به گزارش کورنگ ، بهرام توتونچی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تکمیل احداث موزه منطقهای در همدان همچنان در انتظار اعتبار است، اظهار کرد: این موزه در دو بخش مخزن امن اشیا و موزه طراحی شده که مخزن امن اشیا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تصریح کرد: قسمت «موزه» این پروژه پیشرفت 25 درصدی داشته و تنها در حد پی و فونداسیون اجرا شده که به دنبال اخذ اعتبار برای فعال شدن پیمانکار در آن هستیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تأکید بر اینکه موزه منطقهای همدان نیازمند 300 میلیون تومان است، گفت: این پروژه از اوایل دهه 80 مطرح شده و تاکنون به علت کمبود اعتبار بلاتکلیف مانده است.
وی با بیان اینکه 15 موزه در سطح کشور در دستور کار است، افزود: سیاست ایجاد این موزهها بر این است که همه اشیای تاریخی ایرانباستان به فراخور اماکنی که کاوش شده در مناطق خود به نمایش گذاشته شود.
توتونچی یادآور شد: امیدواریم نمایش اشیای کشفشده در موزهها، بتواند هویت فرهنگی ما را معرفی کند و جذابیتهای گردشگری را برای گردشگران داخلی و خارجی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهور به همدان همه موارد از جمله موزه منطقهای مطرح شد، گفت: وضعیت اقتصادی و کمبود اعتبارات منجر شده تا دولت طرحهای با پیشرفت 80 درصد را در اولویت قرار دهد و سپس به طرحهای با پیشرفت فیزیکی بپردازد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در خصوص ثبت آثار تاریخی در فهرست آثار ملی نیز گفت: ثبت، فرآیند پیچیدهای دارد و در این زمینه حساسیتهایی وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه آثار تاریخی همه جزء داشتههای سازمان میراث فرهنگی است، خاطرنشان کرد: آثار تاریخی باید با بررسی بیشتر، تمام قابلیتهای آثار ثبتی را داشته باشد.
توتونچی ثبت آثار در فهرست جهانی را رقابت همه کشورها دانست و با بیان اینکه در این میان هر که طرح بهتری ارائه دهد، پذیرفته میشود، از طرح آثاری چون شهر زیرزمینی سامن، ارزانفود و نوشیجان برای ثبت جهانی خبر داد.
وی در پایان سخنانش گفت: این آثار در کنار پیشنهادات سایر شهرها و کشورها بررسی میشوند و سپس در صورت برخورداری از ویژگیهای لازم رأی نهایی صادر خواهد شد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما