تازه ترین مطالب

تاریخ : 27. آبان 1395 - 10:03   |   کد مطلب: 23590
سازمان حج و زیارت، نه تنها از تأکید خود مبنی بر ورود و خروج از مرزهای مشخص نیز پا پس کشیده، بلکه ناجا از زائران خواسته به دلیل ازدحام از مرزی غیر از مهران تردد کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ، :امسال هم بخش زیادی از بایدها و نبایدهایی که سازمان حج و زیارت برای زیارت اربعین تعیین کرده بود اجرایی نشد تا برای چندمین سال پیاپی زائران اربعین این تجربه مشترک را داشته باشند که در کنار مسیر رسمی و اعلامی از سوی این سازمان، خودشان هم می توانند تدارک این سفر را ببینید.

پس از آنکه مشخص شد تأکیدهای مداوم سازمان حج مبنی بر «صدور ویزای اربعین تنها برای کسانی که در این سامانه ثبت نام کرده اند» واقعی نبوده و عده زیادی بدون مراجعه به این سامانه ویزای قانونی گرفته اند، حالا نه تنها این سازمان، از تأکید خود مبنی بر ورود و خروج از مرزهای مشخص نیز پا پس کشیده، بلکه ناجا از زائران خواسته به دلیل ازدحام از مرزی غیر از مهران تردد کنند.

سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت نخستین فردی بود که از الزام زائران برای ورود و خروج از مرز و زمان تعیین شده، روی ویزای آنها خبر داد. اما حالا و با تجمع بیش از اندازه مردم در مرزها گفته می شود که زوار اربعین می توانند از دیگر مرزها نیز برای خروج استفاده کنند و الزامی به خروج از مرزی که در ویزایشان درج شده وجود ندارد.به این ترتیب زوار می توانند از هر کدام از مرزهای سه گانه زمینی و دریایی و هوایی که تمایل دارند وارد یا خارج شوند.

سخنگوی ستاد اربعین درباره این تصمیم گفت: «مرز مهران به عنوان نزدیک ترین مرز به کربلای معلی بیش از سایر مرزها شاهد ازدحام زوار است، از سوی دیگر طرف عراقی نیز محدودیت هایی را از قبیل نصب گیت های ایکس ری در مرز ایجاد کرده که باعث شده تا ورود و خروج در این مرز زمان بیشتری را نیاز داشته باشد.»

عقب نشینی

در حالی که در ماه های گذشته و پس از تشکیل ستاد اربعین اعلام می شد که مشتاقان زیارت اربعین باید صرفا در سامانه سماح ثبت نام و از این طریق به این سفر مشرف شوند اما در عمل غیراز سایت سماح تعداد دیگری شرکت که با سفارت عراق همکاری می کنند اقدام به ثبت نام و صدور ویزا برای مراجعه کنندگان می کنند؛ چه اینکه خود رئیس سازمان حج و زیارت وجود چنین ویزاهایی را به رسمیت شناخت و تنها از دارندگان آنها خواست برای دریافت بیمه به سامانه سماح مراجعه کنند.

حمیدرضا گودرزی، سخنگوی ستاد اربعین درباره این تغییر موضع می گوید: «سامانه سماح مطمئن ترین راه برای ثبت نام در پیاده روی اربعین است و الزام در ثبت نام سامانه سماح به خاطرآگاهی ما از تعداد زوار، نحوه خدمات دهی به آنها و مدیریت این برنامه بزرگ است.»

البته صدور ویزاهای تقلبی عده ای را به زحمت انداخته است اما همین حالا دفاتر خدمات مسافرتی در سراسر کشور در کمتر از 2 روز ویزاهای قانونی صادر می کنند. به این ترتیب مسئولانی که تا همین چند روز قبل تأکید می کردند تنها باید ویزا را از آنها گرفت و تنها باید از مرزی که آنها تأیید کرده اند عبور کرد، حالا موضع شان را تغییر داده اند.

سازمان حج و زیارت، اعتماد مردم را از دست ندهد

سید احسان قاضی زاده، عضو کمیسیون فرهنگیمی گوید: اینکه هر سال گفته می شود باید حتما از طریق سامانه (سماح) ویزا بگیرند و بعد مردم می بینند بدون طی کردن مراحل ثبت نام در این سایت می توانند ویزا بگیرند باعث بی اعتمادی می شود. مخصوصا اینکه تعداد زیادی از این زائران از روستا ها و شهرهای کوچک هستند و ثبت نام در سامانه برای آنها دشوار است. سازمان حج و زیارت اگر به این اطلاعات مردم احتیاج دارد، بهتر است صادقانه موضوع را با آن ها در میان بگذارد و از آن ها بخواهد داوطلبانه ثبت نام کرده یا برخی موارد را رعایت کنند.

سازمان حج و زیارت مانع تراشی نکند

در همین رابطه احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان نیز می گوید: سازمان حج و زیارت نه تنها برای مدیریت سفر اربعین مسیر خوبی را انتخاب نکرده بلکه موانعی ایجاد کرده که در نتیجه آنها مردم دچار سردرگمی شده اند؛ مثلا تأکید بر اجبار در تعیین مرز خروجی و ورودی باعث به زحمت افتادن مردم شده است. براساس قانون، داشتن گذرنامه و ویزای کشور مقصد برای خروج از کشور کافی است و نباید مردم را به زحمت انداخت به این سازمان تذکر جدی دادیم که با مدیریت بهتر با اعمال روش های کارشناسی کار مردم را در این زمینه تسهیل کند.

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت