کورنگ: شهرستان كبودراهنگ از جمله شهرستانهايي است كه مسأله وقف و موقوفه در آن بسيار حايز اهميت بوده و از سالها پيش به اين مهم پرداخته شده است.
اگر اين سنت مورد تبليغ و ترويج قرار بگيرد و همگان به آن هدايت و تشويق شوند، نهتنها آثار مثبت و ماندگار دنيوي، بلكه ثمرات اخروي فراواني هم نصيب واقف و مردم ميشود.
بزرگترين موقوفه كبودراهنگ، موقوفه اميرنظام است كه قبل از فوتش، تمام املاك و ثروت خود را وقف كبودراهنگ كرده و در وقفنامهاي كه از او بر جاي مانده، مديريت اين موقوفه به اهالي كبودراهنگ واگذار شده است.
در نخستين انتخابات هيأت مديره اين وقف؛ افرادي انتخاب شدند كه متأسفانه آنها به كار گرفته نشدند و اين مسأله موجب بروز برخي از مشكلات و اختلافنظرها در ميان مردم شد. البته در چند سال اخير بسياري از اين مشكلات به طور كامل حل نشده است كه اميدواريم با تلاش و همت مردم و مسئولان به اين مسأله بسيار مهم رسيدگي شود؛ زيرا اگر مشكلات موقوفه در شهرستان كبودراهنگ حل شود، شهري آباد و توسعهيافته خواهيم داشت.
رئيس اداره اوقاف و امورخيريه شهرستان كبودراهنگ در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: از ابتداي امسال تاكنون 4 ميليارد و 125 ميليون و 459 هزار ريال در زمينههاي نيت واقف، سرمايهگذاري شده و حفظ اين درآمد موقوفات شهرستان كبودراهنگ بوده است كه از اين مبلغ 2 ميليارد و 900 ميليون ريال در زمينه سرمايهگذاري، 200 ميليون ريال در زمينه حفظ نيت و يك ميليارد و 25 ميليون و 459 هزار ريال در زمينه نيت واقف شامل كمك نقدي، توزيع گوشت، توزيع كفش و لباس، دارو و درمان، روضهخواني، اطعام و افطار، مدارس موقوفه، دارالايتام و توسعه مساجد هزينه شده است.
به گفته حجتالاسلام ابوذر عباسي، شهرستان كبودراهنگ داراي 2 هزار و 200 رقبه و 11 روستاي وقفي، 18 امامزاده و همچنين موقوفه جديد 100 هكتاري با 3 تراكتور و 4 حلقه چاه با تمام ادوات كشاورزي، 47 هكتار زمين موقوفه براي امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) توسط جعفري در روستاي سردارآباد و 5 مزرعه موقوفه به صورت ششدانگ داريم كه اين شهرستان به عنوان نخستين شهر وقفي استان معرفي شده است.
همچنين نخستين شهرستان موقوفه پس از قزوين است كه متصرفه وقف آن در كشور به صورت سند، ثبت و اسناد آنها صادر شده و مورد قدرداني سازمان قرار گرفته است.
وي ادامه داد: شهرستان كبودراهنگ از لحاظ موقوفه بودن اثبات شده است و وقف آن هيچ مشكلي ندارد. البته قرار است بزودي تبديل به احسن شود و در اين زمينه برخي حواشي هست كه اگر كنار بروند، مشكل مردم نيز حل ميشود و تاكنون هزار و 200 نفر براي تبديل به احسن كردن ثبتنام كردهاند و هدف ما نيز فرهنگسازي در اين زمينه است.
حجتالاسلام عباسي همچنين بيان كرد: بدهي پايگاه شهيد نوژه و ديگر ارگانهاي دولتي در حدود 4 ميليارد تومان است كه اگر اين بدهيها پرداخت شود، شهر آباد ميشود؛ بنابراين بايد مردم و مسئولان وقف را خوب بشناسند و اوقاف را ياري كنند تا طبق نيت واقف عمل كنيم، زيرا در اين صورت بسياري از مشكلات مردم و شهر حل ميشود و هر زميني كه موقوفه باشد، طبق قانون بايد اجاره پرداخت كند.
وي افزود: يكي ديگر از اهداف ما اين است كه اطراف امامزادگان را تبديل به قطب فرهنگي كنيم و براي همه اين اماكن مجوز گرفتهايم تا 15 هكتار اطراف امامزادگان را از موقوفات سرمايهگذاري كنيم.
همچنين در نظر داريم طرحهاي فرهنگي و فضاهاي سبز و تفريحي، مؤسسه فرهنگي و قرآني در اطراف امامزادگان احداث كنيم.
حجتالاسلام عباسي خاطرنشان كرد: ما سند مالكيت تمام موقوفات كبودراهنگ را داريم و 18 سند ثبتي اسكن كردهايم و اطلاعات جغرافيايي تمام زمينهاي موقوفه شهرستان توسط طرح GIS و با هزينه بسيار سنگيني كدگذاري شده است و مسئولان ثبت و اسناد، منابعطبيعي و دادگستري بايد نسبت به تبديل به احسن كردن اين اراضي براساس قانون عمل كرده و نظارت كنند كه اگر تخلفي انجام شود، برخوردار خواهد شد. وي ادامه داد: امامزادهها و مساجدي كه سند مالكيت ندارند از بودجه محروم ميشوند و بايد كداينگ داشته باشد كه متأسفانه در شهرستان كبودراهنگ فقط 16 مسجد داراي كد مستند هستند؛ در صورتي كه 247 مسجد در كل شهرستان كبودراهنگ وجود دارد كه اميدواريم هرچه زودتر براي كددار كردن مساجد همت شود تا از تسهيلاتي كه براي مساجد در نظر گرفته ميشود، محروم نمانند.
حجتالاسلام عباسي به برنامههاي هفته وقف در شهرستان كبودراهنگ اشاره كرد و افزود: برگزاري مسابقات مقالهنويسي با موضوع وقف در مدارس و وقف و نيازهاي روز جامعه، زنگ وقف با همكاري آموزشوپرورش در مدارس، برقراري چادر و جايگاه به منظور مشورت دادن در زمينه وقف براي مردم، تجليل از ياوران وقف، سروسامان دادن مؤسسات خيريه -كه طبق قانون بايد از اوقاف مجوز داشته باشند-، سخنراني در مساجد و امامزادگان در خصوص وقف و آشنايي بيشتر مردم در اين زمينه و انجام نيت واقف در شهرستان كبودراهنگ از مهمترين برنامههاي سازمان اوقاف و امور خيريه اين شهرستان است. وي همچنين اظهار كرد: با توجه به وقفي كه حاج محمدعلي مرادي، يكي از واقفان و اهل روستاي طاسران در اين روستا انجام داده است، مردم اين روستا بيشترين استفاده را از وقف وي ميبرند و اين وقف هم به نفع مردم و هم به نفع خود روستاست. بنابراين اگر كسي بضاعت اين را دارد كه بخشي از اموال خود را وقف كند هم براي آخرت خود و هم براي مردم و اهالي روستا مثمرثمر خواهد بود.
حجتالاسلام عباسي در پايان گفت: ما طرح حفظ قرآنكريم را داريم و براي تربيت حافظان قرآنكريم هم هزينه كرده و استاد در اختيارشان قرار ميدهيم كه در مدت 2 سال، 850 حافظ قرآن از يك جزء به بالا در دو گروه خواهران و برادران داشتهايم/ اکرم حمیدی
دیدگاه شما