تازه ترین مطالب

تاریخ : 21. شهريور 1395 - 14:18   |   کد مطلب: 23078

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح با بیان اینکه این نیروگاه امسال رکورد 22 ساله تولید برق خود را شکسته است، گفت: نیروگاه مفتح تا دو سال دیگر از برداشت آب‌های زیرزمینی بی‌نیاز خواهد شد.

 امیر نریمانی در جریان بازدید خبرنگاران از نیروگاه تولید برق شهید مفتح کبود راهنگ افزود:هم اینک مصرف آب نیروگاه با راه اندازی برج خنک کننده خشک به میزان 75 درصد کاهش یافته است، پیش از این کل برداشت آب ما از سفره‌های آب زیرزمینی دشت کبود راهنگ، یک درصد بود که در حال حاضر به 0.2 درصد کاهش یافته است.

*نیروگاه مفتح در پیک تابستان امسال، 960 مگاوات برق تولید کرد

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید مفتح درباره میزان تولید این نیروگاه در سال جاری اظهار داشت: این نیروگاه در پیک تابستان امسال، 960 مگاوات برق تولید کرد که آن 40 مگاوات کسری هم به دلیل کنترل فرکانس بود، درواقع این نیروگاه به عنوان یک پایلوت برای سایر نیروگاه های کشور عمل کرده است.

نریمانی با بیان اینکه در تابستان سال 94، برج خنک کننده خشک برای اولین بار راه اندازی شد، تاکید کرد: اجرای این طرح در نوع خود در سطح دنیا بی‌نظیر است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید مفتح از هزینه 55 میلیارد تومانی برای احداث برج خنک کننده خشک برای یک واحد نیروگاهی، خبر داد و گفت: خوشبختانه تمام محاسبات انجام شده در عمل جواب داد، هم اکنون قرارداد احداث برج دوم در حال انجام است و طبق پیش بینی در تابستان سال 97، برج خشک واحد دوم نیروگاهی وارد مدار بهره برداری می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هم سیستم برج خشک و هم سیستم برج تر در نیروگاه قابل استفاده هستند و چنانچه یکی از این دو از کار بیفتد، دیگری قابل استفاده است.

نریمانی با اشاره به طرح انتقال پساب تصفیه شده همدان به نیروگاه، اظهار داشت: از سال 93 قرارداد اجرای این طرح با شرکت آب منطقه ای همدان منعقد شد و خط لوله ای به طول 43.7 کیلومتر برای انتقال پساب احداث شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید مفتح با بیان اینکه انتقال پساب بدون نیاز به هرگونه پمپاژ صورت می گیرد، گفت: تصفیه فاضلاب با استانداردهای زیست محیطی در حال انجام است.

نریمانی افزود: در حال حاضر 25000 مترمکعب پساب در شبانه روز از تصفیه خانه همدان دریافت می‌کنیم که 65 درصد نیاز ما را پوشش می دهد و  15 درصد از نیاز آب نیروگاه نیز با صرفه جویی حاصل از احداث برج خشک مرتفع شده است، بنابراین هم اکنون تنها برای تولید آب مقطر از چاه، آب برداشت می شود.

به گفته وی، ضمن آنکه در حال طراحی تصفیه خانه‌ای هستیم که آب مقطر هم از پساب تولید شود و پیش بینی می شود تا 2 سال آینده کاملا از آب چاه بی نیاز خواهیم شد.

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همچنین از احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا در این استان خبر داد و اظهار داشت: ظرفیت این نیروگاه سیکل ترکیبی 467 مگاوات است که بخش گاز آن 307 مگاوات و بخش بخار آن 160 مگاوات خواهدبود.

به گفته وی،پیش از این ظرفیت تولید برق نیروگاه شهید مفتح به پایین ترین سطح خود طی سالهای گذشته رسیده بود ولی با بهره برداری از برج خشک و انتقال پساب فاضلاب شهری به نیروگاه در نیمه سال 1394، تولید برق در این نیروگاه به ظرفیت اسمی نیروگاه نزدیک شده است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت