نویسنده : فاطمه حبیبی
محقق نشدن حماسه اقتصادی در کشور تا پایان سال گذشته ضرورت را ایجاب کرد که برای هفتمین سال پیاپی اقتصاد همچنان محور شعارهای سال باشد.
ضعف در حوزه اقتصاد کشور و به تبع آن در استانها همچنان مهمترین بحث محافل و دستور جلسات مسئولان قرار گرفته است و امسال نیز با نامگذاری سال با عنوان اقتصاد و فرهنگ وظایف سنگینتر از گذشته شده است. رونق اقتصاد کشور به همراه توسعه بحث فرهنگی همت و عزمی جهادی آنگونه که مدنظر مقام معظم رهبری است را میطلبد؛ دغدغهای که امروز مدیر ارشد استان همدان هم بیشتر انرژی خود را برای مباحث اقتصادی و به قول خودش جذب سرمایهگذار گذاشته است.
روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پس از تحقق حماسه سیاسی توسط ملت در انتخابات 24 خردادماه 92 منجر به بازگشت محمدناصر نیکبخت به استان همدان با ردای استانداری شد.
نیکبخت به دلیل تأثیرگذاری بر اقتصاد استان با عملکرد مثبت در زمان فعالیت در سمت معاون برنامهریزی یا معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار، از سوی همدانپیام " مرد اول اقتصادی استان" لقب گرفت تا این عنوان نشان دهد که وی در تلاش برای رونق اقتصادی همدان هرگز از نقش رسانهها غافل نبوده است.
استاندار همدان از بدو ورود تلاش کرده پاسخگوی تمام رسانهها و خبرنگاران باشد و کمتر خبرنگاری است که تاکنون اراده کرده و نتوانسته با استاندار برای مصاحبه تماس بگیرد.
نیکبخت علاوه بر در دسترس بودن، در نخستین نشست صمیمی با مدیران رسانههای استان به پیشنهاد آنها کارگروه رسانه استان را تشکیل داد تا از طریق این کارگروه و مشاور رسانهای که انتخاب کرده است، به حل مشکلات صنفی رسانهها کمک کند.
استاندار تاکنون نشان داده که به رسانه و مطبوعات ایمان دارد و راه اطلاعرسانی از طریق مطبوعات را به خوبی میداند و اگر در موانعی که برخی استانداران در آن گرفتار آمدند، گیر نکند، میتواند رابطهای تعاملی و ماندگار با رسانههای استان در دوران حضور خود ثبت کند.
وی یکبار به بهانه حضور همدانپیام و چاپخانههای پیام رسانه در نمایشگاه چاپ تهران به غرفه این رسانه در این نمایشگاه آمد و با بیان اینکه فقط برای دلگرمی و عرض خدا قوت به این مجموعه به نمایشگاه آمده است، سبب تعجب مسئولان حاضر به دلیل اهتمام استاندار به پاسداشت ظرفیتهای استان شد.
نیکبخت در نخستین گفتگوی رسانهای با همدانپیام عزم استان را برای سال جاری، تحقق شعار سال و منشور سیاستهای مقام معظم رهبری اعلام کرد. وی در اولویتبندی برنامههای استان در 2 حوزه اقتصاد و فرهنگ معتقد است: هر 2 حوزه باید متوازن با هم مورد توجه قرار گیرند و تا زمانی که فرهنگسازی صورت نگیرد، اقتصاد هم به بار نمینشیند.
در حالی که نیکبخت بر هر 2 حوزه توجه دارد، اما دغدغههای اقتصادیاش بیشتر است و میگوید از وقتی به استان همدان آمده است بیشتر تمرکز خود را برای جذب سرمایهگذار گذاشته است و از تعطیلی 600 واحد صنعتی و منتفی شدن 25 هزار شغل در طول یک سال اظهار تأسف میکند. اما او به تعامل و همدلی حاکم در استان امیدوار است و میگوید عزم همگانی برای توسعه وجود دارد اما با این حال معتقد به تقویت همه امور است.
برنامه عملیاتی استان برای عملیاتی شدن شعار سال چیست؟
برنامهام برای استان از زمان ورود همت همگانی برای توسعه بود. معتقدم توسعه را در مسائل اقتصادی میتوان حل کرد. نیاز استان و کشور در حال حاضر مشکلات بیکاری جوانان، توسعه اقتصادی کشور و تمام مواردی است که مقام معظم رهبری در منشور سیاستهای اقتصاد مقاومتی اعلام کردند. من منتظر اینگونه برنامهها بودم و امیدوارم استان همدان در سطح کشور پیشرو باشد.
شما به عنوان چهرهای اقتصادی مطرح هستید، برای شعار فرهنگ چه برنامهای دارید؟
اساس همه حرکات و تصمیمات مسئولان باید مسائل فرهنگی باشد و چه خوب که توسعه همراه با فرهنگ باشد. معتقدم لازمه توسعه کشور تأسی و توجه و اعمال سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
آیا عزم همگانی را در استان شاهد هستید؟
عزم همگانی را در استان خوب میبینم و معتقدم برای توسعه باید بخش خصوصی وارد میدان شود.
من هم تمام سعیام را بر جذب سرمایهگذار گذاشتهام. چه سرمایهگذار داخلی، چه خارجی. حال با منشور مقام معظم رهبری دست ما باز شده که در اقتصاد بیشتر ورود پیدا کنیم و قطعاً استان هم این سرمایه را دارد که از فرصت استفاده بهینه کند.
نگاه غالب استان بر کدامیک از حوزههای اقتصاد و فرهنگ خواهد بود؟
هم حوزه فرهنگ، هم اقتصاد باید به صورت متوازن مورد توجه قرار گیرند. همانگونه که رهبری فرمودند “سال، سال اقتصاد و فرهنگ است”. تا فرهنگسازی نشود، اقتصاد نمیتواند به بار بنشیند.
برخی مسئولان و کارشناسان بر ضعف فرهنگ در استان همدان اشاره داشتند، این ضعف در چه چیزی میتواند باشد؟
قبول ندارم. همدان یک استان فرهنگی است. با وجود علما، عرفا و بزرگانی که در همدان بوده و هست، همدان از نظر فرهنگی غنی است. استانی که نام پایتخت تاریخ و تمدن را دارد به طور قطع فرهنگ را به همراه خود دارد و شاید به جرأت بايد گفت که زمینه فرهنگی همدان بهتر از بسیاری استانهای کشور است.
برخی معتقدند در همدان مشکل تنگ نظری وجود دارد، این ناشی از چیست؟
در حال حاضر تنگنظری وجود ندارد. شاید در گذشته مسائلی بوده باشد، اما در حال حاضر، نه. همدان در حوزه دینی، ولایتمداری، فهم، اندیشه و دانش شاخص است. منتها باید تقویت کرد.
علت محقق نشدن حماسه اقتصادی چه بود؟
متأسفانه حماسه اقتصادی سال گذشته محقق نشد. مسائل جهانی، تحریمها و خیلی موارد دیگر باعث شد تا حماسه اقتصادی به بار ننشیند. اگر در گذشته مسائل اقتصادی به خوبی پیش میرفت در حال حاضر در استانی مانند همدان از هزار و 500 واحد صنعتی، 600 واحد آن تعطیل نمیشد و یا 25 هزار شغل در طول یک سال از بین نمیرفت.
سال گذشته سال حماسهها بود. حماسه سیاسی به خوبی اجرا شد، اما در رابطه با اقتصاد موفق نبودیم. همانگونه که امروز هم رهبری و هم مردم و مسئولان راضی نبودند.
همدلی در استان برای تحقق توسعه فراهم است؟
همدلی و اعتماد در استان بسیار است و منشأ این همدلی هم میتواند آیتا... محمدی، نماینده ولیفقیه در استان باشد یا علمای همدان، مسئولان و حتی خود مردم باشند.
میگویند مدیران این دولت از نظر هرم سنی جوان نیستند و نیاز به تحول دارند و مدیريت جهادی مد نظر مقام معظم رهبری هم بهرهگیری از جوانان است. این تفکر را قبول دارید؟
مدیریت جهادی مصداق مدیریت ایثاری و جهادگونه است. در اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری هم اشاره داشتند به بحث مدیریت جهادی، جهادگونه بودن، دانش پایه بودن، درونزا و درونگرا بودن. بحث جهادی یعنی پیش رونده بودن.
پس تغییر و تحولات مدیریتی در استان انجام نخواهد شد؟
براساس ضرورتها خواهد بود. اگر بحث شعار سال را به اجرا میگذاریم مدیری که در توانش باشد با شرایط جدید خودش را همراه کند، تغییر چندانی نخواهیم داشت اما اگر ضرورتی باشد تا مدیر فعالتری را به مجموعه اضافه کنیم تغییرات را به دنبال خواهیم داشت. در حال حاضر پرونده تغییر فرمانداران در چند روز آینده بسته خواهد شد تا ببینیم بنا به ضرورت، تغییرات دیگر چگونه شکل خواهد گرفت.
منبع: همدان پیام
دیدگاه شما