تاریخ : 1. مرداد 1393 - 15:51   |   کد مطلب: 14654
مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه مبلغ قابل توجهی از مطالبات اوقاف از دستگاه های دولتی است که بارها از آنها درخواست شده است، گفت: اوقاف و امور خیریه استان همدان 30 میلیارد تومان از دستگاه های دولتی مطالبه دارد.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی پیش از ظهر چهار شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه در سه بعد موقوفات، بقاع متبرکه و قرآن فعالیت می کند، اظهار داشت: در بحث موقوفات دو برنامه اصلی از جمله رسیدگی به موقوفات موجود، بروز رسانی اجاره ها، احصا موقوفات و سرمایه گذاری روی موقوفات و ایجاد وقف های جدید با توجه به نیازهای روز جامعه اجرا می شود.

وی با بیان اینکه در استان همدان دو هزار و 581 موقوفه اعم از انتفاعی و غیر انتفاعی وجود دارد، بیان کرد: در همدان 681 موقوفه وجود دارد که 163 موقوفه درآمد زا، در ملایر از 512 موقوفه 159 موقوفه درآمد زا، در تویسرکان از 324 موقوفه 105 موقوفه درآمد زا، از 439 موقوفه نهاوند 90 موقوفه درآمد زا، از 267 موقوفه کبودرآهنگ 27 موقوفه درامد زا، از 215 موقوفه بهار 28 موقوفه درآمد زا، از 67 موقوفه اسدآباد 19 موقوفه درآمد زا و از 189 موقوفه رزن 26 موقوفه در آمد زا است.

مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه 47 بقعه متبرکه در همدان، 46 بقعه در ملایر، 29 بقعه در تویسرکان، 24 بقعه در نهاوند، 28 بقعه در کبودرآهنگ، 27 بقعه در بهار، 13 بقعه در اسدآباد و 22 بقعه در رزن وجود دارد، بیان کرد: بقاع به صورت عام هستند.

تمام وقف نامه های موجود در استان همدان بازنویسی و بازخوانی شد

حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند بر همه واجب و ضروری است که نیات واقفان خیراندیش را امینانه اجرا کنند، ابراز داشت: تمام وقف نامه های موجود در استان همدان بازنویسی و بازخوانی شده و در بحث تاییدات استان همدان رتبه سوم کشور را کسب کرد و هم اکنون موقوفه مطابق با نیات واقف و بدون شک و شبهه در سیستم ثبت شده است.

وی با بیان اینکه 700 نوع نیت برای موقوفات در کشور وجود دارد، بیان کرد: اکثر نیت ها مربوط به روضه خوانی است و از آنجا که نیازهای روز جامعه تغییر کرده اوقاف اقدام به راه اندازی دفتر مشاوره وقف کرده تا واقفان با نیازهای روز جامعه آشنا شوند.

مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه تا زمانی که ارکان وقف رعایت نشود وقف شرعی امکان پذیر نیست، اظهار داشت: دفتر مشاوره وقف به فردی که می خواهد مالی را وقف کند پیش از قطعی شدن وقف به افراد مشاوره می دهد.

حجت الاسلام رضا حاجی زین العابدینی یکی از مشکلات اوقاف را نداشتن سند مالکیت برای موقوفات اعلام کرد و ادامه داد: برای اخذ سند مالکیت لازمه این است که نقشه UTM تهیه شود و سال گذشته تعداد زیادی سند مالکیت اخذ شد و از ابتدای امسال 20 سند مالکیت برای موقوفات اخذ شده است.

وی با بیان اینکه برخی افراد نا آگاهانه متصرف موقوفات شده اند، بیان کرد: در استان همدان سه یا چهار هزار متصرف موقوفات وجود دارد که رابطه استیجاری ندارند و این تصرف ها، تصرف عدوانی است که افزون بر دو هزار متصرف شناسایی شده اند و برای آنها پروند تشکیل و اخطاریه ارسال شده است.

مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان درخصوص بروز رسانی اجاره ها، بیان کرد: 47 هزار رقبه در استان همدان وجود دارد که از این تعداد سند اجاره 22 هزار رقبه منقضی شده و فاقد اعتبار است و تعداد قابل توجهی مربوط به روستا هاست و در حال پیگیری برای بروز رسانی این 22 هزار رقبه هستیم.

حجت الاسلام حاجی زین العابدینی با بیان اینکه مبلغ قابل توجهی از مطالبات اوقاف از دستگاه های دولتی است که بارها از آنها درخواست کرده ایم که مطالبات خود را پرداخت کنند، بیان کرد: اوقاف و امور خیریه 30 میلیارد تومان از دستگاه ها مطالبه دارد.

آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان بیشترین بدهی ها را به اوقاف همدان دارند

وی با بیان اینکه دستگاه هایی مثل فرمانداری ها، اداره اطلاعات، نیروهای مسلح، اداره ثبت اسناد، اداره ثبت احوال، سپاه از دستگاه های خوش حساب هستند، ادامه داد: آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان بیشترین بدهی ها را به اوقاف و امور خیریه استان همدان دارند.

مدیرکل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه اگر به درآمد موقوفات بسنده کنیم این درآمد کفاف نیازهای روز جامعه را نمی دهد به همین خاطر نیاز به سرمایه گذاری است، بیان کرد: اوقاف بر چندین پروژه از جمله پروژه مسکونی موتاب، پروژه نگین در همدان، میدان جهاد ملایر، پروژه فروشگاه بزرگ در ملایر و غیره سرمایه گذاری کرده است.

حجت الاسلام رضا حاجیزین العابدینی با بیان اینکه وقتی که سند ها را می نوشتیم حد و حدود اجمالی بود و مساحت دقیق مشخص نبود، ابراز داشت: مشخص نبودن حد و حدود موقوفه مشکل ایجاد کرده بود که طرح GIS انجام و مشکل رفع و همه اطلاعات رقبات احصا شد و این طرح هم اکنون در همدان در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه یکی از الویت های اوقاف مباحث فرهنگی است، اظهار داشت: یاوران وقف با هدف آشنا کردن مردم با مقوله وقف در همدان راه اندازی شده و در ماه رمضان امسال دو یا سه وقف جدید ایجاد شد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت