به گزارش کورنگ؛ احسان قنبری در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان کبودراهنگ اظهار کرد: باید قدمهایی که برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در شهرهای بزرگ برداشته میشود، در روستاهای دوردست شهرستان نیز برداشته شود و یکی از راههای دستیابی به این هدف راهاندازی کتابخانه در روستاها است.
وی با تأکید بر اینکه تمامی مردم باید به صورت عادلانه از امکانات و خدمات کتابخانه عمومی با راهاندازی کتابخانه روستایی استفاده کنند، افزود: راهاندازی کتابخانه روستایی گامی بزرگ در ترویج عادلانه فرهنگ کتابخوانی در جامعه بوده که نتیجه آن رشد فکری و توسعه و پویایی مردم روستاها است.
فرماندار کبودراهنگ فعالیت اداره کل کتابخانههای عمومی استان در زمینه راهاندازی کتابخانههای روستایی را در چند سال اخیر کمنظیر عنوان کرد و ادامه داد: تعداد کتابخانههای کبودراهنگ با راهاندازی دو باب کتابخانه جدید در روستاهای باباخنجر و اکنلو از توابع بخش شیرینسو به هشت باب رسیده و دو باب کتابخانه مشارکتی نیز در این شهرستان وجود دارد.
قنبری با بیان اینکه سرانه عضویت شهرستان کبودراهنگ با احتساب اعضای کتابخانههای نهادی و مشارکتی 7 هزار نفر و سرانه شهرستان در این زمینه پنج درصد جمعیت شهرستان است، خاطرنشان کرد: سرانه عضویت از میانگین استانی و کشوری بالاتر بوده و شهرستان کبودراهنگ در این شاخص رتبه اول استان را دارا است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به تدوین سالانه برنامههای عملیاتی کتابخانههای عمومی استان همدان در شاخصهای نرمافزاری و سختافزاری گفت: این اداره کل با مشخص کردن تمامی برنامههای سال 1394 با رویکرد پیشرفت همزمان شاخصها در حوزههای نرم افزاری و سختافزاری نسبت به امسال، سال جدید را آغاز میکند و این برنامهها بلافاصله بعد از تصویب انجمن استان در تمامی شهرستانهای استان عملیاتی میشود.
ارشاد استعدادی برنامه ویژه اداره کل کتابخانههای استان برای شهرستان کبودراهنگ در سال جدید را راهاندازی بیش از هفت باب کتابخانه روستایی دیگر در سطح این شهرستان دانست.
وی نقش شهرداران را در به ثمر رسیدن برنامههای آتی کتابخانههای عمومی، انکارناپذیر عنوان کرد و افزود: رسیدن به اهداف مدنظر در حوزه کتابخوانی بدون حمایتهای واقعی و دلسوزانه شهرداران در پرداخت سهم واقعی کتابخانهها از محل نیم درصد درآمد شهرداریها غیرممکن است.
مدیرکل اداره کتابخانههای عمومی استان همدان تصریح کرد: امیدواریم شهرداران این منطقه با احساس مسئولیت در قبال توسعه فرهنگ، بالاخص فرهنگ کتابخوانی در این شهرستان دین خود را در این حوزه به مردم فرهنگدوست این منطقه ادا کنند.
وی راهاندازی کتابخانههای روستایی به صورت حق انتفاع را یک فرصت بسیار مناسب و میانبر برای کتابخانهدار شدن اهالی روستاهای علاقمند به کتابخوانی اعلام کرد و گفت: در صورت تأمین مکان مناسب از طرف شورای اسلامی و دهیاریهای روستاهای بالای هزار و 500 نفر جمعیت به متراژ حداقل 120 متر مربع و اختصاص بودجه ویژه 150 میلیون ریال برای تجهیز هر کتابخانه از محل اعتبارات استانی و تداوم سیاست نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این موضوع، این اداره کل آمادگی دارد نسبت به تجهیز صددرصدی این نوع کتابخانهها و تأمین منابع مکتوب مورد نیاز و به کارگیری یک نفر از جوانان همان روستا، برای راهاندازی این کتابخانههای روستایی اقدام کند.
همچنین مدیر کتابخانههای عمومی شهرستان کبودراهنگ در ابتدای این جلسه ضمن اعلام رتبه اول شهرستان در زمینه جذب کتب اهدایی و مشارکت و استقبال مردم نیکوکار شهرستان کبودراهنگ در این امر خداپسندانه گفت: مردم نیکوکار این شهرستان در سال جاری بیش از 15 هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اهدا کردهاند.
جواد معینی ادامه داد: برای جذب کودکان و نوجوانان در کتابخانههای عمومی و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی از سنین پایین، در تمام کتابخانههای عمومی شهرستان بخش کودک و نوجوان به صورت بسیار زیبایی راهاندازی شده و بیش از 6 هزار جلد منابع ویژه کودکان در این بخشها نگهداری و به خانوادهها و کودکان امانت داده میشود.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما