به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، یکی از سنتهای کهن به جای مانده از ایرانیان در استقبال از سال نو، برپایی سفره هفتسین است.
سینه به سینه، برکت، نعمت، افزایش روزی، شادابی و سلامتی نهفته در سیر، سرکه، سماق، سمنو، سنجد، سیب و سبزه روایت شده تا آوازه این سنت کهن در سراسر جهان طنینانداز شود.
اهتمام در برپایی سفره هفتسین فقط اختصاص به انگشتان لبریز از هزار هنر بانوی اصیل ایرانی نداشته و هر ایرانی در هرجای جهان، هفت «سین» را از بر کرده و از چند روز مانده به لحظه سال تحویل، در آب و تاب فراهم کردن نمودهای عینی این هفتسین غوطهور میشود.
سربازان در سربازخانهها، پرستاران در مراکز درمانی، نیروهای امدادی در پایگاهها، نظامیان در مقرهای حفاظت از کیان کشور و... در حین انجام وظیفه، به صورت گروهی در آستانه لحظه تحویل سال، بساط سفره هفتسین بپا کرده و پیرزن تنهای ساکن در اتاقک زیر شیروانی نیز، یک تنه بر این خوان نعمت و برکت نشسته و نظارهگر چینش زیبای سفره ایرانی است.
بر کسی پوشیده نیست که حفظ و حراست از این سنت دیرین ایران باستان یک وظیفه همگانی است.
در همین راستا غواصان نجاتگر جمعیت هلالاحمر استان همدان نیز، در اعماق بزرگترین غار آبی جهان بساط سفره هفتسین به پا کردند.
مسئول هیئت غواصی و نجات غریق استان همدان در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: گرامیداشت سنت دیرینه عید باستان در برپایی سفره هفت سین آن هم از دریچهای نو، یکی از اهداف تدارک این برنامه در آستانه فرا رسیدن سال نو است.
داود شهدوستی همچنین معرفی تازهای از مرکز تفریحی سیاحتی غار علیصدر همدان را به گردشگران داخلی و خارجی را از اهداف اجرای این برنامه دانست و خاطرنشان کرد: به همین منظور پس از رایزنی با مدیر این مرکز، محیطهای آبی غار علیصدر را برای برپایی سفره هفتسین در نظر گرفتیم.
مسئول کمیته غواصی و نجات در سیلاب جمعیت هلالاحمر استان همدان با بیان اینکه برای برپایی این سفره هفتسین نیاز بود از وسایلی استفاده شود که تحت فشار آب از هم پاشیده نشده و حالت و زیبایی خود را حفظ کنند، ابراز داشت: به همین منظور اقلام هفتسین در بلورهای حبابی چیده شد.
این مدرس بینالمللی غواصی در ادامه از تلاش چند ساعته نجاتگران غواص برای برپایی سفره هفت سین در اعماق آبهای غار علیصدر خبر داد و افزود: گلآلود شدن آب با ورود غواصان و یا کمنور بودن محیط انتخابی سبب شد چندین بار اجرای برنامه از سر گرفته شود.
شهدوستی در خاتمه به همکاری صدا و سیمای مرکز همدان در برپایی سفره هفتسین اشاره کرد و گفت: با حضور هیئتی از این مرکز، برنامه فرهنگی آموزشی نجاتگران غواص تصویربرداری و قرار شد ایام نوروز شاهد پخش یک تیزر چند دقیقهای برپایی سفره هفت سین توسط نجاتگران غواص از شبکه استانی سیمای مرکز همدان باشیم.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان همدان نیز با بیان اینکه از جمله دیدنیهای استان همدان که گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب میکند، محیطهای آبی مثل سد اکباتان و غار علیصدر است، اظهار داشت: به همین منظور همواره احتمال بروز حادثه غرقشدگی در این محیطها باید در نظر گرفته شود.
حسین اشرفی نجات و کشف غریق را از وظایف تیم غواصی و نجات در سیلاب جمعیت هلالاحمر استان دانست و افزود: توان امدادی و وضعیت آماده باش نجاتگران سیلاب این تیم، باید در برنامههای تمرینی محک زده شود.
وی یکی از اهداف اصلی برپایی سفره هفت سین به وسیله غواصان نجاتگر را افزایش توانمندی، سرعت عمل و مهارت آنان در اجرای طرح امداد نوروزی ذکر کرد و افزود: شش نفر از غواصان نجاتگر تیم غواصی و نجات در سیلاب جمعیت هلالاحمر استان همدان به سرپرستی داود شهدوستی، شکل تازهای از برپایی هفتسین را به نمایش گذاشتند.
سفره هفتسین معروف عید باستان در اعماق آبهای غار علیصدر همدان، میزبان نجاتگران غواص شد تا غوطهور در زلالی آبی چندین هزار ساله، نوید آمدن سالی به زلالی آب را به ایرانیان بدهد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما