تازه ترین مطالب

تاریخ : 19. آبان 1393 - 4:43   |   کد مطلب: 16981
سرشماری از تمام بهره‌برداران کشاورزی در مراکز روستایی برای تجمیع اطلاعات کشاورزان و به‌روز شدن این آمارها در روستاهای استان همدان، همزمان با سراسر کشور از 5 مهرماه آغاز شد و روزگذشته پس از 13 روز فعالیت به کار خود پایان داد.

نویسنده : معصومه كمالوند

این سرشماری هر 10سال تکرار می‌شود تا اطلاعات بهره‌برداران در موضوعات مختلف به‌روز و براساس این داده‌های آماری، برنامه‌ریزی و نیازهای آنها در حوزه کشاورزی تأمین شود.
اما آخرین سرشماری در سال 82 انجام شده بود و براساس تعریف ارائه شده، باید سال گذشته انجام می‌شد که به دلیل بحث انتخابات و تحت‌تأثیر قرار نگرفتن این موضوع در انتخابات، امسال اجرا شد.
در این فاصله تمامی بهره‌برداران روستاها که هزار و 200 نقطه در روستاها بوده است با 31 کارشناس و 181 مأمور سرشماری انجام شد. از این میان برخی بهره‌برداران که ساکن شهر بودند نیز 22 شهر به صورت تمام، سرشماری شد و 8 شهر نیز به طور منتخب انجام شده است.
برای نخستين‌بار سرشماری تمام الکترونیکی انجام شد
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری همدان می‌گوید: «امسال برای نخستين‌بار در کشور این سرشماری به صورت تمام الکترونیکی انجام شد و هر مأمور سرشماری با در اختیار داشتن یک تب‌لت، این اطلاعات را دریافت و ثبت کرده است؛ در صورتی که سال‌های گذشته این برنامه با پرسشنامه‌های دستی اجرا می‌شده است.»
محمدرضا ساغرچیان از جمله مزایای روش الکترونیکی را سرعت بخشیدن در انتشار نتایج و نداشتن خطا در داده‌های آماری مي‌داند.
اهداف و فواید سرشماری در برنامه‌ریزی‌ها
وي همچنين از جمله اهداف اجرای این سرشماری را تولید اطلاعات ساختاری قابل ارائه در سطوح جغرافیایی خود و نیز فراهم کردن محک آمارهای جاری در کشاورزی عنوان کرد که البته در نهایت با تجمیع داده‌های به دست آمده و در دست داشتن یک آمار به روز و تکمیل می‌شود.
برای ارائه هر نوع خدمات به کشاورزان و بهره‌برداران که قرار است از طریق سازمان انجام شود، از جمله دادن کود و سم و... با استفاده از این آمارهاست؛ حتی کاشت محصولات نیز براساس همین سرشماری برنامه‌ریزی می‌شود و تنها اطلاعاتی که می‌تواند ما را در ارائه خدمات بهتر و نیز شناخت وضعیت موجود یاری کند، همین اطلاعات سرشماری است که با استقبال و همکاری بهره‌برداران روستاها انجام شد.
به گفته وي، در اجرای این سرشماری برای هر بهره‌بردار یک پرسشنامه طراحی شد که نام و نشان بهره‌بردار و مشخصات کشاورز، کاربری اراضی، نوع محصولات قابل بهره‌برداری و تحت کشت، تعداد درختان باربر و محصولات دائمی مثل باغ‌های سیب، گردو و...، تعداد دام‌های سنگین و سبک و مساحت گلخانه‌ها و همچنین فهرستی از واحدهای پرورش طیور زنبورعسل و پرورش ماهی در این سرشماری مدنظر بوده است.
نتایج سرشماری
ساغرچیان با بیان اینکه در این سرشماری با همراهی مأموران و کارشناسان که کار هدایت به همراه نظارت و بازرسی را انجام داده‌اند و مدت انجام آن نیز 13 روز بوده است، در نهایت استخراج نهایی آمار و اطلاعات آن تا شش ماه آینده و اما اطلاعات مقدماتی سرشماری تا هفته آینده اعلام خواهد شد.

دیدگاه شما

مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت
سایت رهبر معظم انقلاب