به گزارش کورنگ ، این روزها با خنک شدن هوا باز تفریح دودزای جوانان علم شده و آنها از هر فرصتی برای استعمال قلیان استفاده میکنند.
با وجود اینکه اداره نظارت بر اماکن نیروی انتظامی برخوردهایی را با عوامل برپا دارنده قلیان دارد، اما برخی به انحای مختلف و به دور از چشم خانوادهها به سمت این ماده مضر میروند.
استفاده از قلیانها در سفرهخانه بین راهی در حیدره و گنجنامه دسترسی جوانان به آن را سهلالوصول کرده بود که البته نیروی انتظامی برخورد با این امر را در دستور کار خود قرار داده است!
اما از همه این معضلات و مشکلات قلیان در اماکن گردشگری که بگذریم این روزها قلیان سیار نیز باب شده است.
این روزها دیگر قلیانها تنها به اماکن تفریحی و منازل ختم نشده و برخی در داخل خودروی شخصی قلیان را استعمال میکنند.
قلیان که در بسیاری از اماکن گردشگری همدان به ویژه گنجنامه، حیدره، پارک ارم و... به وفور مورد استفاده قرار میگیرد، اکنون دیگر با ممانعتهایی که برای استعمال آن میشود، به داخل خودروها پناه برده است.
این تفریح مضر امروز به فضای بسته داخل خودرو کشیده شده و به راحتی و به دور از چشم خانوادهها مورد استفاده جوانان قرار گرفته است.
از خطرات استفاده قلیانها در داخل خودروها که بگذریم، وجود ماده سمی در قلیان و رانندگی پس از مصرف، خود موجب ناهنجاریهایی میشود که امروز شاهد باب شدن آن در سطح شهر هستیم.
بر این اساس مسؤول بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه قلیان کشیدن ممنوع نیست بلکه استعمال آن در اماکن عمومی ممنوع است، اظهار کرد: کسی که در داخل خودروی خود اقدام به این کار کند، به خودش ربط دارد.
حسین خالقیمجد بیان کرد: اداره نظارت بر اماکن عمومی، کلانتریها و یگان امداد نیروی انتظامی در سال 95 با انرژی بیش از پیش بر این موضوع نظارت دارند به طوری که در یک و نیم ماه گذشته بالغ بر 17 مورد از بازدیدهایی که داشتند، منجر به مهروموم شدند.
وی ضمن تشکر از نیروی انتظامی در اهتمام به جمعآوری قلیانها اظهار کرد: در ماه گذشته 750 عدد قلیان جمعآوری شده و پرونده متخلفان هم از سوی اداره نظارت بر اماکن به دادستانی ارجاع شده است.
مسئول بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستان همدان در خصوص استعمال قلیان در خودروی شخصی خاطرنشان کرد: استفاده از قلیان در خودروی شخصی مسئلهای شخصی است و اگر منکری هم باشد باید از طریق دادگستری اعلام شود که این کار خلاف شئون است و اگر لازم است پلیس راهنمایی با آنها برخورد کند.
وی تصریح کرد: اگر خودرو در حال حرکت است و یا وسیله نقلیه عمومی است در حوزه مراجع قضایی است و اگر خودرویی خدمات ارائه کند نیز قابل پیگیری است.
جدای از این موضوع که استعمال قلیان در خودروها، شاید جرم نباشد، اما باید نسبت به فرهنگسازی در ارتباط با ممانعت از این اقدام صورت گیرد.
امروزه برخی از جوانان و نوجوانان همراه با خانواده خود در اماکن عمومی قلیان میکشند زیرا این تصور اشتباه که قلیان مضر نیست؛ باعث شده به سمت این ماده افیونی روی آورند در صورتی که دود قلیان دارای نیکوتین بوده و دود آن اعتیادآور است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتوگو با فارس با تأکید بر لزوم توجه به فرهنگسازی در ارتباط با مقابله با استعمال قلیان گفت: طی چند سال اخیر، استفاده از قلیان به یک معضل جدی در جامعه تبدیل شده است.
جلالالدین امیری ادامه داد: به نظر میرسد قبح استعمال از قلیان در جامعه کم شده به طوری که حتی خانوادهها به همراه یکدیگر نسبت به استفاده از آن در اماکن عمومی اقدام میکنند.
وی به شیوع مصرف قلیان و سیگار در سالهای 82 و 86 و مقایسه آن پرداخت و گفت: طی این سالها مصرف سیگار از دو به سه درصد و مصرف قلیان از 12.1 به 26.1 درصد رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان آمار استعمال قلیان را نگرانکننده دانست و خاطرنشان کرد: همدان وضعیت خوبی در مصرف دخانیات نداریم به طوری که سومین استان کشور در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای کاهش عرضه قلیان افزود: در حال حاضر عدم عرضه قلیان در مراکز عمومی و عدم مصرف سیگار در مراکز آموزشی توسط دانشگاه بوعلی با همکاری استانداری و نیروی انتظامی دنبال میشود.
انتهای پیام/
منبع/فارس
دیدگاه شما