به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ، "ورزش سه"، "قدرتها در هر دو گروه توزیع شده اند. کره جنوبی مدعی اصلی این گروه است و بعد از کره جنوبی روی قطر حساب ویژه ای باز می کنیم.". اینرا کارلوس کی روش دقایقی بعد از پایان مراسم قرعه کشی مقدماتی جام جهانی روسیه در کوالالامپور مقابل میکروفون های رسانه های جهان گفت.
مدعی ویژه
"حساب ویژه ای" که سرمربی تیم ملی ایران برای قطر باز کرده بود را می باید در دو بخش درون و بیرون زمین حلاجی کنیم. درون زمین به لحاظ بهره مندی از مهره های خوش تکنیک خارجی و امکانات حرفه ای با کادر فنی و مدیریتی تخصصی که از تیم ملی قطر یک مدعی باکیفیت می ساخت. و بیرون زمین به دلیل قدرتی که گفته می شود فدراسیون فوتبال این کشور در AFC از آن برخوردار است و برخی تصمیمات ناخوش آیند کنفدراسون فوتبال آسیا در قبال ایران را به اعمال نفوذ لابی قطری ها نسبت داده اند.
سابقه قطر در مقدماتی جام جهانی برزیل
همه چیز به صورت جدی تقریبا از بازی رفت مقابل کره جنوبی در چهارچوب رقابت های مقدماتی برزیل 2014 در تهران شروع شد. کی روش در اعتراض به داور سنگاپوری که شجاعی و خودش را از زمین اخراج کرده بود گفت: "چطور afc داوری را انتخاب کرده که برای کل لیگش اندازه 100 هزار نفر ورزشگاه آزادی، تماشاگر نمی آید؟"
اما انتخاب همان داور برای بازی با قطر، موجب قوت گرفتن شائبه ای نزد این پرتغالی شد که پشت این تصمیم، حتما اراده ای ناپاک نهفته است: "ما شاهد رخ دادن چنین مسائلی در فوتبال بینالمللی نیستیم. همان داور بازی ایران - کرهجنوبی که من و مسعود شجاعی را اخراج کرد به فاصله 2 بازی بازهم وظیفه قضاوت بازی تیم ایران با قطر را برعهده گرفته است ... ما روی این داور اعتراض داشتهایم و هنوز کیس بررسی شکایت ما در فیفا از این داور باز است اما دوباره او برای قضاوت بازی ایران انتخاب شده و مقابل بازیکنان ما قرار خواهد گرفت."
و در نهایت، در هفته آخر آن رقابت ها و همزمان با بازی کره-ایران نتیجه ای غیرعادی در تاشکند رقم خورد. قطری ها که تا دقیقه 60 یک هیچ ازازبکستان پیش بودند در ادامه 5 گل دریافت کردند. حالا دیگر این پرتغالی علنا بین این نتیجه و اهدای یک اردوی آماده سازی مجانی از طرف قطر به تیم ملی ازبکستان ارتباط قایل می شود.
مورد نامتعارف بنجامین ویلیامز
بعد از بازی مقابل بحرین در جام ملت های آسیا که بازهم با قطر همگروه بودیم، کارلوس کیروش به خاطر اعتراض به نحوه قضاوت بنجامین ویلیامز داور استرالیایی محکوم و جریمه شد. سرمربی تیم ملی گفته بود: "او ضربات خطرناک فوزی عایش مدافع بحرین را که با آرنج به سر و صورت بازیکنان ایران وارد میشد، نادیده گرفته است. عایش یک اخطار هم نگرفت تا ثابت شود ویلیامز در سطح قضاوت در جام ملتهای آسیا نیست". با این حال چند روز بعد در مرحله حذفی و برای بازی با عراق، همین داور از طرف کمیته مسابقات انتخاب شد. قضاوتی که در حذف تلخ و ده نفره تیم ملی ایران از جام ملت ها تاثیری مستقیم داشت.
و بازهم قطر
با توجه به این سوابق و ذهنیت منفی کی روش، انتخاب یک داور سری لانکایی نه چندان باتجربه برای قضاوت نخستین دیدار مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه، آن هم مقابل قطر در تهران، تنها می توانست به بدبینی ها دامن بزند. مجموعه واکنش های عصبی و رفتارهای اوخصوصا در نیمه اول و بعد از سوت پایان این نیمه و همچنین جواد نکونام در انتهای بازی، حکایت از وجود باوری محکم در اردوی تیم ملی ایران مبنی بر ورود پارامترهای غیرفوتبالی در میدان بازی داشت.
در چنین شرایطی، انتخاب بنجامین ویلیامز برای قضاوت دیدار ازبکستان-ایران، اگر چه از سوی کی روش به عنوان اقدامی خصمانه مورد اعتراض قرار گرفت ولی خوشبختانه همه چیز در ورزشگاه پاختاکور به خیر گذشت و به آشتی مربی و بازیکن و تماشاگر با این معلم استرالیایی ختم شد.
ایران، خارج از دسترس قطر
تیم ملی ایران، امروز دور رفت بازی های مقدماتی 2018 روسیه را در حالی به پایان رسانده است که در بین 12 تیم تقسیم شده در دو گروه، بیش از هر تیمی، دلیل برای رضایت از وضعیت خود دارد.
اولا ایران 11 امتیازی در شرایطی از عربستان، ژاپن و کره جنوبی 10 امتیازی و استرالیا و ازبکستان 9 امتیازی بالاتر نشسته است که به غیر از استرالیا مابقی بالانشینان، یک بازی خانگی بیشتر از ایران انجام داده اند.
دوما، خروج قطر از دایره خطر برای ایران از دو جهت درون زمینی و بیرون زمینی یک اتفاق خاص است. درون زمینی از این نظر که این مدعی اولیه ویژه با ما 7 امتیاز فاصله دارد. و بیرون زمینی از آن جهت که از نگاه قطری ها جایگاه غیر قابل دسترس ایران، از تیم ملی ما یک متحد پنهان می سازد.
متحدین پنهان
در واقع بعد از دو پیروزی متوالی ایران مقابل ازبکستان و کره جنوبی، قطری ها بالاجبار ایران را شانس اول و تا حدودی کره جنوبی را شانس دوم این گروه می بینند و واقع بینانه جایگاه سوم ازبکستان را به عنوان حلقه ضعیف سه تیم بالای جدول، هدف قرار داده اند. آنها امیدوارند رقیبان اصلیشان برای جایگاه سومی مترادف با حضور در پلی آف یعنی ازبکستان، سوریه و چین نتوانند حداقل در جدال با ایران به امتیازی برسند. این مسئله را می توان به روشنی در اظهارات فوساتی مربی تیم ملی قطر در کنفرانس مطبوعاتی بعد از بازی با چین دریافت: "قبل از این بازی با ازبکستان 6 امتیاز فاصله داشتیم و خوشبختانه این فاصله به 5 امتیاز کاهش پیدا کرد."
لذا این تفکر که اعمال نفوذ قطر موجب پدید آمدن آن شرایط مضحک در بازی با سوریه شد، فاقد استدلال منطقی است چون به نفع قطر بود که ایران با شکست سوریه، رقیب نزدیک این تیم را در همان امتیاز چهار متوقف کند..
در پایان دور رفت رقابت ها، شرایط جدول به گونه ایست که از این به بعد قطری ها(خصوصا مقابل ازبکستان و کره) برای ما بازی می کنند و اگر توانایی و قصد اعمال نفوذ داشته باشند، حرکات بیرون زمینی آنها به تک بازی سوم فروردین و اولین دیدار دور برگشت ما در دوحه محدود خواهد شد. دیداری که حتما حاشیه ها و شائبه های داغ خود را خواهد داشت. به جز آن هرگونه حرکت بر ضد منافع تیم ملی ایران با بقیه تیم های گروه را باید به عنوان خودزنی از جانب میزبان جام جهانی سال 2022 تعبیر کرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما