ميگويند تالاب گردشگري شيرينسو، همان تالابي كه در تاريخ هفدهم شهريورماه پذيراي مسافران داخلي و خارجي شد و توانست نام گمنام خود را پرآوازه كند، اين روزها ماهيهاي ساكن در خود را يكي پس از ديگري به ساحل پس ميزند. گويي ديگر توان اسكان ماهيان كوچك را در خود ندارد.
بعيد ميدانيم كه تالاب زيباي شيرينسو به خود مغرور شده باشد. قطعاً مشكلي پيش آمده كه بايد حل شود. شايد تالاب بيمار باشد شايد هم...
روز برگزاري همايش ماهيگیري را به ياد ميآوريم
مردم در كنار تالاب تجمع كرده و قلابهاي ماهيگيريشان را به آب انداختهاند. هر كدام در اين محيط مشغول كاري هستند، يكي خودروی خود را با آب تالاب ميشوید ديگري هم با انواع و اقسام وسايل به صید ماهي مشغول است.
آن دیگری در گوشهای چادری برپا کرده و مشغول خوردن صبحانه است اما پس از خوردن صبحانه تمام پسماندها را به داخل تالاب ميريزد.
خلاصه اينكه 13 استان كشور كه تالاب ميزبانشان بود همه و همه دستي بر آب بردند و تالاب را آنگونه كه دل تنگشان خواست نوازش كردند و اي كاش...
همايش تمام شد نام برندهها اعلام شد. همه شاد و خوشحال به سمت شهر رفتند تا ناهاري را كه تدارك ديده شده بود، بخورند. يك لحظه به پشت سرمان نگاه كرديم. بايد بوديد و ميديديد كه بعد از خداحافظي مسافران از تالاب چه صحنه دلخراشي بر اين محيط خدادادي حاكم شده بود.
چهره زلال تالاب كه در ابتداي صبح درخشش خاصي داشت هنگام ظهر به رنگ زرد درآمده بود. ماهيها كنار ساحل افتاده بودند. چهره زيباي تالاب با زبالههای ما انسانهای دشمن طبیعت به زشتی گراییده بود.
اگر لحظهاي درنگ ميكردي بايد امروز به تالاب حق ميدادي كه ماهيها را پس بزند. تالاب بيمار است و كسي چه ميداند كه ريشه اين بيماري ميهمانان بودند يا....
تالاب رسم ميهماننوازي را به جا آورده اما ما نتوانستيم ميهمان خوبي باشيم. حال ماهيها يكي پس از ديگري در تب تالاب ميسوزند و از بین میروند؛ ما انسانها اينگونه قدر طبيعت را ميدانيم! يكي از همشهريان ساكن شيرينسو ميگويد: از زماني كه مسابقه ماهيگيري در اين مكان برگزار شد شاهد هستيم كه ماهيهاي زيادي در كنار تالاب ميميرند.
وي ادامه داد: هماينك بوي تعفن تالاب را گرفته و رنگ آبيِ آب هم تغییر کرده است. اين همشهري اظهار میدارد: پيش از اين ما با خيال راحت از اين تالاب ماهي صيد ميكرديم ولي حالا حتي نزديك شدن به تالاب هم به دليل بوي بد آن امكانپذير نيست.
بخشدار شيرينسو نيز در همین زمینه گفت: چند روز قبل از برگزاري مسابقه ماهيگيري تعداد زيادي ماهي در تالاب رها شد و چون مردم هم ماهيهاي عيد خود را در تالاب رها كرده بودند اين نوع ماهيها با ماهيهاي عيد سازگاري پيدا نكرده و تلف شدند.
مهدي سعادتمند احتمال داد كه تعدادي از اين نوع ماهيها هم دچار بيماري قارچ شده باشند.
وي اظهار داشت: با شيلات استان در همین رابطه مكاتبه شده است که تعدادي ماهي از نوع ماهيخوار در اين تالاب رها نمايد تا ماهيهاي بيمار و ضعيف را بخورند، بلكه تالاب پاك شود. وي ديگر عامل تلف شدن ماهيها را كمبود اكسيژن عنوان كرد و افزود: قرار است فوارههاي مصنوعي اكسيژنساز با كمك محيط زيست در اين مكان تعبيه شود تا اين مشكل رفع گردد.
هرچند مديركل محيط زيست استان همدان در اين خصوص اظهار بياطلاعي كرده و توضيح در اين مورد را پس از كسب اطلاع از موضوع به روزهاي ديگر موكول كرده است اما مديركل شيلات استان همدان گفت: قبل از برگزاري مسابقه 5 هزار نوع ماهي از نوع كپور به تالاب انتقال داده شد كه قبل از آن آب تالاب آزمايش شد و مشكلي وجود نداشت.
دولو با اشاره به اينكه امكان دارد يك آلودگي ناگهاني باعث مرگ ماهيهاي تالاب شده باشد، اظهار داشت: تالاب شيرينسو داراي ورودي و خروجي آب نيست و آب آن تقريباً راكد است؛ بنابراین، هر نوع آلودگي را در خود نگه ميدارد. حال تصور كنيد كه در همان روز شستن خودروهای شخصی و ساير اقدامات تخريبي تا چه میزان ميتواند روي تالاب اثر بگذارد.
وي اعلام داشت: آماده هر نوع همكاري با مسئولان شهر براي حل مشكل تالاب هستيم.
منبع: همدان پیام
دیدگاه شما