مطرح شده توجه کرد .

در ادامه این نشست خبری لرد لموند در تکمیل توضیحات استروا گفت: قطعا دیدگاه ویلیام هگ در رابطه با توافقنامه ژنو مانند باراک اوباما است زیرا هر دو بر این اعتقاد هستند که هیچ تحریم جدیدی نباید در رابطه با ایران وضع شود

استروا رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در پاسخ به سوالی درباره هزینه های تحمیل شده به اروپا به علت اعمال تحریم علیه ایران گفت: قطعا تحریم موضوعی نیست که ما با آن موافق باشیم از این رو معتقد هستیم اعمال تحریم ها لازم نبود و هر دو طرف در قضیه تحریم هزینه دادند و در این رابطه جامعه بین الملل این گونه برداشت کرد که اگر تحریم ها را علیه ایران اعمال نکند قطعا هزینه آن بیشتر از اعمال تحریم است .وی ادامه داد قطعا باید نسبت به روابط ایران و اروپا در آینده خوشبین باشیم از طرف دیگر ما به عنوان نمایندگان انگلیس دوست نداریم که ایران تحت تحریم باشد از این رو امیدواریم توافقنامه ژنو در آینده نزدیک نهایی شود .

استروا در پاسخ به سوالی در رابطه به نقش انگلیس در رابطه با فتنه سال 88 افزود: انگلیس به هیچ وجه در امور داخلی ایران دخالت نمی کند . از طرفی من در سال 2009میلادی یا سال 88 شمسی وزیر دادگستری انگلیس بودم از این رو به صورت قاطع می گویم وزارت خارجه و سفارتخانه انگلیس هیچ گونه دخالتی در امور انتخابات ایران نداشته است.

وی افزود: صادقانه بگویم شما قدرتی را برای دیپلماتهای ما فرض کردید که وجود ندارد و اصلا نمی خواهند این قدرت را داشته باشند؛ شما باید این گونه بحثها را داخل کشور خودتان حل کنید.

جک استراو همچنین درباره خروج گروهک تروریستی منافقین از لیست تروریستها گفت: زمانی که وزیر کشور بودم قانونی را تصویب کردم که بر اساس آن این اختیار به من داده می شد که گروههای تروریستی همچون منافقین تروریست بنامم که این کار را کردم.

وی افزود: وزیر خارجه وقت انگلستان شواهدی دال بر تروریست بودن این گروهک به من نشان داد و هنوز اعتقاد من این است که این گروه تروریست است اما زمانی که من منافقین را در لیست تروریستها قرار دادم آنها درخواست بررسی مجدد کردند که متاسفانه پیروز شدند.

جک استراو در پاسخ به اینکه در سال 88 عده ای از سفارت انگلیس دستگیر شدند و رسانه های انگلستان از فتنه گران داخل ایران حمایت می کردند گفت: موضوع مهمی که در این دو روز درباره آن صحبت کردم این بوده که کارمندان سفارت انگلیس و همه جای دنیا باید آزادانه فعالیت خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: آنچه ما می خواهیم و به ما اطمینان داده شده است احترام به کارمندان ما در سفارت انگلیس در ایران است.

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلستان و ایران در پایان گفت: ما به عنوان نمایندگان مجلس نمی توانیم در باره توافقات ژنو بحث کنیم که در این روزها و در جریان ملاقاتهایم به این مساله تاکید کردم.

در این نشست بن والاس گفت: من آخرین مقام انگلیسی بودم که در سال 2009 به ایران آمدم، از طرف دیگر قطعا توافق‌نامه ژنو فرصت مناسبی برای غرب و ایران است.

مواضع انگلیس درباره حق غنی سازی ایران و گروه‌های تروریستی مثبت است

در نشست خبری امروز جک استراو، منصوری آرانی رئیس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس در مجلس شورای اسلامی درباره علت سفر گروه پارلمانی انگلیس گفت: علت سفر این بود که گروه‌های پارلمانی در تمام دنیا برای تبادل نظر و اینکه موانع بخش خصوصی و دولتی را مرتفع کنند، رفت و آمد می کنند.

وی افزود: این یک موضوع عادی است و در عین حال به علت نوع نظامی که داریم و تلاش های زیادی که صهیونیست ها در دنیا انجام می دهند تا گروه های تروریستی در ارتباط با نمایندگان پارلمانی فضایی را اشغال کنند، به این رفت و آمدها نیاز داریم.

منصوری آرانی ادامه داد: دوستان ما در پارلمان انگلیس با من تماس گرفتند و درخواست داشتند که برای همسویی دیدگاه ها به جمهوری اسلامی بیایند.

رئیس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس در مجلس تصریح کرد: مواضع خوب جک استراو و هیات همراه وی را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، حق غنی سازی ایران، گروه های تروریستی و اینکه اسرائیل سرزمین هایی را اشغال کرده در روزنامه ها و بی بی سی مشاهده کردیم و بنده از هیات پارلمانی انگلیس بویژه جک استراو بابت این مواضع تشکر می کنم.

وی با بیان اینکه منافع ایران و منافع مشترک ایجاد می کند که این جلسه را داشته باشیم تصریح کرد: صبح دیروز یک ملاقات صورت گرفت و ضیافت شامی را نیز شب گذشته برگزار کردیم که گفتگو و تبادل نظر داشتیم. متاسفانه روابط ما در گذشته به گونه ای نبود که به آن افتخار کنیم، اما قرار نیست که در گذشته متوقف شویم.

منصوری آرانی بیان کرد: هیات پارلمانی انگلیس دیروز ملاقاتی با آقای ظریف و آقای شافعی داشتند و از موزه صلح و جانبازان شیمیایی بازدید کردند که بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند. امروز جلسه ای در دفتر مطالعات با اندیشمندان علوم سیاسی داشتند، از مجلس و همچنین مجلس مشروطیت بازدید کرده و دیداری با رئیس کمیسیون امنیت ملی داشتند.

رئیس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس در مجلس افزود: هیات پارلمانی انگلیس فردا نیز با خانواده شهدای ترور و همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس ملاقات خواهند داشت.

پایان پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت