مهدی غلامی در گفتگو با خبرنگار کورنگ با اشاره به اینکه حمام تاریخی روستای کردآباد کبودراهنگ، قدمتی بیش از 4۰۰ سال دارد و تا دهه 70 مورد استفاده اهالی روستا بوده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه مردم و اعضای شورای اسلامی این روستا این حمام تاریخی را در اختیار میراث فرهنگی گذاشتند آسیب جدی ندیده است و عملیات مرمتی آن از دو سال پیش آغاز شده است.
وی اضافه کرد: این حمام تاریخی از دو ساختمان تشکیل شده و عناصر اصلی آن شامل ورودی حمام، راهرو، دهلیز یا فضای برزخ، رختکن با سکوهایی جهت پهن کردن لنگ و اسباب حمام و شامل قسمت هایی مانند خزینه و گرمخانه و سقف حمام دارای نورگیر است.
غلامی افزود: این حمام در زمان های قدیم با سوخت هیزم گرم می شده اما بعدها برای گرم کردن آب آن، از نفت سیاه و گازوئیل استفاده شده است.
وی مساحت این بنا را بیش از 200 متر مربع اعلام کرد و افزود: در عملیات مرمت و بازسازی این بنا، عملیات خاکریزی و شیب بندی سقف جهت سبک شدن آن انجام شده و داخل بنا نیز پاکسازی شده است.
رئیس میراث فرهنگی کبودراهنگ، اعتبار هزینه شده برای مرمت این بنا را 450میلیون ریال اعلام کرد و افزود: مرمت بنا به صورت پیمانی انجام می شود و برای تکیمل آن به 100 میلیون ریال دیگر اعتبار نیاز است.
وی اظهار امیدواری کرد: عملیات اجرایی این پروژه تا پایان سال به اتمام برسد و اهالی این روستا از آن به عنوان سفره خانه سنتی و یا کارهای فرهنگی دیگر مانند کتابخانه عمومی استفاده کنند به نحوی که به آن خسارت وارد نشود و در حفظ و نگهداری موثر باشد.
غلامی با اشاره به قدمت این بنا گفت: به نظر می رسد این حمام تاریخی بر اساس عناصر ساخت و نحوه معماری و با توجه به شواهد موجود متعلق به دوره صفویه باشد.
وی افزود: همه تلاش ما در راستای استفاده صحیح و مدیریت درست جاذبه ها گردشگری است که می تواند به عنوان فرصتی برای ایجاد اشتغال برای منطقه باشد.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما