به گزارش کورنگ، احسان قنبری در جلسه بررسی مشکلات فرش شهرستان کبودراهنگ افزود: برای احیا دوباره فرش مهربان و ایجاد اشتغال، باید تلاش ها و پیگیری های لازم در سطح شهرستان انجام شود.
وی با بیان اینکه شهرستان کبودراهنگ قطب اصلی تولید فرش در سطح استان است ادامه داد: در هفت ماهه نخست سالجاری بیش از 48 هزار متر فرش دستباف در شهرستان کبودراهنگ تولید شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون شش هزار بافنده در این شهرستان فعالیت می کنند که بیشترین فرش این شهرستان را تجار قم تولید می کنند.
قنبری در خصوص خانه های فرش به عنوان محل تمرکز فعالیت های قالی بافان شهر و روستا گفت: خانه های فرش محل مناسبی برای ارایه آموزش، بازاریابی، نمایش تولید فرش، نظارت و طرح مشکلات وتهیه مواد اولیه است.
وی عدم خرید تضمینی فرش، بالا بودن هزینه های تولید، پایین بودن دستمزدها و عدم پرداخت تسهیلات بانکی را از جمله مشکلات موجود در این حوزه دانست.
فرش مهربان یکی از فرش هایی است که در منطقه کبودراهنگ بافته شده و به علت مرغوبیت و کیفیت بالا یکی از بهترین فرش های ایرانی به شمار می رود.
منطقه مهربان کبودراهنگ از جمله مراکز مهم تولید فرش های مرغوب و دام هایی منصوب به دام مهربان است.
چهارسوق و اوزون دره از جمله مشهورترین روستاهای بخش مهربان هستند که اولی قالیچه های ذرع و نیم را با استفاده از نقشه های لچک، ترنج و ماهی درهم تولید و دومی قطعه های کوچک خرک و کناره را با استفاده از نقشه های افشان، لچک و ترنج را به بازار فرش ایران ارایه می کنند و از دیگر نقشه های متداول که در این منطقه به آنها پرداخته می شود ماهی، نقشه خمسه، دسته گلی و دستگاهی است.
فرش منطقه مهربان متاثر از حضور دو گروه کردنشین و ترک نشین است که فرش مناطق کردنشین از قالیبافی پیشرفته منطقه بیجار با بافت محکم و ظریف و دو پود تاثیر گرفته است، در حالی که فرش مناطق ترک نشین کیفیت عمومی فرش های روستایی همدان را داشته و درشت بافت و تک پود است.
دیدگاه شما