به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، احسان قنبری در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان همدان اظهار کرد: تعهد اشتغالزایی شهرستان کبودراهنگ در سال گذشته 2 هزار و 797 نفر بوده است که برای 3 هزار 185 نفر شغل ایجاد شده که بر این اساس 388 نفر بیش از تعهد اشتغالزایی داشتیم.
وی افزود: از این میزان اشتغال ایجاد شده 3 هزار و 18 شغل توسط بنیاد مسکن و یک هزار و 67 نفر در بخش غیرمسکن مشغول به کار شدند که از این تعداد یک هزار و 44 شغل در بخش صنعت، یک هزار و 61 شغل در بخش کشاورزی و813 شغل در بخش خدمات ایجاد شده است.
فرماندار کبودراهنگ با بیان اینکه بیشترین اشتغال در بین زنان با یک هزار و 234 نفر ایجاد شده است، تصریح کرد: در سال گذشته 2 هزار و 537 مجوز مشاغل خانگی و خوداشتغالی و 5 مجوز پشتیبان صادر شده است.
وی گفت: 679 طرح مشاغل خانگی و خوداشتغالی در سال 91 با 629 میلیون ریال تسهیلاتی بانکی سهمیه شهرستان کبودراهنگ بود که 41.5 درصد از تسهیلات معادل 347 طرح تسهیلات دریافت کردند.
قنبری افزود: سال گذشته نیز 65 طرح با 3 هزار و 180 میلیون ریال تسهیلات به بانک عامل معرفی شد که تنها 3 نفر بیش از یکصد میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
وی با بیان اینکه 41 نفر از سرمایه گذاران توانمند بومی و غیربومی آماده سرمایه گذاری در کبودراهنگ هستند، عنوان کرد: در این راستا شهرک صنعتی ویان به عنوان پایلوت اصلی برای حضور سرمایه گذاران شناخته شده است اما مبلمان شهر و معابر این شهرک وضعیت مطلوبی ندارند و همچنین یک چاه تا عمق بیش از 150 متر برای این شهرک در حال حفاری است.
فرماندار کبودراهنگ گفت: با توجه به اینکه 82 درصد از جمعیت این شهرستان روستائی است تمرکز اشتغالزایی بیشتر بر روی روستاها است در این راستا توسعه تولید فرش، خیاطی و سری دوزی به عنوان شغلی اصلی اهالی روستاها مورد توجه است.
وی با تاکید بر احیای دوباره فرش مهربان در کبودراهنگ، افزود: اکنون 6 هزار نفر فرشبافت فعال در شهرستان وجود دارد و سال گذشته نیز 3 هزار نفر توسط فنی و حرفه ای آموزش قالی بافی دیدند.
قنبری تصریح کرد: در کبودراهنگ با پرداخت تسهیلات 3 تا 5 میلیون تومانی می توانیم یک زن خانه دار را با فرش بافی مشغول به کار کنیم.
وی گفت: 460 نفر از زنان روستای حسین آباد این شهرستان فرش بافی می کننداما فرش بافته شده در کبورداهنگ به اسم استان قم صادرات می شود که در این راستا لازم است نسبت به توانمندسازی فرش بافان و معرفی برند همدان اقدام شود.
فرماندار کبودراهنگ افزود: در روستای کردآباد این شهرستان که 2 هزار و500 نفر سکنه دارد حدود 2 هزار و 400 نفر مشغول به تولید سری دوزی هستند و همچنین روستای ویان کبودراهنگ اکثرا مشغول به خیاطی هستند به طوری که مانتو تولیدی آنها با دستمزد 35 هزار تومان خارج می شود اما در بازار ونک تهران با قیمت های بالای 100 هزار تومان فروخته می شود.
وی بیان کرد: به منظور اینکه این تولیدکنندگان خرد روستایی کارگر تهرانی ها نباشند باید تسهیلات اشتغالزایی به آنها داده شود تا ضمن مستقل شدن آنها زمینه گسترش تولید نیز فراهم شود.
قنبری با اشاره به طرح توانمندسازی زنان روستایی این شهرستان گفت: یکی از اساتید دانشگاه طرحی را ارائه کرده است که با بهره گیری از توان زنان بتواند زباله هیا روستایی را تبدیل به کود شیمیایی کند.
وی با بیان اینکه کبودراهنگ نیازمند توسعه مشاغل روستایی است، افزود: سرمایه گذار برای اجرای این طرح در 5 روستای کبودراهنگ نیازمند 75 میلیون تومان تسهیلات بانکی است که مورد توجه ویژه قرار گیرد.
انتهای پیام
دیدگاه شما