به گزارش کورنگ به نقل از فارس ، استان همدان به جز مرکز استان دارای هشت شهرستان است که هر یک از این شهرستانها دارای جاذبههای تاریخی، طبیعی، مذهبی و گردشگری متعددی هستند که باید به طور جدی مورد توجه مدیران حوزه گردشگری و فرهنگی قرار گیرند.
شهرستان اسدآباد با فاصله حدود 45 کیلومتری از مرکز استان همدان و در مسیر همدان به سنندج، کرمانشاه و جنوب کشور قرار دارد و این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر اصلی و شاهراه ارتباطی شمال و پایتخت با غرب و جنوب کشور و البته قرار گرفتن در مسیر کربلای معلی از موقعیت ویژهای برخوردار است.
اسدآباد تاریخی در ابتدا «آدراپانا» نام داشت و هنوز هم تپههای تاریخی و باستانی متعددی در بسیاری از روستاهای این شهرستان وجود دارد.
این شهرستان دارای فرهنگ غنی است و به دلیل هم مرز بودن با استانها و شهرستانهای مختلف مردم آن در روستاهایش به زبانهای ترکی، کردی، لری و لک صحبت میکنند.
شغل غالب در شهرستان اسدآباد کشاورزی و البته کامیونداری است به طوری که در این شهرستان در حدود 3 تا 4 هزار کامیون وجود دارد و این شهرستان نقش بسزایی در صنعت حمل و نقل در کشور و استان را از آن خود کرده است.
محصول اصلی کشاورزی در این شهرستان گندم، چغندر قند، جو، ذرت و یونجه است؛ این شهرستان دارای محصولات باغی مرغوبی نیز هست.
اسدآباد دارای شخصیتهای سرشناس و نامآوری است که در صدر همه آنها میتوان به سیدجمالالدین اسدآبادی اشاره کرد که به عنوان «بیدارگر مشرق زمین» برای دنیا شناخته شده است و زادگاه این شخصیت بزرگ در محله سیدان یکی از جاذبههای گردشگری و دیدنی شهرستان اسدآباد به شمار میرود.
این شهرستان دارای جاذبههای تاریخی متعددی است که در این خصوص میتوان به کتیبه آقاجان بلاغی، آب انبار دوران صفویه، پل شکسته، حمام قدیمی بازار اشاره کرد.
تنها تالاب طبیعی و بکر و دیدنی استان همدان با نام تالاب «پیرسلمان» در شهرستان اسدآباد است و البته این تالاب به دلیل خشکسالی و کمآبی در سالهای اخیر دچار مشکلاتی شد که بخشداری پیرسلمان از سال گذشته نهایت تلاش خود را برای احیای آن به کار گرفت و اکنون تالاب با تلاش بخشداری و به لطف حضرت حق و بارشهای مناسب وضعیت خوبی دارد.
تالاب «چم شور» و مناطق طبیعی دیدنی دربند و درههای خنداب از دیگر دیدنیهای شهرستان است که البته این جاذبههای طبیعی بکر برای جذب گردشگر نیازمند ایجاد برخی زیرساختهاست.
وجود دو روستای هدف گردشگری به نامهای ملحمدره و حبشی در اسدآباد از دیگر جاذبههایی است که با تقویت این روستاها و ایجاد زیرساختها و جذب گردشگر؛ مدیران میتوانند توسعه اقتصادی روستاهای ملحمدره و حبشی را با توسعه صنعت گردشگری رقم بزنند.
وجود کوهها و مناطق بکری همچون کرکس، امروله و آلمابولاغ در شهرستان اسدآباد نیز میتواند در جذب گردشگر طبیعتدوست بسیار موثر باشد.
شهرستان اسدآباد با داشتن جاذبههای تاریخی و طبیعی در خور توجه و زیبایی طبیعت بکر و دیدنی البته دارای کمبودها و نیازهایی است که عدم پرداخت به این کمبودها سبب شده تا نتواند در جذب مسافر و ماندگاری گردشگر موفق عمل کند.
در این باره ابتدا میتوان به این مهم اشاره کرد که متاسفانه برخی از مدیران فرهنگی، گردشگری و اقتصادی استان همدان تنها همدان را میبینند و میخواهند به شهر همدان توجه کنند که همین امر موجب شده تا شهرستانهای استان همدان به توسعه مناسب نرسند.
مدیران گردشگری میتوانند در ایام تعطیلات و فصل گردشگری با اجرای تورهای یکروزه و البته برپایی جشنوارههای مختلف در شهرستانها و البته شهرستان اسدآباد به جذب مسافر و ماندگاری گردشگر در شهرستان کمک کنند.
شهرستان اسدآباد با قرار گرفتن در مسیر اصلی محور مواصلاتی غرب به پایتخت و جنوب کشور همه روزه محل عبور و مرور مسافران بسیاری است اما به دلیل نبود امکانات و زیرساختهای لازم در شهرستان کهن اسدآباد میتوان به مسافران حق داد که در آدراپانا نمانند و ترجیح دهند در هر ساعت از شبانهروز از گردنه اسدآباد عبور کرده و آدراپانا را ترک کنند.
اسدآباد با سابقه در خور توجهی که در تاریخ دارد به طوری که شانه به شانه کهنشهر همدان محل رفت و آمد تاجران و محل سکونت بوده است اما امروز در سال 95 فاقد یک سرویس بهداشتی مناسب است! مرکز خرید مناسبی ندارد و البته نبود پارکینگ هم از دیگر نقاط ضعف شهرستان است.
امروز در ایام عید نوروز با گذر از سطح شهر میتوان به این نکته اشاره کرد که شهرداری اسدآباد با تمام تلاش و توان برای زیباسازی شهر و البته مناسبسازی معابر اقدام نکرده است.
اسدآباد دارای مبلمان شهری مناسبی نیست و نکته پایانی اینکه آدراپانا فاقد یک مهمانپذیر ساده و درجه چندم است و با غروب خورشید شهر تعطیل میشود و نمیتوان انتظار داشت مسافری برای دیدن تنها تالاب طبیعی استان همدان شب را در اسدآباد سحر کند.
اسدآباد در حال حاضر به شدت نیازمند توجه و تلاش مدیران است زیرا این شهرستان با داشتن ظرفیتهای طبیعی میتواند به یکی از مقاصد گردشگران طبیعت بدل شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما