تازه ترین مطالب

تاریخ : 10. آبان 1391 - 11:55   |   کد مطلب: 1845
شركت تعاوني روستايي طراقيه به مركزيت روستاي ايده‌لو از سال 1380 با هدف خريد و فروش محصولات كشاورزي كار خود را آغاز كرد.

به گزارش کورنگ اين شركت به منظور كنترل بازار محصولات كشاورزي و خدمات‌رساني به قشر محروم جامعه شكل گرفت تا چتري حمايتي براي كشاورزان منطقه باشد.

به گفته مديرعامل اين شركت، خريد و فروش گندم، جو، سيب‌زميني و ساير محصولات از كشاورزان منطقه باعث شده است كه دست واسطه‌ها و دلالان از اين بخش كوتاه شود و كشاورزان با آسودگي‌خيال به بهره لازم برسند.

عليرضا حسن‌خاني اضافه كرد: با تشكيل اين شركت، كشاورزان 40 روستا به مركزيت تعاوني روستايي طراقيه واقع در ايده‌لو قادر هستند محصولات خود را بدون واسطه در فصل برداشت به بازار برون شهري عرضه كنند.

وي اخذ نمايندگي پخش روغن موتور و فروشگاه لوازم يدكي براي خدمت‌رساني هر چه بهتر به كشاورزان را هم يكي از موفقيت‌هاي اين شركت عنوان كرد و گفت: ايجاد فروشگاه تعاوني مصرف براي خريد اقلامي چون برنج، روغن، لبنيات و... به نرخ تعاوني با كمترين سود باعث شده كه اين شركت از شركت‌هاي موفق تعاوني روستايي استان باشد.

حسن‌خاني با بيان اينكه لوازم مورد نياز كشاورزان به صورت قرض‌الحسنه تحويل آنان داده مي‌شود، بيان داشت: در زمان برداشت محصول، مبلغ لوازم خريداري شده از حساب آنان كسر مي‌شود و بدين ترتيب كشاورز هر وقت خواست مي‌تواند لوازم مورد نياز را تهيه نمايد.

وي تشكيل فروشگاهي به منظور تأمين تجهيزات مورد نياز كشاورزان از جمله روغن موتور و لوازم يدكي را با بيش از سه ميليارد ريال سرمايه براي اولين بار در استان در تعاوني روستايي طراقيه بيان كرد و گفت: لوازم مورد نياز يكجا از بازار خريداري شده و پس از فروش به كشاورزان و اخذ مبالغ آن هنگام برداشت محصول با بازار تسويه مي‌شود بدين ترتيب رفت و آمد روستاييان به شهر براي تهيه لوازم و نگراني آنها از تأمين نقدينگي براي تهيه لوازم از چرخه كار كشاورز حذف مي‌شود.

مديرعامل شركت تعاوني روستايي طراقيه در ادامه به مشكلات شركت پرداخت و گفت: با خشك شدن چاه‌هاي كشاورزي وضعيت كشت در حال تغيير است؛ به طوری که كشاورزان بيشتر به سمت كشت ديم مي‌روند و نوع محصول تغيير مي‌كند. علاوه بر اين، مهمترين مشكل ما تأمين نشدن نقدينگي است؛ چرا كه با وضعيت بد بازار اقتصادي تهيه اقلام مورد نياز براي فروش به كشاورز سخت شده و بانك‌ها نيز در اين خصوص حمايت‌هاي لازم را ندارند اما با اين حال تلاش مي‌شود كه در عرض يك هفته پول كشاورز تحويل داده شود.

وي با اعلام اينكه در سال زارعي امسال 100 ميليون تومان به عنوان پيش پرداخت به صورت قرض‌الحسنه به كشاورزان براي رفع مشكلاتشان پرداخت شده است، گفت: اين وام‌هاي قرض‌الحسنه هنگام برداشت محصول به قيمت روز، از آنان كسر مي‌شود و همين عامل باعث رضايت كشاورزان منطقه شده است.

وي ادامه داد: خوشبختانه با تعاملي كه بين تعاوني و كشاورزان وجود دارد آنان با خريد و فروش توافقي محصول خود را به بيشترين قيمت به فروش مي‌رسانند و در اسرع وقت نيز بهای آن را دريافت مي‌دارند.

مديرعامل شركت تعاوني روستايي طراقيه در ادامه به موفقيت‌هاي كسب شده توسط اين شركت پرداخت و با بیان اینکه شركت تعاوني روستايي سال 88-87 به عنوان شركت تعاوني نمونه معرفي شد، افزود: در سال 86 نمونه شهرستان و در سال 88 هم به عنوان مدير عامل نمونه استان معرفي شديم.

وي علت نمونه شدن را ارائه خدمات مطلوب به كشاورزان بيان كرد و گفت: شركتي كه قبلاً با مشكلات زيادي مواجه بود توانست با همكاري كشاورزان خود را به سطح نمونه برساند.

وي با بيان اينكه 95 درصد محصولات كشاورزي 40 روستاي تحت پوشش توسط اين شركت خريداري مي‌شود، ‌اظهار داشت: هر ساله افزون بر‌ 5 هزار تن محصول از كشاورزان به صورت توافقي خريداري شده و بعد به دامداران، مرغ‌داري‌ها، كارخانه‌هاي آرد و... فروخته مي‌شود.

مديرعامل شركت تعاوني روستايي طراقيه افزود: با تعاملي كه با كشاورزان داریم هم اينك قيمت بازار را ما تعيين مي‌كنيم و ديگر واسطه‌ها نقشي در قيمت‌گذاري ندارند. سال گذشته بيش از دو ميليارد تومان پول به كشاورزان پرداخت شد كه اميد است در سايه تعامل هر چه بهتر شاهد رشد و پويايي در بخش كشاورزي منطقه، شهرستان و استان باشيم.

منبع: همدان پیام

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت