به گزارش کورنگ، مرتضی عزالدین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 137 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده که با احتساب چاههای مسدود شده در دو سال گذشته 91 میلیون و 600 هزار مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شده است.
وی با بیان اینکه حجم آب صرفهجویی شده در استان همدان به سبب انسداد چاههای غیرمجاز در سال 94، 11 میلیون مترمکعب بوده است، افزود: عمق انسداد 137 حلقه چاه پرشده از ابتدای امسال تاکنون 5 هزار و 300 متر بوده است.
عزالدین ضمن تقدیر از همکاری استاندار، فرمانداران، دادگستری و نیروی انتظامی در پر کردن چاههای غیرمجاز گفت: به جدیت پیگیر مسدود کردن چاههای غیرمجاز هستیم که حکم قضایی آنها صادر شده است.
وی افزود: با وجود منفی بودن بیلان دشتهای استان باید چاههای غیرمجازی که حکم قضایی آنها صادر شده، مسدود شوند که این موضوع یکی از راهکارهای حل بحران آب در استان است.
عزالدین 85 درصد چاههایی که تا پایان امسال در استان مسدود میشوند را مربوط به شهرستانهای رزن و کبودراهنگ دانست و افزود: تعداد چاههای مسدود شده در شهرستان بهار 32 حلقه، تویسرکان 24 حلقه، رزن 20 حلقه، کبودرآهنگ 19حلقه، همدان 14حلقه، ملایر 11 حلقه، فامنین 6 حلقه، اسدآباد 6 حلقه و نهاوند 5 حلقه بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان تاکید کرد: وجود چاههای غیرمجاز و اضافه برداشت از چاههای مجاز علت اصلی بوجود آمدن بحران آب در استان است که نیازمند همکاری تمامی مردم و مدیران با مدیریت است.
وی با اشاره به اینکه توسعه در بخش کشاورزی در تمام دشتهای استان ممنوع است، گفت: تمام 13 دشت استان در وضعیت ممنوعه بوده و از این تعداد دشت کبودرآهنگ با بیشترین میزان سطح افت آب زیرزمینی، ممنوعه بحرانی اعلام شده است.
عزالدین با اشاره به اینکه اکیپهای گشت و بازرسی به طور شبانهروزی دشتهای استان را بازرسی میکنند، افزود: تعداد 17 گروه اکیپ گشت و بازرسی در راستای نظارت بر چاههای مجاز و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از رودخانههای استان به طور شبانه روز دشتها را کنترل میکنند.
وی بیان کرد: تاکنون هزار و 180 حلقه چاه مجاز مجهز به کنتور هوشمند شده و از این تعداد 380 حلقه از آنها شارژ شده که این روند به طور جدی و با سرعت در حال انجام است.
انتهای پیام
دیدگاه شما