تازه ترین مطالب

تاریخ : 12. آبان 1394 - 6:21   |   کد مطلب: 20509
مدیرکل راه‌وشهرسازی استان همدان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته هیچ‌گونه مجوز بلند مرتبه‌سازی در همدان صادر نشده است، گفت: هر گونه ساخت‌وساز فقط در قالب طرح تفضیلی شهر است و اگر خارج از این طرح صورت بگیرد در کمیسیون ماده 5 مورد بررسی قرار می‌گیرد.
از عدم‌صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی در همدان تا رد مشکل زیست‌محیطی شهر حورا

به گزارش کورنگ، "محمد رودباری" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با بیان اینکه ملاک صدور پروانه در شهرداری‌ها ضوابط طرح تفضیلی شهر است، اظهار کرد: ضوابط اجرایی طرح تفضیلی مشخص می‌کند که به ازای عرض از معبر ساختمان‌ها با چه ارتفاعی ساخته شوند.

وی با اشاره به اینکه مبنای صدور پروانه در شهرداری‌ها طرح تفضیلی شهرها است، تصریح کرد: هرگونه تغییر در طرح تفضیلی در کمیسیون ماده 5 صورت می‌گیرد و مبنای صدور پروانه توسط شهرداری‌ها طرح تفضیلی است و اگر کسی تخلف کند در کمیسیون ماده 100 پایان‌کار نمی‌گیرد.

معرفی 53 مهندس متخلف به شورای انتظامی

وی افزود: امسال 220 مورد بازدید توسط نظارت عالیه ماده 35 از ساختمان‌های در دست احداث در سطح استان صورت گرفته است به‌طوریکه از 173 هزار مترمربع ساختمان درحال ساخت بازدید شد.

رودباری عنوان کرد: 53 مهندس ساختمان که ضوابط را رعایت نکرده بودند به شورای انتظامی معرفی شدند و 65 مورد که مشکلات اجرایی داشتند نیز به شهرداری‌های استان مکاتبه شده‌اند.

وی از مهندسان ناظری که در نظام مهندسی عضو هستند خواست کارشان را با دقت بیشتری انجام دهند و افزود: چنانچه نظارت خود را به درستی انجام ندهند به شورای انتظامی معرفی می‌شوند و برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان همدان با اشاره به انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت: در این انتخابات 74 داوطلب شرکت کردند که از این تعداد 53 نفر احراز صلاحیت شده و در نهایت 11 نفر به عنوان اعضاء اصلی نظام مهندسی استان انتخاب شدند.

امسال 14 مورد رفع تصرف در استان همدان انجام شد

وی عنوان کرد: امسال 14 مورد رفع تصرف در استان همدان انجام شد که شامل تخریب، اتاقک، مغازه، نهال‌کاری، دیوارکشی و شخم زدن در زمین‌های دولتی بوده است.

رودباری با تاکید بر اینکه از این تعداد دو مورد بر اساس احکامی که از دادگاه گرفته شد تعیین تکلیف شدند، ادامه داد: مساحت رفع تصرف 16 هزار و 635 مترمربع به ارزش 4 میلیون تومان بوده است.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تصریح کرد: 49 مورد معادل 162 هزار متر تشکیل پرونده شده که مربوط به سنوات گشته بوده است.

به‌طور جدی پیگیر قلع و قم زمین‌های تصرف شده هستیم

وی با بیان اینکه به‌طور جدی پیگیر قلع و قمع زمین‌های تصرف شده هستیم، افزود: سازمان ملی زمین و مسکن کادر حفاظت از اراضی و املاک تشکیل داده و در حال پیگیری هستیم در استان هم تشکیل شود البته تا زمان تشکیل کادر حفاظت با شرکت ذی‌صلاح قرارداد بسته‌ایم که در حال حاضر حفاظت از اراضی دولتی را انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: به شدت با هرگونه تصرف زمین‌های دولتی برخورد می‎کنیم و امیدواریم پرونده‌های باقی‌مانده با حکم مراجع قضایی رفع تصرف شوند.

2000 واحد مسکن مهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد

وی بیان کرد: احداث 50 هزار واحد مسکن مهر جزء برنامه‌های دولت بود که از این تعداد 44 هزار واحد تاکنون به بهره‌برداری رسیده و 6 هزار واحد باقی‌مانده که از این تعداد 2000 واحد تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه 4000 واحد مسکن مهر برای سال 95 باقی می‌ماند، ادامه داد: این تعداد شامل پروژه‌های خیرین مسکن‌ساز و 1600 واحد پروژه‌های فاقد متقاضی موثر در شهرهای زیر 25 هزار نفر هستند.

وی با تاکید بر اینکه 1600 واحد مسکن مهر فاقد متقاضی موثر است، افزود: مساکن مهر شهرهای زیر 25 هزار نفر همچون گل‌تپه، دمق، برزول و فامنین فاقد متقاضی مؤثر هستند که به دنبال این هستیم تا از مهر خارج کرده و در قالب طرح دیگری جایگزین مسکن مهر شود.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان یکی از طرح‌های جایگزین دولت برای مساکن مهر را "مسکن اجتماعی" عنوان کرد و گفت: در مساکن اجتماعی زمین در اختیار اداره‌کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار می‌گیرد و مساکن در قالب تعاونی‌ها ساخته می‌شود درحالیکه احداث مسکن مهر بردوش دولت افتاد.

رودباری یادآور شد: مطالعات بافت فرسوده همدان و ملایر انجام گرفته و بقیه شهرستان‌ها نیز انجام می‌شود.

استان همدان 1850 هکتار بافت فرسود دارد

وی مساحت بافت فرسوده استان را 1850 هکتار دانست، افزود: 690 هکتار از این مساحت مربوط به همدان،171 هکتار ملایر، 172 هکتار نهاوند و 188 هکتار مربوط به تویسرکان است.

وی با بیان اینکه 329 هکتار بافت فرسوده در شهرستان‌های بهار و فامنین به صورت پراکنده وجود دارد، ادامه داد: بافت فرسوده شهرستان اسدآباد 112 هکتار، کبودراهنگ 94 هکتار و رزن 94 هکتار است و مطالعه بافت فرسوده همدان و نهاوند ابلاغ شده و بهار، تویسرکان و رزن با مشاور قرارداد بسته شده است.

شهر حورا هیچ‌گونه مشکل زیست‌محیطی ندارد

رودباری درخصوص احداث شهر حورا نیز خاطرنشان کرد: این شهر هیچ‌گونه مشکل زیست‌محیطی ندارد و احداث شهر جدید حورا در کارگروه امور زیربنایی استان و شورای عالی معماری و شهرسازی کشور مصوب شده است.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان با اشاره به اینکه شهر حورا در سه فاز 400 هکتاری احداث خواهد شد، عنوان کرد: مطالعات این شهر در دهه 80 صورت گرفته بنابراین شهری که مسیر قانونی را طی کرده و مطلعات آن انجام شده است معنی ندارد که بگوییم مشکل محیط‌زیستی دارد.

وی با بیان اینکه مساحت این شهر 6000 هکتار است، تاکید کرد: محدوده شهر حورا 1200 هکتار و حریم شهر 4800 هکتار است و با سایت زباله فاصله قانونی دارد.

24 شهر استان دارای طرح جامع هستند

رودباری با تاکید براینکه از 29 شهر استان همدان 24 شهر دارای طرح جامع هستند، اظهار کرد: طرح جامع سه شهر به شورای عالی معماری و شهرسازی داده شده و بزودی ابلاغ می‌شود که با ابلاغ این سه مورد تمامی شهرهای استان دارای طرح جامع می‌شوند.

وی ادامه داد: کار مطالعه طرح تفضیلی 28 شهر استان را به‌طور جدی دنبال می‌‎کنیم به‌طوریکه پنج شهر از قبل دارای طرح تفضیلی بوده و طرح تفضیلی سه شهر دیگر نیز ابلاغ شده و مابقی در دست اقدام است.

مدیرکل راه‌وشهرسازی استان با اشاره به اینکه طرح هادی شهری آجین توسط دفتر فنی در حال بررسی است، گفت: در مجموعه شهری نیز مرحله یک و دو تصویب شد و کارکارشناسی مراحل سه و چهار صورت گرفته همچنین طرح‌های ناحیه شمالی و مرکزی برای تصویب شورای عالی شهرسازی ارسال شده است.

افتتاح چهار بیمارستان در سال 95

رودباری تعداد بیمارستان‌های در حال ساخت استان چهار بیمارستان دانست و خاطرنشان کرد: بیمارستان‌های بهار، اکباتان، تویسرکان و نهاوند در حال احداث هستند که با سرانجام رسیدن آن در سال 95، بیش از 600 تخت به تخت‌های بیمارستانی استان اضافه خواهد شد.

گفت‌وگو از : بنت‌الهدا نوری، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت