تاریخ : 11. تير 1394 - 8:19   |   کد مطلب: 19049
مردمانی آرام، زنان و مردانی تلاش‌گر، از صبح‌های طلوع تا غروب‌های برگشت، برای نان حلال خانه، گاه دست‌های نان‌آورشان به کشت و زرع در زمین و دامداری است و گاهی هم گره‌های دار را به تارهای مهربانی پیوند می‌دهند.
شيرين‌سو روي كاغذ شهر است

کورنگ: اشتغال و كم‌آبي مهمترين معضلاتي كه گريبانگير بخش شيرين‌سوست

کوچه‌های خاکی و خانه‌های قدیمی و کاه‌گلی هنوز در گذرگاه‌ها و خیابان‌های عریض این شهر از محرومیت «شیرین‌سو» می‌گوید؛ از روزهای فراموشی منطقه مهربان که همین روزها باید کاری کرد و این رنگ و روی رفته را از رخسار شهر برچید؛ هرچند اقداماتي هم در حال انجام است، اما انتظار مردم را برآورده نكرده است.
تبِ محرومیت آنقدر دمایش بالاست که هر جا چشم می‌دوزي، حسرت بی‌توجهی خوب درک می‌شود؛ همه اینها در منطقه‌ای است که یک موقعیت فوق‌العاده را برای توسعه گردشگری و صنعتي دارد. از فسیل گاو آبی تازه کشف شده در موزه فسیل تا تالاب خنک شیرین‌سو و انستیتو پروفسور بالتازار تا داشته‌هاي منابع گاز و آبي که منحصر به‌فرد بودنش در استان و کشور قابل‌توجه است.
براي شنيدن حرف‌هاي مردم یکی از محروم‌ترین بخش‌های شمال استان؛ بخشی با 25 هزار نفر جمعيت، 2 دهستان و 26 روستا تنها گوش تيز كرديم تا با شناخت موقعیت و شرایط این منطقه رسالت خود را در شناساندن و توسعه آن و جلب توجه مسئولان و هر آن‌کسی که می‌داند و می‌تواند باری از دوش شانه‌های خسته و کوچه‌های خاکی و آسفالت ندیده این دیار بردارد، گامی چند نهند پیش.
اين منطقه از بهمن‌ماه سال 76 به بخش تبديل و از سال 83 هم داراي شهرداري شده است كه تاكنون ادارات زيرساختي چون برق، آب، گاز، راه و... در مركز بخش استقرار يافته‌اند؛ اما ادارات استراتژيكي چون صنعت‌، معدن و تجارت، محيط زيست و... را هنوز در مركز بخش نداريم.
البته پيش از ماه مبارك رمضان جمعی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های استان میهمان اين دیار مهربان بودند؛ مردمانی که شاید آنقدر فرصت نشد تا در جمع صمیمی‌شان اندکی بنشینیم، اما همین لحظه‌هایی که در مسجد شیرین‌سو در جمع نمازگزاران و برخی مسئولان آن سعادت حضور یافتیم، بی‌آلایشی و سادگی از نگاه و رفتارشان بر حضور چند دقیقه‌ای ما همکارانمان خوش درخشید.
پيشه اصلي‌شان كشاورزي است و 93 درصد اراضي كشاورزي آن هم مربوط به كشت گندم ديم است. پس از كشاورزي، دامداري شغل دومی است که از طریق آن تأمین ارتزاق می‌شوند و روزگار می‌گذرانند كه گوسفند مهربان نژاد برتر جهاني متعلق به این منطقه است. هر خانه‌ای از شیرین‌سو را که جویا شوید، یک دار قالی با رج‌های فرش مهربان خودنمایی می‌کند و زن هنرمند شیرین‌سویی که کارش پیوند این نقش‌هاست. به گفته مسئولان، از 6 هزار و 500 بافنده فعال کبودراهنگی، 3 هزار بافنده در بخش شيرين‌سو است و 5/1 تا 2 متر فرش ابريشم توليد می‌کند.
اما در ادامه مي‌خوانيد آنچه را كه مردم اين ديار مهربان با ما در ميان گذاشتند.

 

 شهر بي‌شورا را در‌يابيد
عمران صحاب‌انور يكي از اهالي شهر شيرين‌سوست كه گويا از اعضاي شوراي شهر هم بوده است. او مي‌گويد: شوراي شهر به دليل شهردار شدن يكي از اعضا و فوت عضو ديگر منحل شد كه وعده داده‌اند تا در انتخابات ميان‌دوره‌اي پيش‌رو، شوراي شهر شيرين‌سو دوباره به قوت خود، كارش را ادامه بدهد. اميدوارم شهر در سال آينده بدون شورا نماند و از ظرفيت‌هاي اين مهم عقب نماند.
 بي‌ثباتي مديريت‌ها و بي‌انگيزه‌گي براي كار
اين شهروند از بي‌ثباتي مديريت‌ها در بخش گلايه دارد و اينكه مسئولان امر بايد تغيير و تحولات را سريع‌تر انجام دهند يا خيال مسئولان را براي قطعي بودن حكمشان راحت‌تر كنند، زيرا شايعاتي مبني بر تحولات در بين مسئولان بخش به گوش مي‌رسد كه انگيزه آنها را براي كار در بخش كمرنگ مي‌كند.
وي بر شفاف‌سازي عملكرد دولت در بخش تأكيد دارد و اينكه بايد تمام توان خود را براي توسعه و پيشرفت حوزه كاري خود دنبال كنند و از آنجايي كه انتظار براي كار در اينجا بسيار است، كار خاصي انجام نشده؛ از طرفي ضرورت استقرار برخي ادارات در بخش محسوس است كه بايد اين موضوع در اولويت قرار بگيرد تا در وقت و هزينه مردم هم صرفه‌جويي شود. صحاب انور از عنوان شدن حذف قيد «محروميت» از بخش كمي نگران بود و معتقد است كه با اين كار همان مقدار كمك‌هاي اعتباري هم كم مي‌شود، زيرا مردمان اين بخش از معيشت خوبي برخوردار نيستند و نيازمند توجه بيشتري هستند. وي كه از چم‌وخم مشكلات شهر آگاه بود، طرح‌هايي چون زمين فوتبال، بدون استفاده ماندن سايت اداري، 2 بانده كردن جاده شيرين‌سو- كبودراهنگ، نيمه تمام ماندن مدرسه راهنمايي و... را از مشكلاتي برشمرد كه به اعتبار و توجه مسئولان استان نياز دارد. به طور مثال نوسازي مدارس وعده داده بود تا مدرسه راهنمايي شيرين‌سو را تا مهرماه امسال تحويل دهد كه با توجه به شرايط موجود، بعيد مي‌دانم!
 آب و اشتغال مشكلات نخستين‌ ما هستند
حسين‌علي حاج‌كبيري هم از ديگر شهروندان اين ديار است كه ظرفيت‌هاي بخش را بي‌شمار نام مي‌برد و اشتغال و كمبود آب در برخي روستاها را از مهمترين مشكلات بخش برمي‌شمرد كه به همين منظور هم بسياري از اهالي، مهاجرت مي‌كنند تا شرايط بهتري را براي خود رقم بزنند. به گفته وي، شغل اكثريت مردم اين بخش را كشاورزي مي‌داند كه به دليل خشكسالي‌ها اخير، وضعيت معيشتي مردم در حد خوبي نيست و مسئولان بايد بيش از پيش به اين بخش توجه كنند.
اين شهروند در كنار استقرار بانك كشاورزي در شهر، از ضرورت وجود بانك ملي مي‌گويد. همچنين نمايندگي برخي ادارات چون آموزش‌وپرورش، ثبت‌احوال (3 روز در هفته) و... در مركز بخش را داريم، اما ضرورت استقرار آنها به شكل اداري‌تر و حضور ساير ادارات هم ضرورت دارد.
 مركزنشينان، ما را ببينند
حاجي‌كبير با تأكيد براينكه شهردار در حال حاضر نهضت آسفالت و جدول‌كشي را در شهر آغاز كرده و عملكرد آن قابل دفاع است، از طرفي معتقد است كه امكانات فضاي شهري نداريم و امكانات شهرداري در واقع پاسخگوي برطرف كردن نيازهاي شهر نيست. البته شهر كوچك و كم جمعيت شيرين‌سو حتماً از درجه‌بندي پاييني در شهرداري‌ها برخوردار است، اما نيازمند تزريق اعتبارات از سوي مركزنشينان را دارد تا شايد تكاني بخوريم.
وي گذر اوقات فراغت جوانان اين بخش را در يك پارك كوچك ‌آن‌هم بدون امكانات، مكاني در بسيج براي بازي‌هاي واليبال با ظرفيت 12 نفر و سالن تقريباً مناسب علي‌ابن‌ابي‌طالب تربيت‌بدني كه به امكانات بيشتري نياز دارد، تعريف مي‌كند.
 شيرين‌سو نام شهر را يدك مي‌كشد
حسین زارعي هم با توجه به اينكه شيرين‌سو تنها اسم شهر را يدك مي‌كشد، بر اين موضوع تأكيد دارد كه شيرين‌سو كم‌جمعيت است و كمتر از 3 هزار و 500 نفر جمعيت دارد اما مردمان مذهبي و پرتلاش آن همواره همراه نظام بوده و هستند.
 جايگزيني براي كشاورزي نداريم
99 درصد مردم اين بخش كشاورزند و درآمد آنها از طريق دامداري و كشاورزي تأمين مي‌شود؛ اما وضعيت بحراني آب در منطقه كه به عنوان يك بحران جهاني هم مطرح است، كار را سخت كرده است و متأسفانه جايگزيني هم چون صنعت براي آن در شيرين‌سو وجود ندارد. تنها تابلويي به نام «ناحيه صنعتي شيرين‌سو» را در زميني هموار مي‌بينيم كه گويا قرار بوده است اشتغال را در بخش حل كند. وي با توجه به اينكه تنها يك بانك كشاروزي در مركز بخش مستقر است كه پاسخگوي مطالبات منطقه نيست، مي‌گويد: در حال حاضر كه فصل كشاورزي است، مردمان اين شهر پس از سحري به صف مقابل اين بانك قرار مي‌گيرند تا كارهايشان عقب نماند.
همچنين تمام كار تربيت‌بدني در اين بخش هم اجاره دادن سالنش در اين بخش خلاصه شده است و حتي نمايندگي آن‌هم در شهر مستقر نيست. اين شهروند بر ظرفيت‌هاي گردشگري اين بخش تأكيد دارد و اينكه سايت کهرآباد از ديد كارشناسان به عنوان يك نقطه باستاني مطرح شده است كه گويا به زمان سلجوقيان برمي‌گردد و از آنجايي كه در كنار تالاب شيرين‌سو؛ نقطه‌اي بكر و جذاب قرار گرفته است مي‌تواند زمينه‌هاي حفظ و حراست آن را در نظر بگيرند تا بيش از اينها از بين نرود./ همدان پیام

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت