وسعت محدوده تالاب شیرینسو حدود 300 هکتار و وسعت دریاچه آن 43 هکتار است. از منابع آبی تالاب میتوان به چشمه آبی کهرآباد که در نزدیکی تالاب و محور کبودراهنگ- قیدار قرار دارد و نیز رودخانه حسینآباد واقع در پنج کیلومتری شمال شرقی سد، اشاره کرد.
در مجموع محدوده مورد نظر بخش کوچکی از حوضه آبریز قرهچای است که در تقسیمبندی کلی هیدرولوژی ایران جزو حوضه مرکزی و در تقسیمبندی طرح جامع آب شور زیر حوضه ششم از حوضه شماره يك منطقه هفتم مطالعاتی با کد 6-1-7 محسوب شده است.
رودخانه اصلی آن که از کوه آقداغ سرچشمه میگیرد به صورت فصلی است و به دشت کبودراهنگ تخلیه میشود. بیش از 80 درصد از مساحت حوضه در ارتفاعات هزار و 800 تا هزار و 900 متر واقع شده است.
رودخانه فصلی شیرینسو از جریانهای فصلی است که در خروجی حوزه به دشت کبودراهنگ تخلیه میشود و از طرف دیگر رودخانه فصلی حسینآباد پس از عبور از روستاهای حسینآباد و باباخنجر به همان دشت تخلیه میشوند.
این تالاب همه ساله در فصل مهاجرت پذیرای تعداد زیادی پرندگان آبزی و کنار آبزی است که میتوان به گونههای پرستوی دریایی نوک کلفت، تنجه، لکلک سفید، اردک سرسبز، آنقوت، فیلوش، كشيم كوچك، باكلان بزرگ، كشيم بزرگ، اگرت بزرگ، باكلان كوچك، بوتيمار كوچك، پرستو دریایی، خوتكا، آبچليك پا سرخ، چوب پا، چنگر نوك سرخ، كاكايي سرسياه، پرستودريايي نوککاکايي، فلامینگو، کاکایی نقرهای، دم جنبانک ابلق و... اشاره کرد.
به لحاظ وضعیت پوشش گیاهی، گونههای درمنه و گون و خانوادههای نعناییان، چتریان، شب بو، گاوزبان، گندمیان و بقولات پوشش غالب منطقه هستند.
+++++
تالاب شیرینسو که تا پیش از این تصاویر زیبایی از جلوههای بصری آن را دیده بودیم این روزها حال خوشی ندارد.
فروش آب این تالاب با این بهانه که اینجا تالاب نیست و سد است؛ کار را به این وضعیت رسانده جالب آن که آب فروخته شده این تالاب نیز به محصولات کشاورزی خریداران آسیب جدی رسانده است.
در حال حاضر با فروش آب، این تالاب در حال خشک شدن بوده و گونههای جانوری و گیاهی در آن روبه نابودی است
همدان پیام/
دیدگاه شما